חזרה ליחסים

הכי נוח לי לישון לבד

בואו נדבר על משהו שלא מדברים עליו: שינה בחדרים נפרדים. האם זה פוגע בזוגיות ובאינטימיות, או אולי דווקא להפך?
שרון שילוח 12/06/13
הכי נוח לי לישון לבד
צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock 

 

בואו נפתח לרגע את דלתות חדר השינה שלנו ונדבר על לינה בחדרים נפרדים ועל מוסכמות חברתיות. זוגות רבים החיים זה לצד זה שנים רבות עוברים מתישהו, בשקט-בשקט, מבלי שאף אחד ישים לב, ללינה בחדרים נפרדים. הרבה מהם חוששים לדבר על זה, ובעיקר לא מודים בכך שכך יותר טוב להם. כי בואו נודה על האמת - לישון לבד במקרים רבים זה פשוט נוח יותר. וזהו.

 

אז למה זוגות רבים שעושים את הצעד הזה בכל זאת מתביישים בכך? למה המוסכמות החברתיות חזקות יותר מהנוחות האישית שלנו? ישנם זוגות רבים שישנים ביחד ואוהבים את זה, כי זה קושר אותם זה לזה, אפילו ברמת הנגיעה המקרית, ואין לזלזל בכך. אבל הפעם החלטנו לשים את כל הקלפים על השולחן וסוף-סוף לדבר על מקרים שבהם זה לא כך.


ליזה (שם בדוי), 60: "אני לא מבינה מה עושים מזה כזה ביג דיל. זה לא שאני סובלת לישון איתו, אבל הכי נוח והכי כיף לי לישון לבד. ממילא אני הולכת לישון לפניו וקמה לפניו, אז מה זה כבר משנה?".


ריקי (שם בדוי), 65: "באיזשהו שלב את כבר עייפה מזה. הוא נוחר או רוצה לראות משהו בטלוויזיה ואני רוצה לראות משהו אחר, אני רוצה לקרוא והאור מפריע לו... אז מפרידים כוחות".


הגיע הזמן להודות על האמת. שינה משותפת היא לא תמיד נוחה, ובטח שלא תמיד רומנטית. לכל אחד מבני הזוג יש הרגלי השינה שלו, מצבי הרוח שלו וכן, גם הנחירות או הנפיחות שלו. אז מה עושים? האם שינה בנפרד טובה או לא טובה? פגשנו לשיחה את הסקסולוגית ד"ר חגית כהנא, לשיחה בנושא.

 
מדוע בשלב מסוים בחיים מחליטים זוגות שחיים ביחד לעבור לשינה בחדרים נפרדים? האם הפרדת חדרים היא מתכון לפרידה?


"לעתים זוגות עוברים לחדרים נפרדים בגלל מתיחות או חוסר חיבה או חוסר רצון לישון זה עם זה, והפרדת החדרים היא רק עדות למצב מערכת היחסים ביניהם. במקרים אחרים יש סיבות אחרות שמאלצות את בני הזוג להפריד חדרים, כמו בן זוג נוחר, הפרעות שינה שלא מאפשרות לבן הזוג השני לישון, שעות שינה שונות בגלל אילוצי עיסוק וכל מיני אילוצים אחרים. במקרים כאלו הפרדת החדרים יכולה דווקא לשמור על יחסים טובים מתוך התחשבות, ואז חדר השינה מהווה מקום מפגש לאינטימיות נעימה ולא מפריעה מדי פעם".


מי יוזם בדרך כלל את המהלך הזה?


"אין כלל. החוכמה היא להעלות את הבעיה טורדת המנוחה ולנסות לפתור אותה מתוך התחשבות והבנה, ולא להחמיר אותה עם כעס או עם מריבה. הכול תלוי ביכולת של בני הזוג לתקשר. אם למשל האישה כועסת על בן זוגה הנוחר, הוא ייעלב והבעיה לא תיפתר. במקרה כזה אפשר לנסות למצוא פתרון רפואי, ואם לא ניתן, אז צריך פשוט לדבר על זה ולמצוא פתרון שכן יאפשר חיים משותפים ונעימים למרות המגבלה של הנחירות".


עד כמה התופעה נפוצה?

 
"לא ידוע לי על מחקרים בנושא, אבל ככל שהגיל עולה יש יותר בעיות רפואיות שגורמות להפרעות בשינה, ואז גם להפרדת חדרים".

 

בדיקה מהירה ברשת מעלה כי הרגלי שינה שונים של בני הזוג גורמים למרביתנו לקשיים, להצטברות כעס ביחסים ולפגיעה במערכת היחסים האינטימית. כ- 20% מאיתנו עוברים ללינה בחדרים נפרדים כתוצאה מכך.


האם מהלך כזה יכול לגרום לריחוק או דווקא לקרבה בין בני הזוג? מה עולה בגורל יחסי המין אם לא ישנים ביחד?

 

"כל מקרה לגופו. הכול תלוי במה שבני הזוג עושים עם המצב הנתון של שינה בחדרים נפרדים. אפשר לוותר על יחסי מין, אבל גישה זו כמובן לא מומלצת. ואפשר גם לנצל את המצב ולשדרג את יחסי המין על ידי קביעת פגישה רומנטית. גם הומור תמיד מוסיף. אפשר להכניס הומור בהתייחס לסיטואציה, כמו להיזכר בימי הנעורים שבהם היו בני הזוג "מתגנבים" לחדר כדי להתחבא מההורים. הומור ודמיון יכולים מאוד למנף את השתנות החיים, ובמקביל אפשר אפילו ליהנות משינה באלכסון".


מאיפה בכלל מגיע המנהג הברור מאליו של שינה משותפת?


"ראשית, משום שבני זוג צעירים מעוניינים לישון ביחד ולקיים יחסי מין בהזדמנויות רבות ככל שניתן. אבל המנהג נובע בעיקר ממצוקת דיור. לכמה זוגות צעירים שאת מכירה יש מספיק חדרים לשינה בנפרד?".

 

באילו מצבים לא היית ממליצה על שינה בחדרים נפרדים?

 

"במצבים שבהם היחסים הזוגיים בעייתיים. אז כדאי לנסות לפתור את הבעיות הזוגיות. הפרדת חדרים יכולה במקרים כאלו להיות רק תוצאה של היחסים העכורים, ויש לטפל במצב הרבה קודם, לפני שמחליטים לישון בנפרד. אבל, במקרים שהמצב הבריאותי מחייב את זה, הייתי עוסקת בטיפול ביחסים ובשדרוג שלהם, כדי לפרוק כעסים מיותרים".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 

 

בואו נסגור את הנושא עם בדיקה אחרונה של נושא הנורמות החברתיות. כולנו, זוגות צעירים כמבוגרים, מקבלים את זה שאנחנו ישנים יחדיו. ייתכן מאוד שבאמת מדובר בשיקולים כלכליים, או מתוך הרצון והצורך בקיום יחסי מין ואינטימיות זוגית, אבל אם נסתכל רגע על ההיסטוריה, רוב מלכי ושליטי העולם העתיק לא ישנו יחדיו. לכל אחד מבני הזוג המלכותי היו המגורים שלו בארמון, הפמליה שלו והמשרתים שלו, ולפעמים רק דלת סודית או מסדרון סודי חיברו ביניהם.


אולי אם היינו כולנו זוגות מלכותיים היינו מקבלים גם אנחנו את הלוקסוס הזה של לישון בחדרים נפרדים ולהרגיש טוב עם זה מבחינה חברתית. אבל עד שזה יקרה המסקנה אחת: החלטתם על שינה בחדרים נפרדים? עכשיו זה בידיים שלכם מה לעשות עם זה. או שהיחסים ביניכם יתדרדרו עוד ועוד, או שתמצאו את עצמכם מחכים לדייט הרומנטי הבא שלכם ביחד. איך שלא יהיה, כנראה שאתם לא לבד בסיפור הזה.

 

 

שינה טובה עוברת דרך אימון המוח

נפטרים מהנחירות: 10 דרכים להפסיק לנחור

הגיע הזמן לרענן את הזוגיות

נישואים פתוחים? תחשבו על זה טוב
פער גילים בזוגיות: להשתחרר מהסטיגמות

 

לקהילת יחסים: לחצו

תגובות  2  אהבו 

12/06/13
כשעברנו לגו יחד (פרק ב') מלחתחילה היו לנו חדרי שינה נפרדים. גם לא הפרעתי לה בנחירותי וגם לא הפרענו זה לזו בעקבות שעות שינה שונות. אני קם בבוקר לעבודה והיא לא. למה להרעיש ולהעיר אותה? כך גם אם הולכי...
כשעברנו לגו יחד (פרק ב') מלחתחילה היו לנו חדרי שינה נפרדים.
גם לא הפרעתי לה בנחירותי וגם לא הפרענו זה לזו בעקבות שעות שינה שונות.
אני קם בבוקר לעבודה והיא לא. למה להרעיש ולהעיר אותה?
כך גם אם הולכים לישון בשעות שונות (קורה לפעמים)
והעיקר אפשר תמיד לשאול: אצלי או אצלך ?
רק מחזק את הזוגיות,
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

15 טיפים לדייט מוצלח בגיל 60+

 

דייטים בכל גיל יכולים להיות דבר מלחיץ, אבל אם אתם מחוץ למשחק זמן רב, זו יכולה להיות תחושה מאיימת במיוחד....

לקריאת הכתבה
הגיל והתרגיל: טיפים לחיזור בגיל 60+

מתי בפעם האחרונה יצאתם לדייט? אם התשובה שלכם היא לפני 10, 20 או 30 שנה – כדאי שתמשיכו לקרוא. יש סיכוי טוב שדברים...

לקריאת הכתבה
פרק ב' עם החבר הטוב של הבעל

מנחם אלעד, אוטוטו 90 ולאה הובר, 87, הסתובבו באותה חבורה תל אביבית לפני למעלה מ-60 שנה. הוא היה נשוי למנוחה, היא...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה