המסעדות הכי טובות בדרום
אם נדמה לכם, בטעות, שבבירת הנגב יש רק מסעדות של אוכל רחוב ובאילת רק מלכודות תיירים, יש לנו חדשות בשבילכם. השפע קולינארי שהגיע גם לגדרה גם לאשדוד וכמובן שגם למעוז הנופש - אילת.
מסעדות מעולות נמצאות לא רק במרכזי הערים הגדולות, אלא גם באמצע הדרך, בכניסה למושב ואפילו בתחנת דלק. אז בפעם הבא שאתם מחפשים מסעדת שף לחגוג בה אירוע מיוחד או סתם מסעדה טובה לעצור בה בדרך לאילת, דעו כי יש היצע לא רע בכלל של מסעדות איכותיות בדרום שיספקו לכם חוויה קולינרית שלא נופלת מזו שמציעה העיר תל אביב.
אברטו
אברטו: רול ויאטנמי. צילום: אפיק גבאי
״אברטו״, הינה מסעדת בראסרי מודרנית שמגישה תפריט עדכני של השף אסף שטרן והיא פתוחה בשעות הערב בלבד ובסופי השבוע מוגשות בה גם ארוחות בראנץ'.
המסעדה ממוקמת בקומת קרקע של מבנה שעתיד להיפתח בו מלון הבוטיק הראשון בגדרה, שנבנה ביוזמתו של איש העסקים צחי צוק. המקום מעוצב בקווים נקיים בסגנון בראסרי והתפריט מציע מנות כמו שייטל בסו ויד (59 שקלים) ופילה עגל (154 שקלים) שמוגש עם גראטן תפו"א ופרמזן, קרם שום קונפי, רוטב יין אדום.
במסגרת הבראנץ' שמוגש בימי שישי ושבת מציעים באברטו מנות בוקר מאוד מפנקות דוגמת "קרוק מאדאם אברטו" (99 שקלים במסגרת הארוחה המלאה) שהוא טוסט גרוייר עם ביצי עין, קציפת פרמזן ודוקסל פטריות וקרואסון סביח הממוצא בחצילם, אריסה, תפו״א, ויניגרט עשבי תיבול, ביצה רכה.
שכביץ 5 גדרה, 08-6680066, שישי 13:00-9:00, שבת 12:00-9:00, לא כשר
כרמים
"כרמים" היא מסעדת שף בעלת שני סניפים, אחד פועל בכניסה למושב סגולה כבר 15 שנה ואחיו הצעיר ממוקם בבאר שבע. המסעדה שייכת לאיש העסקים דניאל פרץ ובראש המטבח שלה עומד השף סהר רפאל. בכרמים מגישים גם ארוחות בוקר עם מנות כמו קרואסון חריימה (54 שקלים) וגם תפריט עסקי.
סשימי דג ים ב"כרמים". צילום: לין לוי
בגזרת המנות ראשונות תמצאו ב"כרמים" קרעי חציל בלאדי (44 שקלים) ומנות עיקריות כמו צלעות טלה בלאדי (145 שקלים) אבל ההתמחות של סהר רפאל היא בבשרים שמתיישנים במסעדה בחדרי קירור מיוחדים. מבחר מנות הבשר שתמצאו בתפריט של כרמים כולל כמו פורטר האוס (43 שקלים ל-100 גרם) וכך גם אסקלופ עוף בגריל (82 שקלים).
מושב סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר, דרך חברון 66 באר שבע, 08-9966444, ראשון-שבת 9:00- 24:00, לא כשר
אידי
מסעדת "אידי" היא מוסד אשדודי שקיים כבר מעל 30 שנה. המקום שייך לאידי ישראלוביץ, שעם השנים הפך לאגדה והוא בכלל היה ימאי לפני שפתח את המסעדה. כיום הוא מנהל אותה יחד עם שני בניו ומלבד המסעדה הוותיקה יש לאידי גם מסעדת חוף, מעדניה וחנות אינטרנטית להזמנת דגים ופירות יד הביתה.
אידי: לוקוס מעל פרפדלה. צילום: יחצ
ב"אידי" שמעוצבת בעזרת המון פרטי אספנות של ימאים יש חדר יין ומטבח אישי של אידי בחלק הפנימי של המסעדה שבו הוא לפעמים מבשל בעצמו תבשילי דגים לאורחים. בימי חמישי מתקיימות במסעדה הופעות חיות של זמר יווני והמסעדה הופכת לטברנה. בשעות הצהריים אפשר לראות במקום אורחים חשובים ומעונבים, נספחים צבאיים ואנשי עסקים אנשי עסקים מעונבים ונספחים צבאיים והשירות במקום הוא ברמה שלא הייתה מביישת מסעדת פאר.
התפריט מציע מנות ראשונות כמו איקרה (33 שקלים), סלט דודו המפורסם (42 שקלים) ומרק דגים (75 שקלים). בעיקריות תמצאו גם דגים, גם פירות ים כמו קוקי סאן זאק (125 שקלים) ואפילו לובסטר (260 שקלים).
הבושם 6 אשדוד, 08-8524313, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
sins
״סינס״ היא מסעדת שף מאוד מפתיעה יחסית למיקום שלה מכיוון שהיא ממוקמת בתחנת דלת ליד שדרות והתפריט שלה מציע את כל השחיתויות האפשריות דוגמת סטייק ושרימפס למשל. יש במקום הפשוט יחסית למראה גם לובסטרים וגם תמנונים ובסטייקים יודעים לטפל ב"סינס" במיומנות של סטייק האוס בעל מוניטין.
המבורגר עם שרימפס בסינס. צילום: רועי עידן
בתפריט תמצאו מנו כמו פורטרהאוס, אנטריקוט עם קוקי סאן ז׳אק מעליו (123 שקלים) אבל לא חייבים ללכת כאן על יקר (שהוא יחסית לא יקר כלל) כי מגישים כאן גם ההמבורגרים כמו המבורגר שרימפס והמבורגר רוקפור ואווז (58 שקלים) אבל גולת הכותרת במקום הוא ללא ספק מבחר המנות שמשלבות בין ״ים ליבשה״ כמו למשל ניוקי שרימפס ונתחי אנטריקוט (75 שקלים).
גיבים, 08-6890452, שני 22:00-9:00, שלישי-חמישי 23:00-12:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר
פאגו פאגו
׳פאגו פאגו׳ היא מסעדת שף ותיקה באילת והיא פועלת מאז 1986. ראשית דרכה הייתה בסירה צפרה שעגנה דרך קבע. לאחר שזו נשרפה המסעדה עברה למבנה באותו המקום היכן שעגנה הספינה, לכן בישיבה במקום מובטח לכם נוף של ים מכל חלונות המסעדה.
פאגו פאגו: ריזוטו שרימפס וקוקי סאן ז'אק. צילום: לין לוי
האווירה במקום מאוד הסולידית ויש מכניסה למסעדה מקרר יינות ענק עם תוויות יוצאות דופן. בתפריט עליו חתום שף המסעדה מזה 7 שנים קובי רווה מציע גם לובסטרים וסרטנים כחולים שלא פוגשים בכל מסעדות דגים וגם מנות יותר קלאסיות דוגמת ריזוטו עם סקאלופ או ג'אמבו שרימפס. גולת הכותרת במקום הן מנות הדגים הנעים שהשף רווה מתמחה בהם ופלטת פירות ים זוגית שמאפשרת לטעום מכל הטוב שלים יש להציע כאשר כל אחת ממרכיבי המנה עוברת תהליך הכנה מדויק.
מרינה אילת (צמוד לקראון פלאזה), 08-6376660, ראשון-שבת 12:30 -23:00, לא כשר
לטייל בארץ, להרגיש בחו"ל
המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ
לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...