חזרה למגזין אוכל

חזה עוף בקארי

מנה הודית אופיינית. מומלץ
ששת שצ 07/05/14
חזה עוף בקארי

צילום: Shutterstock 

 

בדרך כלל אני מכין צ'יקן קארי עם קרם קוקוס. הפעם, לאחר פגישה עם רינה פושקרנה, הצצתי בספרים ובהשראת מתכון שלה הכנתי קצת אחרת. מומלץ.

 

המרכיבים:

פרפר שלם של חזה עוף מחולק לקוביות
6 כפות שמן לפחות
מקל קינמון
3 יחידות ציפורן
2 עלי דפנה
3 תרמילי הל מפוררים לגרגרים
1 בצל גדול
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 עגבניות בשלות מקולפות
1 כפית זרעי כוסברה
חצי כפית זרעי כמון
כף מחוקה כורכום
כף מחוקה כמון
כף מחוקה כוסברה טחון
2 כפות קארי אדום חריף
כף גראם מסאלה
מלח
1 כף חמאת בוטנים
2 כפות אגוזי מלך כתושים, עדיף קשיו
כוס מים

 

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק, מוסיפים קינמון, עלי דפנה, זרעוני כמון וכוסברה, גרגרי הל וציפורן, דקה או שתיים, מוציאים.
מוסיפים לשמן בצל פרוס, מטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים שום כתוש וג'ינג'ר ומטגנים שלוש דקות.
מוסיפים קוביות עגבניות מקולפות ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים את כל שאר התבלינים ומערבבים כמה דקות.
בעזרת כף עץ מסיטים את התערובת הצידה. אם צריך מוסיפים שתי כפות שמן. מגבירים את הלהבה ומכניסים את נתחי העוף עד שישנו צבע מכל הצדדים. מערבבים עם התערובת, מוסיפים כוס מים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ומחית האגוזים ומבשלים חמש דקות.

מומלץ להגיש על אורז.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

חמישה גוונים של טחינה

לימונים כבושים

סלט בצל ירוק

מתוקים ולא משמינים

סנגריה קרה

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה