חזרה למגזין אוכל

הילה אלפרט פותחת שולחן

איך מכינים ממולאים צמחוניים, מהי עוגת הדבש האולטימטיבית ואיזה תבלינים חובה שיהיו במזווה? עיתונאית האוכל הילה אלפרט התארחה בקהילת האוכל של מוטק'ה, וחילקה מתכונים שווים לחג
חני יודל 28/09/16
הילה אלפרט פותחת שולחן
יש גם מתכונים צמחוניים ואפילו פרווה. הילה אלפרט, צילום: באדיבות אלפרט

 

 

בשני האחרון, לקראת החגים הבאים עלינו לטובה, התארחה עיתונאית האוכל ומגישת הטלוויזיה הילה אלפרט בקהילת האוכל של מוטק'ה. איך עדיף לבשל סלמון בתנור כך שלא יתייבש? איזה ממולאים יכולים לגוון את ארוחת החג ומהו קינוח הפרווה האידיאלי? באירוח החגיגי סיפקה אלפרט תשובות לשאלות הגולשים בתחום הקולינרי, וכמובן: גם פינקה במתכונים שווים במיוחד. אנחנו בחרנו כמה מהם (יש גם מתכונים צמחוניים), ומזמינים אתכם לקרוא את השרשור כולו.

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

 

שושנה זילברמן: ירקות ממולאים צמחוניים

 

"אשמח לקבל מילויים חדשים לירקות ממולאים. ומה תציעי לי במקום עוף לשבת? לצמחונים המקפידים על מרכיבים בריאים.. תודה ושנה טובה".

 

 

אלפרט: מתכון לבצלים ממולאים באגוזים ברוטב רכז רימונים ודובדבנים מיובשים

 

צילום: Shutterstock

 


"זו מנה בחמוץ מתוק. אין מה להיבהל ממנה - למרות כל התיאורים אין קושי אמיתי בהכנה שלה".



המצרכים (ל־6 סועדים):


8 בצלים לבנים גדולים
4 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז מבושל
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
150 גרם שקדים טחונים דק
קליפה מלימון אחד
1.5 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
3 תמרים טריים חפים מגלעין
1 כוס עלי פטרוזיליה

לרוטב:


5 כפות רכז רימונים
2 כפות סוכר דמררה
מעט פלפל אנגלי טחון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס בנדיבות
2 כוסות מים
1 כוס דובדבנים מיובשים חפים מסוכר, שהושרו כדקה במים רותחים

ההכנה:

 

1. קולפים את הבצלים וקוטמים את שני צידיהם. חורצים את הבצלים לאורך עד לליבתם. שימו לב: הכוונה היא ליצור חריץ, לא לחצות אותם.

 

2. מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־40 דקות, או עד שהבצלים מתרככים מעט אך צורתם נשמרת.

 

3. מוציאים את הבצלים מהמים, מעבירים למסננת ושוטפים תחת זרם מים קרים. מניחים להם שיוסיפו להצטנן.

 

4. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת עם שתי כפות שמן זית על אש נמוכה עד שישחימו. מכניסים למעבד מזון עם שאר חומרי המילוי וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה שמזכירה מרקם של בשר טחון (סלחו לי על הדימוי). טועמים ומתקנים תיבול.

5. מפרידים את הבצלים לגלדים בודדים, ממלאים אותם, סוגרים תוך כדי גלגול לצורת גליל ומהדקים. מניחים בשכבה אחת בכלי עגול המתאים לאפייה בתנור.

 

6. מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים אל הכלי שבו הבצלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים ב־150 מעלות

 

 

ובמקום עוף, יש מתכון נפלא: קציצות מנגולד בפרמז'ן וסלק

 

 

 

צילום: Shutterstock

 

 


"מנה פשוטה, יפהפייה וטעימה המוגשת על אורז לבן שעושה שימוש אחר בסלק. בזמן הצילומים לימד אותי אלי הופנר, מעצב המנות, לטגן את האורז בחמאה עם מעט שמן. זה צובע אותו בטעם משגע".



המצרכים לקציצות:



2 צרורות עלי סלק (מנגולד) שטופים, בסביבות 700 גרם כל אחד
קליפה מלימון מגורד
מלח
4 כפות שמן זית לטיגון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
20 גרם גבינת פרמיז'ן מגורדת דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית זנגוויל טחון

לרוטב:


1.5 כוס מיץ סלק מדוכן מיצים
1/2 כף רכז רימונים
שן שום קצוצה דק
מלח

להגשה:


2 כוסות אורז לבן מבושל
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)



ההכנה:


1. חותכים את החלק הלבן מעלי המנגולד ושוטפים אותם היטב.

2. קוצצים את עלי המנגולד ומאדים במחבת גדולה ויבשה. המים שעליהם מספיקים לפעולת האידוי - אתם רוצים אותם רכים אבל בלי הרבה נוזלים.

 

3. מוציאים את העלים מהמחבת בלי לשטוף אותה. מצננים, סוחטים היטב וקוצצים.

 

4. מערבבים את עלי המנגולד עם כל החומרים לקציצות.



5. צרים קציצות ומשטחים אותן. מחממים שמן באותה המחבת שבה השתמשתם לאידוי ומטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים על צלחת עם נייר סופג.

 

6. שופכים מהמחבת את שמן הטיגון ובמקומו יוצקים את מיץ הסלק. מנמיכים את האש ומוסיפים לבשל עוד חמש דקות. ממליחים, מוסיפים את הכוסברה ואת שן השום. מיד אחריהם מחזירים את הקציצות למחבת. מנערים אותה כך שהנוזלים יכסו את הקציצות.

 

7. מגישים למרכז השולחן מגש עליו תלולית של אורז לבן ומעליה הקציצות. מפזרים עלי כוסברה ומגישים. בתאבון!

 

מלי אביב: עוגת דבש ועוגיות בריאות

 

"אשמח למתכון לעוגת דבש ולעוגיות בריאות לא מסובכות להכנה לראש השנה. לצורת הגשה מקורית של פירות לשולחן החג. איך חותכים? איך מסדרים ואיזה רוטב? תודה".

 

אלפרט: מתכון לעוגת דבש, קקאו ובירה גינס:


"זהו מתכון שקיבלתי מיאיר פיינברג לעוגה מתובלת, מלאה בריחות, שנשארת עסיסית ולחה למשך זמן ארוך".

 

צילום: Shutterstock

 

 

מצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ(:



250 מ"ל (3/4 בקבוק) בירה גינס
100 גרם דבש
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
60 גרם קקאו איכותי
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
140 גרם (3/4 מיכל) שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
1/2 כפית שטוחה קינמון
קורט ציפורן
קורט הל
280 גרם (2 כוסות) קמח
3 כפיות אבקת אפייה

ההכנה:


1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים לסיר את הגינס, הדבש והחמאה וממיסים על אש קטנה, עד שהחמאה נמסה לגמרי. בינתיים מכניסים לקערת המיקסר קקאו, סוכר, שמנת חמוצה, ביצים, תבלינים וקמח, וטורפים קלות כדקה.

2. כשסירופ החמאה מוכן, מסירים מהאש ומוזגים את התערובת לקערת המיקסר. מערבלים היטב כדקה. ברגע שהבלילה אחידה מוסיפים פנימה אבקת אפייה ומערבבים 20 שניות נוספות.

 

3. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה קפיצית (קוטר 24 ס"מ) משומנת, מכניסים לתנור ואופים 40 דקות. בודקים בעזרת קיסם: אם העוגה מוכנה - הקיסם צריך לצאת יבש.

 

4. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר היטב.



מתכון לעוגיות בריאות:

 

צילום: Shutterstock

 

 


מצרכים (לכ-20 עוגיות):


1 כוס שיבולת שועל
1 כף קמח מלא
1/3 כוס אגוזי מלך טחונים
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות קוקוס
50 גרם חמוציות ללא סוכר
4 כפות סוכר חום כהה (לא דמררה)
1 ביצה
2 כפות שטוחות טחינה גולמית
1/3 כוס שמן קנולה/ תירס



ההכנה:


1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. בקערת עבודה טורפים את הביצה, מוסיפים את הסוכר, השמן והטחינה.

 

2. מחליפים את המטרפה בכף ומוסיפים את שאר החומרים.

 

3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורים בגודל של שזיף קטן ובעזרת ידיים רטובות מעט משטחים לעוגיות.

 

4. מניחים על נייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות נעשות זהובות בשוליים.

 

5. מוציאים מהתנור ומצננים.



"באשר לפירות, אני נותנת לך מתכון נפלא שיכול להיות מוגש לצד מגש פירות חתוכים טריים, אבל עובד מצוין לצד פירות שעברו צלייה בתנור. חצאי אפרסק או נקטרינות, פרוסות אננס או שזיפים - כל אחד מארבעת אלה יודה לך אם תכניסי אותו לתנור על מצב גריל, כשמעליו מעט סוכר דמררה. צלייה בת 15 דקות, וזהו. לשולחן עם הרוטב הבא בצד או מעל. בהצלחה"

תגובות  2  אהבו 

תודה להנהלת מוטקה המאפשרת אירוח אנשים יקרים כהילה אלפרט.. גיל חובב..ליה שומרון..
תודה לערבה על האורחת המקסימה שהביאה.

להילה, תודה על המתכונים הנפלאים והעצות החביבות.

גמר חתימה טובה טובה לכל קהילת אוכל ולכל חברות וחברי מוטקה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה