חזרה להכסף שלי

כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות

שרה החליטה לנייד את קו הסלולר שלה לחברה אחרת, אך התחרטה. כשביקשה לבטל את העסקה הוטל עליה קנס, שבוטל רק כשהמועצה לצרכנות התערבה. מה חשוב לדעת לפני שמחליטים על המעבר בין החברות?
שירי עמית 09/12/15
כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות
הניוד אמור להיות פעולה פשוטה, אז למה החברות מוציאות לנו את המיץ? צילום: Shutterstock

 

 

הרפורמה בשוק הסלולר, שנכנסה לתוקפה בשנת 2010, הפכה את המעבר מחברת סלולר אחת לשנייה לפעולה פשוטה למדי. תהליך הניוד מתבצע תוך חצי שעה, והלקוח יכול לשמור על מספר הטלפון שלו. אבל מה קורה במקרה שעוברים חברת סלולר, ומתחרטים מיד לאחר מכן?

 

כך קרה לשרה, גולשת באתר מוטק'ה, שהחליטה לנייד את הסלולרי שלה לחברה אחרת. פרסומים על אודות מבצע אטרקטיבי בחברה החדשה הובילו אותה לרצות להצטרף אליה כלקוחה, והיא מילאה את פרטי חשבון הבנק שלה עבור הוראת קבע. חברת הסלולר החדשה שלחה לה בדואר כרטיס סים, אלא שלמחרת התחרטה שרה, והחליטה להישאר בחברת הסלולר שבה כבר היתה מנויה שנים, ושאותה הכירה היטב.

 

היא התקשרה מיד לבטל את העסקה, אך נאמר לה כי אי אפשר לבטל אותה, משום שכרטיס הסים של המכשיר כבר נשלח אליה בדואר. שרה התעקשה, שהרי על פי תקנות הגנת הצרכן ניתן לבטל עסקה כל עוד לא עברו 14 ימי עסקים. היא הבהירה לנציגת השירות של החברה, שכאשר הסים יגיע לביתה, היא לא תפתח את האריזה ותשלח אותה מיד בחזרה. וכך עשתה.

 

עלייה של מעל 6% בכמות הניודים

 

"הצפתי את אנשי החברה במיילים, אבל הם בחרו להתעלם ואיימו שינתקו אותי ויבטלו לי את התכנית", כתבה אלינו שרה במייל של אתר מוטק'ה. "לא עזר שהסברתי להם שכלל לא ניידתי את הקו עדיין, אז כיצד בדיוק ינתקו אותי? בנוסף, מהחברה שלחו לי מייל לפיו קיבלו את הסים ששלחתי בחזרה, אבל לא עבר זמן רב, וקיבלתי מכתב מעו"ד, ומכתב נוסף עם קנס".

 

שרה לא ויתרה - היא כתבה מכתב למועצה לצרכנות, בצרוף התכתובות עם החברה. כעבור יומיים נשלח לה מכתב מחברת הסלולר, שלפנים משורת הדין החוב יבוטל –חוב, שכאמור, כלל לא היה קיים.

 

מה שחשוב לדעת הוא שאמנם כמו בכל עסקת מכר מרחוק, אם רוכשים כרטיס סים בשיחת טלפון אפשר לבטל את העסקה תוך 14 יום, אך הדבר נכון רק בתנאי שהסים לא קודד ולא הופעל. במידה שכן, אין אפשרות להחזירו, והלקוח צריך לספוג את ההוצאה.

 

בדרך כלל, המעברים בין חברות הסלולר מתבצעים ללא בעיות. לפי נתוני משרד התקשורת, ברבעון הראשון של 2015 התניידו מעל 716 אלף מנויים - עלייה של כ-6.3% בכמות הניודים, ביחס לרבעון האחרון של 2014.

 

החלטתם לעבור חברה? 5 טיפים שיקלו על התהליך

 

השוו בין החברות בקלות באמצעות אתר ייעודי, לקבלת העסקה המשתלמת ביותר. צילום: Shutterstock

 

 

למרות הנתונים, כדי להימנע ממצבים לא נעימים כדוגמת המקרה של שרה, חשוב לשים לב למספר פרטים. לפניכם 5 עצות שימושיות טרם המעבר:

 

1. זכרו שידכם על העליונה. הפשטות שבניוד היא כלי מיקוח מצוין מול חברת הסלולר הנוכחית שבה אתם מנויים, כך מלמד סיפורו של אהרון: הוא החליט לעבור לאחת מחברות הסלולר הווירטואליות, כדי לצמצם עלויות מ-59 שקלים בחודש ל-39 שקלים בחודש. מאז החברה הקודמת לא מפסיקה להתקשר ולהציע לו מבצעים, כדי שיחזור להיות מנוי שלה. "כרגע אני מסרב, כי הם רק מוכנים להשוות את המחיר למחיר שאני משלם כיום בחברת הסלולר הווירטואלית", אומר אהרון. "אם יציעו מחיר נמוך יותר, יש סיכוי שאחזור אליהם".

 

2. בדקו את החשבונית. במרבית מחברות הסלולר החיוב הוא יחסי. זאת אומרת שאם החלטתם לעזוב באמצע החודש ולעבור לחברת סלולר אחרת, תחויבו רק על מחיצתו. כדאי לבדוק בחשבונית שלא גבו מכם חיוב יתר, או חיוב כפול על התקופה משתי החברות. אם רכשתם טלפון נייד מהחברה שעזבתם טרם הניוד, התשלומים עבור המכשיר ימשיכו לרדת כרגיל. המשיכו לעקוב אחר החשבונות והחיובים השונים, כדי שלא תגלו שאתם מחויבים גם לאחר ההתנתקות.

 

3. מה איכות הקליטה? בררו פרטים על אודות איכות הקליטה ברשת החדשה, באזורים הרלוונטיים אליכם. בין היתר, תוכלו לעשות זאת על ידי בירור פריסת האנטנות.

 

4. השוו מחירים בין החברות בקלות וביעילות. לקוחות רבים מרגישים, שחברות הסלולר גובות מהם הרבה יותר מדי בעבור החבילה הבסיסית שברשותם. במקרים אחרים, אנחנו בטוחים שקיבלנו דיל טוב מהחברה, עד שאנחנו שומעים שהשכן משלם פחות בעבור אותה חבילה. אין ספק, שצרכנות נבונה פירושה לבדוק מחירים ולהשוות בין החברות השונות, אבל כדי להרים טלפון לכל החברות ולערוך סקר שוק צריך זמן, ולא מעט אנרגיה. מיזם חדש בשם "הבוררת" מיועד בדיוק למטרה זו: מדובר באתר המספק את כל המידע העדכני ביותר באשר למחירי חברות התקשורת השונות, בתחומי הסלולר, האינטרנט והטלוויזיה, ומאפשר לכל אחד למצוא חבילה זולה יותר מכפי שהוא משלם כיום. בעזרת האתר, תוכלו לבצע בקלות את המעבר לחברה אחרת.

 

5. אפשר להתנתק גם בלי שיחת טלפון. במקרה שבו מעוניינים להתנייד, ניתוק המנוי בחברה הקודמת אמור להתבצע על ידי החברה החדשה. אבל לעיתים בחברה הקודמת מערימים קשיים, מעבירים מנציג לנציג ומציעים שלל מבצעים שאינם רלוונטיים עבור הלקוח - כאשר את הבקשה לניתוק לא ממלאים. לשם כך, ולטובת מקרים אחרים שבהם מעוניינים להתנתק מחברת הסלולר, או מכל חברת תקשורת אחרת, קיים אתר "נתק" – שירות ייחודי, שמאפשר לשלוח הודעת ניתוק לספקי תקשורת שונים, על פי חוק, על ידי מילוי פרטים אישיים וסימון החברה שממנה רוצים להתנתק. האתר ישלח בשמכם פקס לחברה עם פרטיכם ודרישת הניתוק, ובנוסף, תקבלו למייל שלכם אישור על השליחה.

 

 

חתול בשק? כך תמנעו ממלכודות שיווקיות

חברות הסלולר גובות כסף מיותר? כך תלחמו

יש לכם ביטוח? אין לכם ביטחון

4 אפליקציות שיעזרו לכם להירגע

5 אפליקציות שכל מבוגר חייב להכיר

האוטובוס שוב איחר? יש מה לעשות

ואפשר גם לשחק: 5 אפליקציות משחק ממכרות לסמארטפון

הרבה יותר זול: טיפים לחיסכון בהוצאות

כך מתחמקות חברות הביטוח מתשלום

מבקר המדינה קבע: רשות המיסים חייבת לציבור מיליארדי שקלים

10 הנחות שכל פנסיונר צריך להכיר 

לפני שקונים, בודקים את המחיר בחו"ל

כך תתנתקו מחברת התקשורת ב-4 צעדים פשוטים

הפעילה לחצן מצוקה, ואף אחד לא בא

די למונופולים! אבל מה האלטרנטיבה?

כל מה שלא ידעתם על אימוג'יז

האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים

 

 

הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה!

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה