המנות המפורסמות בעולם: אצלכם בבית
- השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
- הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
- קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
- חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
- צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
- הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה
בין אם בבישול ובין אם באפייה - תמיד הרגשתם בנוח במטבח, העמדתם ארוחות לתפארת, אירחתם בלי סוף וכבר שנים שאתם צופים בתוכניות הבישול השונות וגוזרים לעצמכם מתכונים מהעיתונים. רק מה? העניין הזה, עם הזמן הפנוי תמיד היווה הגורם המכריע במה שהכנתם. איכשהו, כדי לחסוך זמן בסופרמרקטים, בשווקים ובעיקר במטבח, גרם לכם לדחוף את אותם גזרי מתכונים לתוך איזו מחברת ושם הם גם נשארו כי למי יש כוח לכל ההתעסקויות האלה.
אבל הזמן, הפנוי והלא פנוי, עובר והנה – יצאתם לפנסיה, הילדים הקימו משפחה שלהם ממזמן ועכשיו, עכשיו הגיע הזמן שלכם. אספנו עבורכם כמה הצעות למנות ולמתכונים שנחשבים למסובכים ביותר להכנה, בבישול ובאפייה. קדימה, למטבח.
עשינו לכם חשק? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
שחיתות: רוטב ביארנז
קצת היסטוריה: הרוטב הצרפתי הומצא על ידי השף ג'ולס קולינה, לרגל פתיחת מסעדה חדשה בשם Le Pavillion Henri IV, אי שם ב-1836. המסעדה, הנמצאת בפאתי פריז, פועלת גם כיום במסגרת מלון בוטיק יוקרתי.
מה הביג דיל: הרוטב עשוי מבצלצלי שאלוט, טרגון, חלמונים וחמאה מזוקקת, מבושל בבאן מרי (כלי בתוך כלי).
מה עלול להשתבש: אם הכלי בו מוכן הרוטב מתחמם יתר על המידה – ובכן, קיבלתם ביצה מקושקשת לתפארת ומכאן, אין דרך חזרה וצריך לזרוק הכל. יישבר, יתעבה, תטרפו אותו מהר מדי, לאט מדי ואכלתם אותה. אגב – מזל שהוא קשה להכנה כי מדובר בחתיכת תענוג מושחת.
זמן הכנה ממוצע: חצי שעה גג – אם הכל הולך כשורה, כמובן – ואל תשכחו להכין סטייק מושלם ליד.
כאן תוכלו למצוא מתכון.
המלך: ביף וולינגטון
קצת היסטוריה: למרות שזה נשמע כאילו המנה קרויה על שם אדם מכובד כלשהו, האמת היא שאף אחד לא סגור על זה. ייתכן והיא קרויה על שם הדוכס הראשון של וולינגטון ובאותה מידה היא יכולה להיות קרויה על שם העיר וולינגטון בניו זילנד. כנראה שלעולם לא נדע.
מה הביג דיל: מדובר במנת פילה בקר עטופה בממרח כבד (המהדרין מכינים אותו מכבד אווז אבל למרות הצביעות ננסה להיות קצת יותר הומניים ונלך על כבד רגיל), דוקסל פטריות (מעין מלית על בסיס שמן או חמאה) וכל הטוב הזה עטוף בבצק עלים. נשמע קל? אז זהו, שלא.
מה עלול להשתבש: מה לא? בצק עלים לא מרודד מספיק, דוקסל פטריות מלא בנוזלים שמרטיב את הבצק והורס הכל, בשר שלא רק נצרב אלא גם בושל ועל כן הופך לסוליית נעליים. מספיק?
זמן הכנה ממוצע: שעה וחצי.
כאן תוכלו למצוא מתכון.
הפלפל: צ'ילי אן נוגדה
קצת היסטוריה: המטבח המקסיקני שמוגש לנו בישראל מצטייר לנו תמיד כפשוט. שעועית, איזה בוריטו, קצת תירס וצ'ילי ויאללה, תביאו אבוקדו. הצ'ילי אן נוגדה, בעצם פלפל ממולא, הוא מתכון מושקע, שונה וחגיגי, עד כדי כך שהוא נחשב למאכל המסורתי ביום העצמאות המקסיקני. הוא מכיל את שלושת צבעי הדגל המקסיקני, אדום לבן וירוק - גרגרי רימון, רוטב אגוזים לבן ופלפלים ירוקים ובגרסאות מושקעות במיוחד מכיל באזור ה-40 מרכיבים.
מה הביג דיל: במקור הכנת המנה, שבגרסתה המקורית היא פלפל פובלנו (1,000 במדד סקוביל) ממולא בשר טחון (או בשר שרוכך עד לפירוק כמו ראגו) ועטוי רוטב אגוזים.
מה עלול להשתבש: מילוי הפלפלים הקלויים והמיובשים הוא החלק מורט העצבים בסיפור. רוב הסיכויים שלא תצליחו להשיג את הפובלנו פה בארץ ותסתפקו בפלפלים ירוקים ומוארכים, עדיין – יש סיכוי גדול שאלה ייקרעו.
זמן הכנה ממוצע: את האגוזים צריך לזכור להשרות כבר יום קודם, והטיפול ותשומת הלב שהפלפלים דורשים היא גדולה כך שתצטרכו לפנות לכם כמה שעות טובות - אבל התוצאה היא לגמרי חגיגה.
כאן תוכלו למצוא מתכון.
הנסיכה: עוגיות מקרון
קצת היסטוריה: מוצאן של עוגיות המקרון באיטליה, והן נטולות גלוטן ועשויות מחלבוני ביצים מוקצפים וממרח שקדים. אבל אנחנו מדברים על הגרסה הצרפתית דווקא, העשויה משתי עוגיות זהות לחלוטין עם מילוי באמצע, שמאז הומצאו בדליקטסן הפריזאי הנודע לאדורה שוכללו לא מעט.
מה הביג דיל: אם עוגיות המדלן הזכירו לפרוסט את ילדותו – עוגיות המקרון מזכירות לכל מי שהכין אותן ואינו קונדיטור מקצועי בעיקר כאב ראש. מדובר במדידה על המיליגרם של כל מרכיב ומרכיב, תשומת לב שיא, ידיים טובות וחוש אסתטי שיוציא מידכם מוצר מושלם ולא מישמש צמיגי בטעם פיסטוק.
מה עלול להשתבש: בואו נאמר שמספיק והמשקל הקטן והדיגיטלי שקניתם למטבח במבצע יוצא מכיול וכבר הלכה המנה. מה עוד? בזמן טחינת השקדים הם עלולים להפריש שומן והמסה תיהרס. יכולות הזילוף שלכם עשויות להביא לתוצאות עקומות ולא אחידות, חלבוני הביצים, שעליהם להיות מיושנים עלולים לא להיות מיושנים מספיק, האפייה הקצרה היא תלוית תנור וצריך להישאר ערניים לחלוטין – מספיק לבינתיים?
זמן הכנה ממוצע: שעתיים אם הכל הולך פיקס – שלוש ויותר אם משהו משתבש.
ה-VIP: עוגת אלסקה בומב
קצת היסטוריה: האלסקה בומב – או בשמה הפחות מפוצץ – אלסקה אפויה, הומצאה בגרסה צנועה יותר בסוף שנות ה-60 על ידי הפיזיקאי והגסטרונום ניקולא גרטי ושוכללה בהמשך. אם אתם חובבי תכניות בישול, סיכוי גדול שהקינוח המושקע הזה מצלצל לכם מוכר מאחת ממשימות הקינוח היותר סיזיפיות שיצאו מהתוכנית "מאסטר שף".
מה הביג דיל: הממממ... בואו נראה. קינוח שכבות הכולל עוגת ספוג, גלידת וניל, שטרויזל, סורבה ולסיום מרנג מושלם שצריך לעבור חריכה נאותה. איך אומרים, לא הגזמנו.
מה עלול להשתבש: ובכן, הכל. עוגת ספוג צמיגית, מכונת גלידה מעפנה, פירורי שטרויזל שרופים, סורבה שלא קופא ומרנג בטעם חביתה. בקטנה.
זמן הכנה ממוצע: שעתיים אם רושפלד עומד לכם מעל הראש, שלוש ויותר אם בא לכם לבכות קצת בפינה תוך כדי.
כאן תוכלו למצוא מתכון.
[#middleBanner]
רוצים לבשל כמו ברזילאים?
מה שותים עם הארוחה? כך תצרו בר ביתי מושלם
מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה
אש על הגולאש: מתכון נפלא לגולאש הונגרי
עשינו לכם חשק? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...