חזרה למגזין אוכל

יין בארוחה: הטיפים שיהפכו אתכם למקצוענים

תמיד רציתם לדעת איזה יין הולך עם איזה אוכל, באיזו טמפרטורה יש להגיש כל יין, ועוד שאלות שהתשובות עליהן היו נחלתן של אניני היין בלבד. אז הנה, אבי פלדשטיין, היינן של יקבי סגל, מעניק טיפים ועצות לשילוב מומלץ של יין לארוחה כדי שגם אתם תפגינו מקצוענות בפני
מערכת מוטק'ה 14/11/07
יין בארוחה: הטיפים שיהפכו אתכם למקצוענים

צילום: Shutterstock

 

היין הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה. יש להתייחס אל היין ממש כמו אל תבלין שמוסיפים לתבשיל כדי שיתקבלו טעמים הרמוניים בין האוכל והיין, ולכן, יש ליצור התאמה מקסימאלית בין הארוחה לבין היין שנבחר.

 
סטייק וקברנה סוביניון
סטייק וכוס יין קברנה סוביניון הם שילוב קלאסי לארוחה איכותית. הקברנה סוביניון הוא בעל טעם דומיננטי, ולכן הוא מתאים למאכלים בעלי טעם דומיננטי ומרקם דשן או צלוי, כמו בשרים בעלי רוטב עשיר ומורכב, צלויים, מיושנים או מעושנים.


אוסובוקו טלה ומרלו
בשר טלה משתלב נפלא עם יין מרלו. אופיו הרך והעגול של המרלו מתאים מאוד למנה עשירה בטעמים של אוסובוקו טלה ברוטב מתקתק.


דג סול ופיוז'ן לבן
הטעמים הקלים והמעודנים של דג סול מתאימים במיוחד ליין לבן יבש שחמיצותו הפריכה מבטיחה איזון עדין בין הטעמים בצלחת לבין הטעמים שבכוס


פירות ים ופיוז'ן רוזה
לאוהבים שחשקה נפשם בארוחה קלה אך מסוגננת, מומלץ על שילוב של פירות ים קרים ויין רוזה מרענן. זהו שילוב מרענן שתמיד מצליח.


רוטב שמנת ושרדונה
רטבי שמנת וחמאה המלווים במנות דגים, עוף, או עגל מתאימים באופן מושלם ליין שרדונה וזאת בשל ארומת הווניל והטעם החמאתי המובהק המצוי ביין שרדונה שתסס בחבית עץ.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


טיפים להגשת יין
• יין הוא כמו תבלין. הוא מלווה את האוכל ומשפיע על טעמיו. במקביל ליין מומלץ להגיש מים.  

• בקבוק אחד של יין אדום המוגש כליווי למנה עיקרית מספיק ל: 4-5 סועדים.

• בארוחת חג מומלץ לחשב כמות יין לפי 2 כוסות לאדם מבוגר. 

• אם במהלך הארוחה שותים מספר יינות מסוגים שונים, מומלץ לשים כוס שונה לכל סוג של יין.

• מזיגת יין לבן - עדיף למזוג לכוס בכמויות קטנות ולהשלים יין תוך כדי השתייה כדי שהיין לא יתחמם בכוס. 

• מזיגת יין אדום – רצוי למזוג פחות מחצי כוס, כדי שהיין יוכל להתאוורר ולהשתלב יפה עם טמפרטורת החדר.  

• טמפרטורת הגשה מומלצת ליינות אדומים צעירים - 16-18 מעלות • טמפרטורת הגשה מומלצת ליינות אדומים מתבגרים - 18-20 מעלות 

• טמפרטורת הגשה מומלצת ליינות לבנים - 10-12 מעלות

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה