חזרה ליחסים

חתונה מרגשת בצל האלצהיימר

כשמוטי אהרונוביץ החליט להתחתן, היה לו ברור שאביו חולה האלצהיימר חייב להיות נוכח. אז הוא נישא במוסד שבו שוהה האב
עדי כץ 03/09/15
חתונה מרגשת בצל האלצהיימר
חתונה מיוחדת במרכז רמת גן לחולי אלצהיימר: לא בלי האב. תמונה באדיבות המשפחה

 

 

טקס החופה הוא אחד מרגעי השיא של כל חתונה, אך בחתונתם של מוטי אהרונוביץ ומאיה רייך נדמה היה שהרגע הזה נוסק לגבהים חדשים. מיד אחרי שבירת הכוס, לצהלות "קול ששון וקול שמחה", הבין מוטי כי אביו חולה האלצהיימר משתתף באופן פעיל ביום המאושר בחייו.

 

"הוא פתאום הישיר אל שנינו מבט ושר בקול רם", מספר מוטי בהתרגשות, "זלגו לנו דמעות מהעיניים. עבורנו זה היה האישור שהוא שם, ואני ידעתי שהוא מבין הכול". ההתרגשות הזו המשיכה גם אחרי החופה, כשאביו של מוטי סיפר לזוג הצעיר כמה הוא מאושר, וכמו כל הורה מצוי, ביקש נכדים. "בלילה, לפני שנפרדנו, הוא אמר לנו שהוא מאוד אוהב אותנו. זה היה רגע מאוד מיוחד עבורי", מתרגש מוטי.

 

מוטי אהרונוביץ, סטנדאפיסט בן 33 ורייך, סטודנטית לנטורופתיה בת 28, מתגוררים בתל אביב. כמו כל זוג צעיר גם הם פנטזו על חתונה יפה ומיוחדת, אבל חשוב היה להם יותר שאביו של מוטי, המאושפז זה מספר חודשים ב"מרכז רמת גן לחולי אלצהיימר" ומרותק לכיסא גלגלים, יהיה נוכח ביום המאושר. "למרות המחלה, אבא עדיין נוכח חלק מהזמן, ויכול להבין את המתרחש", מסביר מוטי, בן יחיד שאמו נפטרה. "כשהחלטנו להתחתן, היה לי ברור שחתונה בלי אבא תהיה מהולה בעצב. ביררתי על אפשרויות להוציא אותו מהמרכז לאירוע, אבל המליצו לי לא להוציא אותו משגרת היומיום ומהמקום המוכר, כי העניין עלול לגרום לו אי נוחות".  

 

הכלה ומשפחתה תמכו ברעיון 

 

 

"חתונה בלי אבא תהיה מהולה בעצב". צילום באדיבות אהרונוביץ ורייך

 

 

כך, במקום להביא את אביו לחתונה, החליט מוטי להביא את החתונה לאביו: "הצעתי למאיה, במידה שהדבר יאושר, להתחתן במרכז האלצהיימר, ולשמחתי גם היא וגם המשפחה שלה הבינו ומאד תמכו", מספר מוטי. "מאיה ידעה כמה הטיפול באבא שלי הוא חלק מחיי, וכמה היה חשוב לו להיות באירוע. הוא דיבר על הנושא לעיתים קרובות".

 

השלב הבא היה לקבל אור ירוק מהמרכז שבו שוהה האב, ושם לא רק שהרעיון התקבל בברכה- הוא גם זכה לסיוע חסר תקדים מצוות המוסד, החל במנהל וכלה באחרון העובדים. למעט קושי קל שהעמידה הרבנות, בדרישה לאישור רשמי ממנהל המוסד על קיום החתונה אצלם, הכל עבר חלק. כך ויתרו בני הזוג על אירוע נוצץ באולם או בגן מסוגנן, לטובת חצר המוסד שבו שוהה האב. החתונה המרגשת, שהתקיימה בחודש שעבר בנוכחות 20 בני משפחה וחברים קרובים, לא השאירה אף עין יבשה בסביבה. "זה סיפור לא שגרתי, מדובר בכיבוד הורים ממדרגה ראשונה", מוסיף ניתאי אליאש, מנכ"ל המרכז. "מבחינתנו, היה לנו חשוב למצוא את הפתרון הנכון לסיטואציה, להתאים את עצמנו למציאות שהמחלה כופה על החולה ועל בני משפחתו, ולעזור לזוג ביום שמחתם".

 

 

המוסד לחולי אלצהיימר שהפך לאולם חתונות

 

 

"זיכרון השמחה של אבא מהחתונה ילווה אותנו תמיד". צילום באדיבות אהרונוביץ ורייך 

 

 

מדובר היה בהיערכות לוגיסטית לא פשוטה, של הפיכת המוסד, לפחות לערב אחד, להיכל אירועים. "אנשי המרכז דאגו לניקיון המקום ולסידור החצר, לתאורה ולסאונד, ואפילו לחלק מהכיבוד ולתכנית האמנותית", אומר מוטי. "עובדת מטעם המוסד, שעוסקת בטיפול במוזיקה, הגיעה לאירוע מיוזמתה, והופיעה בפני האורחים בשירה מלווה בגיטרה".

 

למרות מחלתו, השתתף אביו של מוטי בכל האירוע, כבר מהשלבים האחרונים של ההכנות, כשהוא מלווה בחברת משפחה ובעובדת הסוציאלית של המקום. "בהתחלה הוא היה קצת מבולבל, אבל הוא דיבר עם האורחים, לחץ ידיים, ואפילו התנצל על שאינו יכול לקום מכיסא הגלגלים", מספר מוטי, שגם בדיעבד מרגיש, כי בחר בחתונה הכי נכונה עבורו. "קשה לדעת מה אבא שלי יזכור מהאירוע ומה נקלט אצלו, אבל אותנו, הזיכרון של השמחה שלו ילווה תמיד".

 

 

אלצהיימר: תוקפת גם אנשים בגיל 50

 

הסטטיסטיקה של מחלת האלצהיימר מדברת על אחד מתוך חמישה קשישים החולה במחלה, אך למרות שהיא נפוצה בקרב אוכלוסייה זו, היא תוקפת גם אנשים החל בגיל 50.

 

לקראת ערב ראש השנה נרתמו מיטב השפים בישראל, בשיתוף עמותת מלב"ב הפועלת להתמודדות עם המחלה, לפרויקט גיוס תרומות קולינרי במיוחד: בפרויקט, שזכה לשם "דינר וירטואלי", ישתתפו בין היתר השפים מאיר אדוני ועזרא קדם, שיציגו ברשת תפריטים ומתכונים חגיגיים במיוחד לקהל הרחב. את המנות שיוצגו ניתן יהיה לרכוש כתרומה, שתתורגם לארוחה חמה בכל ימות השנה, במרכזי היום שמפעילה העמותה למען חולי האלצהיימר. "האוכלוסייה המבוגרת הסובלת מהמחלה זקוקה להכרה, שלצערנו לא ניתנת במידה מספקת", מוסרים בעמותה. "צריך לזכור כי אלצהיימר יכול לתקוף את כולנו, ועלינו לפעול לכך שיהיה מי שידאג לנו ולהורינו - גם אם הממסד לא עושה זאת".

 

 

שירה בציבור מעכבת אלצהיימר

בילוי אבא ובן: 5 הצעות שוות

7 טיפים שיעזרו לכם לשפר את הזיכרון 

"מותו של יואב מראה כמה החיים שבריריים" 

השאלה הגדולה - איך לבחור בגד לחתונה של הבן או הבת

חמותי וצרות אחרות: כך תחיי בשלום עם כלתך   

חיפשה מידע על אמה - ומצאה משפחה

 

 

תגובות  2  אהבו 

יש ימים כאלה, כשאני פותחת את המחשב וכתבה כזאת מול עיני

ואני אומרת לעצמי -  למרות הכל, הכל עוד אפשרי

אשרי האב שזכה לבן מדהים, בן נאמן לאביו היחיד

וגם בכל...

יש ימים כאלה, כשאני פותחת את המחשב וכתבה כזאת מול עיני



ואני אומרת לעצמי -  למרות הכל, הכל עוד אפשרי



אשרי האב שזכה לבן מדהים, בן נאמן לאביו היחיד



וגם בכלה שהיא בראש אחד עם חתנה...



מחלת האלצהיימר כשהיא פוגעת באדם, משפיעה על כל המשפחה



מידי פעם מופיעות ידיעות על לפריצת דרך בקשר לריפוי ולתרופות



הלואי וכבר יגיע היום בו כדור פשוט יתן מענה למי שפגעה בו המחלה...



אני מברכת את כולם בברכת שנה טובה



heart


אני מנגבת דמעות . . .



מזל טוב לזוג הצעיר והאוהב . . . 



גם את אבא החולה.


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

מה שלום בני הגיל השלישי והרביעי בצל המלחמה?

"מאז פרוץ המלחמה, כותרות החדשות והרשתות החברתיות עוסקות בעיקר בסיפורי ילדים ובמשפחות צעירות. בני הגיל...

לקריאת הכתבה
משפחה לא בוחרים: איך לעבור את החגים בשלום

 

משפחה. מילה אחת שבתוכה כל כך הרבה מורכבויות מכל סוג שהוא. אבל בחגים זה הולך ומתגבר, כי אם בימות השנה אנחנו...

לקריאת הכתבה
לא אוהבת את החתן של הבת שלי

בקיץ הזה הבת שלנו תלבש לבן, או אולי יהיה זה הבן שישבור את הכוס, אבל אנחנו לא ממש בעננים. לא שלמים עם הבחירה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה