חזרה למגזין אוכל

יא רבי: 3 מתכונים מפתיעים עם קולורבי

או שאוהבים אותו או שממש לא, אבל ברגע שנותנים לו צ'אנס קשה שלא להתאהב. קולורבי סובל מיחסי ציבור גרועים אבל הוא עשיר בערכים תזונתיים ואפשר להכין איתו יופי של מתכונים. הנה 3 לדוגמה
לין לוי 25/07/19
יא רבי: 3 מתכונים מפתיעים עם קולורבי
תתפלאו, יש הרבה מה לעשות עם קולורבי. צילום: shutterstock

אפשר לאפות אותו בשלמותו ולאכול, להכין ממנו סלט וקרפצ׳יו, להשתמש בו כבסיס למילוי או להכין ממנו מרק קרמי. הוא שייך למשפחת המצליבים (כמו הברוקולי והכרובית), ויש בו המון דברים טובים לבריאות שלנו. אנחנו מדברים על הקולורבי, או בשמו העברי: כרוב הקלח. מדובר באחד הירקות הפחות "פופולריים", והרבה אנשים יגידו שהם בכלל לא מכניסים אותו הביתה. יחד עם זאת, יש בו המון יתרונות בריאותיים ואם יודעים מה לעשות איתו וכיצד לעשות את זה נכון, הוא יכול להוסיף פלאים לכל ארוחה.

 

עשיר בוויטמין C, בנוגדי חמצון ובסיבים

 

יש בקולורבי מעט מאוד קלוריות והמון סיבים שהופכים אותו לירק שמאוד מומלץ לצרוך בתהליך הרזיה. הוא גם עשיר בוויטמין c ולכן מחזק את המערכת החיסונית. הודות לכך שקולורבי עשיר בנוגדי חמצון, הוא מאט את תהליך הזדקנות התאים וחוץ מזה, הוא גם משפר את תהליך העיכול ושומר על בריאות המעיים. תודו שזה לא מעט יתרונות בשביל ירק אחד.

 

מה אפשר להכין עם קולורבי?

 

קולורבי

ממרק דרך פירה ועד סלט. קולורבי, צילום: Shutterstock

 

במטבח מאוד פשוט לעבוד עם הקולורבי, כי הוא דורש מינימום התעסקות. דורית רדא מאבן יהודה, בעלת ״דורית - אפייה מבית טוב״ מכינה מקולורבי סלט, שאליו היא מוסיפה גזר, שמיר וקצח. השפית ורד פרן בעלת סטודיו לסדנאות בישול בשוק תלפיות שבחיפה מציעה להכין מקולורבי פירה, צ׳יפס, סלט עם רוטב פרג או ריבה עם הל וכוכב אניס. אירית שבח, בעלת מיזם חקלאי-חברתי ״קיימא בארותיים״ מכינה מקולורבי מרק, שאליו נכנסים גם תפוחי אדמה, יין לבן ושמנת. ואפשר גם פשוט לאפות אותו קצת בתנור עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל והוא יהפוך לנשנוש נהדר לשעות המאוחרות. ואם לא די בכך, אפשר גם פשוט לפרוס אותו חי לפרוסות דקיקות (בעזרת קולפן תפוחי אדמה) ולהשתמש בהן כבסיס לכל דבר, מטרטר דג או בשר ועד לגבינה לבנה מתובלת בסומק ושמן זית.

 

רוצים רעיונות פרקטיים? לפניכם 3 מתכונים עם קולורבי, שניים קרים ואחד חם, שמתאימים במיוחד לעונת הקיץ:

 

סלט עם קולורבי - סום טאם

 

סלט עם קולורבי (סום טאם)

צילום: אנה ברדיבקוב

 

בסלט התאילנדי הזה הקולורבי מחליף את הפפאיה

מצרכים (למנה אחת):

חצי קולורבי

חצי גזר

3 עגבניות שרי חתוכות

כף ליים או מיץ לימון

כף רוטב דגים (פיש סואוס שאפשר לקנות היום בכל הסופרים)

כפית סוכר (עדיף סוכר דקלים אם יש)

מעט צ׳ילי

שן שום

חופן בוטנים מרוסקים

 

ההכנה:

1. מקלפים ומגרדים את הקולורבי והגזר וחותכים את עגבניות השרי לחצאים.

2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.

 

המתכון באדיבות השפית פריה סקולווראפאט ממסעדת ״איסאן״ בתל אביב

 

קרפצ׳יו קולורבי

קרפצ׳יו קולורבי

צילום: לין לוי

 

מצרכים:

קולורבי אחד

כף שמן זית

כף מלח גס

כף קצח

מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד

20 גרם פיסטוק

20 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

טיפת שמן כמהין

 

ההכנה:

1. מקלפים את הקולורבי ופורסים לפרוסות דקות.

2. מסדרים את פרוסות הקולורבי על צלחת, מזליפים את השמנים ומיץ הלימון ומוסיפים מעל את כל המרכיבים.

 

המתכון באדיבות ביסטרו אלומה ממעלות תרשיחא

 

קולרבי מפוחמים במייפל ושטרוייזל פרמז’ן

קולרבי מפוחמים

צילום: לימור לניאדו תירוש

 

המתכון הזה מיועד כתוספת למנה עיקרית של עוף או בשר, אבל אפשר לשלב את הקולורבי המפוחם בסלטים רבים ובמנות אחרות.

 

מצרכים (ל- 6 מנות):

6 קולרבי בינוניים, קלופים

3 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית סוכר

לרוטב:

1.5 כף שמן זית

1 כף מייפל/דבש/סילאן

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לשטרוייזל:

3 כפות פירורי לחם (אפשר להמיר בשיבולת שועל או בפירורי לחם ללא גלוטן)

1 כף גבינת פרמז'ן מגוררת דק

1 כף שמן זית

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

* להגשה: חופן קטן של עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים או עלי מיקרו, ואם רוצים גם גבינת ריקוטה/ גבינת עיזים רכה/ רוקפור.

 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 250 מעלות.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הקולורבי הקלופים.

3. יוצקים שמן, זורים מלח, פלפל וסוכר ואופים שעה, עד שהקולורבי השחימו היטב והפכו כמעט לשחורים.

3. בינתיים מכניסים לקערית את חומרי השטרוייזל ומערבבים עם הידיים עד לקבלת פירורים לחים.

4. מוציאים את הקולורבי מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות.

5. מעבירים את הקולורבי לקרש חיתוך וחוצים אותם. מעבירים לתבנית הגשה יפה שמתאימה לתנור.

5. מזליפים על הקולורבי שמן, מייפל, מלח ופלפל, זורים מעל את השטרוייזל ומכניסים לתנור ל- 15 דקות.

6. מוציאים מהתנור, זורים עלים ומגישים מיד.

* מומלץ להוסיף לפני ההגשה צ'אנקים עדינים של גבינת ריקוטה, גבינת עיזים רכה או רוקפור.

 

המתכון באדיבות לימור לניאדו תירוש, שפית, צלמת מזון ובעלת הבלוג ״מטבח מקומי״

 

המטבח הבוכרי: לא מה שחשבתם

מתכונים מרעננים עם פירות הקיץ

נפלאות המטבח הבולגרי

יפים לבריאות: אגוזים, שקדים ומה שביניהם

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  5  אהבו 

25/07/19
ראשית, תודה בעבור המתכונים!!
אבל יש לכם טעות: האם בתמונה השנייה מלמעלה, הקולורבי התחפש לשומר ?
שלום אתי, אכן הקולורבי והשומר מאד דומים (חיצונית, וגם את השומר, בינינו, או שאוהבים או ששונאים). לקחנו את ההערה שלך לתשומת ליבנו והחלפנו לתמונה מדויקת יותר, שבה הקולורבי קל יותר לזיהוי:)
רואים שאנך מבין
תודה על המתכונים . כולכת להכין את מתכון מספר 2 . לא השתמשתי אף פעם ברוטב דגים . מה זה ? חייבים ? יש לו ריח דגים ? אפשר לקבל מידע על הרוטב הזה ? תודה סוף שבוע . טעים לך , .
הי מירי, תודה על הפרגון. רוטב דגים הוא רוטב שניתן לקנות בסופרמרקט באגף הרטבים (נמצא לרוב ליד רטבים אחרים מהמזרח כמו רוטב סויה). אכן יש לו ריח דגים ולכן ההמלצה היא לשים ממנו מעט (כף, במתכון). ניתן לו...
הי מירי,
תודה על הפרגון. רוטב דגים הוא רוטב שניתן לקנות בסופרמרקט באגף הרטבים (נמצא לרוב ליד רטבים אחרים מהמזרח כמו רוטב סויה). אכן יש לו ריח דגים ולכן ההמלצה היא לשים ממנו מעט (כף, במתכון). ניתן לוותר עליו במתכון זה, אך לסלט יהיה חסר הארומה והטעם הייחודיים ששמורים למנות מהמזרח. בהצלחה ובתאבון!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה