כיצד למנוע את עייפות הגוף לאחר אכילה
מי לא מכיר את התחושה של עייפות לאחר ארוחה? כדי להקל על העיכול, אנו צריכים להבין מה הקיבה "אוהבת" לאכול, ומה הטחול "אוהב" לאכול, ואיך אנו יכולים להקל עליהם ועלינו בתהליך העיכול.
עומר זיו
23/01/09

מי לא מכיר את התחושה של עייפות לאחר ארוחה? זה לא חייב לקרות רק אחרי ארוחה כבדה כמו חמין של שבת, שאחריה אין אדם שלא היה רוצה לישון, אלא גם אחרי ארוחה קטנה או כריך.
לפעמים מתלווה לעייפות גם תחושת כבדות, מלאות, נפיחות של הבטן, שיהוקים או גיהוקים, בחילות ולעיתים גם הקאות.
ישנם אנשים שאוכלים ארוחות כבדות, ואינם מרגישים כבדות כלל, ולעומתם ישנם אנשים אשר יכולים לאחר אכילה של תפוח להרגיש עייפים ונפוחים.
[u]
מדוע אנחנו מרגישים עייפות לאחר האוכל?
[/u] ברפואה הסינית, עייפות וכבדות לאחר האוכל קשורה לאלמנט האדמה, כאשר האיברים הקשורים לאלמנט האדמה הם הטחול והקיבה. הקיבה אחראית על הפירוק הראשוני של המזון, והיא זו השולטת בהמרה של תמציות המזון לאנרגיה ראשונית, ולהעברתם להמשך תהליך אל הטחול. הטחול אחראי על המרה ושינויי המזון והשתייה לצ'י (אנרגיה), נוזלי גוף ודם. כאשר הקיבה חלשה, על פי האנרגטיקה הסינית, יכולים להופיע לאחר הארוחה סימפטומים כגון: אי נוחות באזור הקיבה, מלאות, נפיחות, שיהוקים, גיהוקים ולעיתים, אף בחילות והקאות.

כאשר הטחול חלש, יכולים להופיע לאחר ארוחה סימפטומים כמו מלאות ונפיחות באזור הטבור (אפילו לאחר ארוחה קלה), עייפות כללית, תשישות, כבדות ובחילות ורצון עז למתוק מיד אחרי הארוחה.
כאשר הקיבה והטחול חלשים, כל תהליך העיכול דורש אנרגיה רבה מהגוף, וכאשר איברים אלו האחראיים על העיכול עצמו פגועים, אזי יש קושי בעיכול, ולכן יתלוו לעיכול הסימפטומים והתסמינים שהוזכרו.
כדי להקל על העיכול, אנו צריכים להבין מה הקיבה "אוהבת" לאכול, ומה הטחול "אוהב" לאכול, ואיך אנו יכולים להקל עליהם ועלינו בתהליך העיכול.
עוד על תזונה בגיל המבוגר
[u]
תזונה לגיל הזהב
[/u]
[u]
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
[/u]
[u]
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
[/u]
[u]
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
[/u]
[u]
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
[/u]
[u]
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
[/u]
[u]
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
[/u]
[u]
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
[/u]
[u]
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
[/u]
[u]
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
[/u]
[u]
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
[/u]
[u]
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
[/u]
[u]
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
[/u]
[u]
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
[/u]
[u]
האבוקדו מציל חיים
[/u]
[u]
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
[/u]
[u]
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
[/u]
[u]
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
[/u]
[u]
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
[/u]
[u]
מה מותר לאכול כדי להקל על מערכת העיכול?
[/u] - הקיבה, על פי הגישה הסינית, מעדיפה מזון בעל אופי לח. לכן מומלץ לאכול יותר ירקות מבושלים, מאודים, תבשילים למיניהם ומרקים. - מומלץ לא לאכול ירקות מהמקרר ולא לאכול מזון יבש, אפוי או צלוי, אשר מייבשים את נוזלי הקיבה ומחלישים את הצ'י (אנרגיה) שלה. - נוסף על כך, יש להקפיד על ארוחות מסודרות ולא גדולות מידי או כבדות, לאכול מזון מגוון, להקפיד על לעיסה ארוכה, איטית ורגועה, ללא התעסקות בדברים אחרים כגון טלוויזיה, עיתון או עבודה. - הטחול, בדומה לקיבה, גם הוא מעדיף מזון חמים ומבושל. בנוסף, מומלץ לאכול מזונות חריפים ומתוקים, על מנת לחזק את אש העיכול ולהמריץ את פעולת העיכול. - עם זאת, מזון מתוק כגון סוכר לבן ונגזרותיו (שוקולד, חטיפים מתוקים, ריבות, מאפים וכו'), לא יחזקו את הטחול אלא יחלישו אותו. - מזון שנחשב למתוק כגון: לפתן, פירות מבושלים, שיבולת שועל ואורז מתוק, הם המזונות שיחזקו את הטחול. גם פה מומלץ להקפיד על כללי אכילה נכונה ורגועה, כפי שמומלץ לטפל בחולשה של הקיבה. - יש להקפיד לאכול דגנים למיניהם: אורז, קינואה, תירס, שיבולת שועל, חיטה (חשוב שיהיו מבושלים היטב), ירקות, בעיקר כתומים, אשר מקושרים לאלמנט האדמה בכלל ולטחול בפרט: בטטה, דלעת, דלורית, גזר. - בנוסף מומלץ לאכול ירקות כגון תפוח אדמה, שעועית, אפונה וסלק. כדאי להוסיף גם מעט ירקות מחממים כמו בצל, ג'ינג'ר, שום וכרישה, בכדי לחזק את אש העיכול ולשפר את תנועת הצ'י (אנרגיה) בתהליך העיכול. - ניתן להוסיף לאוכל גם בשר, עוף ודגים, אך יש לבשלם היטב. יש להימנע או להמעיט ככל האפשר במאכלים מתוקים כמו שוקולד ומאפים, גם כאשר יש צורך עז לאחר האוכל, כיוון שהם מחלישים את הטחול ומחמירים את הסימפטומים לאורך זמן. לידיעתכם, כאשר הארוחה מגוונת ומכילה מזון עשיר בפחמימות ומבושל היטב, הצורך העז למתוק ותחושת העייפות לאחר האוכל, יורדים משמעותית. לאתר של עומר זיו - [u]
לחצו
[/u]

מדוע אנחנו מרגישים עייפות לאחר האוכל?
[/u] ברפואה הסינית, עייפות וכבדות לאחר האוכל קשורה לאלמנט האדמה, כאשר האיברים הקשורים לאלמנט האדמה הם הטחול והקיבה. הקיבה אחראית על הפירוק הראשוני של המזון, והיא זו השולטת בהמרה של תמציות המזון לאנרגיה ראשונית, ולהעברתם להמשך תהליך אל הטחול. הטחול אחראי על המרה ושינויי המזון והשתייה לצ'י (אנרגיה), נוזלי גוף ודם. כאשר הקיבה חלשה, על פי האנרגטיקה הסינית, יכולים להופיע לאחר הארוחה סימפטומים כגון: אי נוחות באזור הקיבה, מלאות, נפיחות, שיהוקים, גיהוקים ולעיתים, אף בחילות והקאות.

עוד על תזונה בגיל המבוגר
[u]
תזונה לגיל הזהב
[/u]
[u]
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
[/u]
[u]
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
[/u]
[u]
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
[/u]
[u]
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
[/u]
[u]
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
[/u]
[u]
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
[/u]
[u]
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
[/u]
[u]
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
[/u]
[u]
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
[/u]
[u]
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
[/u]
[u]
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
[/u]
[u]
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
[/u]
[u]
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
[/u]
[u]
האבוקדו מציל חיים
[/u]
[u]
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
[/u]
[u]
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
[/u]
[u]
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
[/u]
[u]
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
[/u]
[u]
מה מותר לאכול כדי להקל על מערכת העיכול?
[/u] - הקיבה, על פי הגישה הסינית, מעדיפה מזון בעל אופי לח. לכן מומלץ לאכול יותר ירקות מבושלים, מאודים, תבשילים למיניהם ומרקים. - מומלץ לא לאכול ירקות מהמקרר ולא לאכול מזון יבש, אפוי או צלוי, אשר מייבשים את נוזלי הקיבה ומחלישים את הצ'י (אנרגיה) שלה. - נוסף על כך, יש להקפיד על ארוחות מסודרות ולא גדולות מידי או כבדות, לאכול מזון מגוון, להקפיד על לעיסה ארוכה, איטית ורגועה, ללא התעסקות בדברים אחרים כגון טלוויזיה, עיתון או עבודה. - הטחול, בדומה לקיבה, גם הוא מעדיף מזון חמים ומבושל. בנוסף, מומלץ לאכול מזונות חריפים ומתוקים, על מנת לחזק את אש העיכול ולהמריץ את פעולת העיכול. - עם זאת, מזון מתוק כגון סוכר לבן ונגזרותיו (שוקולד, חטיפים מתוקים, ריבות, מאפים וכו'), לא יחזקו את הטחול אלא יחלישו אותו. - מזון שנחשב למתוק כגון: לפתן, פירות מבושלים, שיבולת שועל ואורז מתוק, הם המזונות שיחזקו את הטחול. גם פה מומלץ להקפיד על כללי אכילה נכונה ורגועה, כפי שמומלץ לטפל בחולשה של הקיבה. - יש להקפיד לאכול דגנים למיניהם: אורז, קינואה, תירס, שיבולת שועל, חיטה (חשוב שיהיו מבושלים היטב), ירקות, בעיקר כתומים, אשר מקושרים לאלמנט האדמה בכלל ולטחול בפרט: בטטה, דלעת, דלורית, גזר. - בנוסף מומלץ לאכול ירקות כגון תפוח אדמה, שעועית, אפונה וסלק. כדאי להוסיף גם מעט ירקות מחממים כמו בצל, ג'ינג'ר, שום וכרישה, בכדי לחזק את אש העיכול ולשפר את תנועת הצ'י (אנרגיה) בתהליך העיכול. - ניתן להוסיף לאוכל גם בשר, עוף ודגים, אך יש לבשלם היטב. יש להימנע או להמעיט ככל האפשר במאכלים מתוקים כמו שוקולד ומאפים, גם כאשר יש צורך עז לאחר האוכל, כיוון שהם מחלישים את הטחול ומחמירים את הסימפטומים לאורך זמן. לידיעתכם, כאשר הארוחה מגוונת ומכילה מזון עשיר בפחמימות ומבושל היטב, הצורך העז למתוק ותחושת העייפות לאחר האוכל, יורדים משמעותית. לאתר של עומר זיו - [u]
לחצו
[/u]

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות