חזרה להחיים הטובים

כל צבעי האביב

זה הזמן לצאת לגינה, לעקור את העשבייה, לדשן את הקרקע ולשתול פרחים וצמחים שיצבעו אותה גם באביב ובקיץ. ואפשר גם במרפסת, כמובן
עדי כץ 28/03/13
כל צבעי האביב

 פטוניות. בגינה, בעציץ או במכל

 

אם הזנחתם מעט את הגינה בימות החורף הקרים, תגלו ודאי שאדמתכם הצמיחה בימי הגשם מיני חוביזות, חמציצים, חרציות ושאר צמחי בר. דקה לפני שהם מתייבשים ונהפכים מפיסת טבע קטנה למפגע בלתי עביר, כדאי לסלק אותם מהשטח ולחשוב על המשך המדיניות בגינה.

 

ימי אביב (לא החמסינים, כמובן), מוצפי שמש וחמימים שכאלה, ממילא מזמינים יציאה החוצה, הפשלת שרוולים וגם, למה לא, עבודה נעימה בגינה. צריך קודם כול לעקור את העשבייה, אחר כך להפוך את הקרקע ולדשן ואז לשקול שתילה של צמחים חדשים. פרחי החורף קמלו, וכדאי לחשוב מה יצבע את הגינה גם באביב ובקיץ. את הצמחים אפשר לשתול במכלים או באדמת הגינה עצמה, ואם אין לכם כזאת, גם בעציץ על החלון או במרפסת.

 

צמחים משתרעים

 

גינה בעלת שטחי דשא שיובשו בשנות הבצורת ונהפכו משכן לעשבים שוטים, זועקים לפתרון חדש. צמחים משתרעים בעלי פריחה יכולים לפתור את הבעיה, כמובן לא היכן שדורכים. אחד הצמחים האלה הוא גרמית משתרעת. זהו צמח כיסוי עשבוני רב שנתי, עמיד וקל לגידול, המופיע בצבעי סגול וצהוב. הגרמית מסוגלת להתפשט על שטחים רחבים ומתאימה גם לתנאי חצי צל.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

צמחי מרפא ותבלין

 

בתחום צמחי התבלין, עונת האביב מתאימה לזריעת או לשתילת צמחים כמו אורגנו, אכיליאה, אניס, ריחן, גרניום לימוני, נענע, קורנית, מרווה ורוזמרין.

 

עוד על גינון:

גינה חסכונית במים: שפע אפשרוית וסגנונות

גינה פורחת וריחנית: חוויה רב חושית

גינה על הקיר: אקולוגי ומרהיב

עצי צל: המזגן של הגינה

 

יש לכם שאלות? רוצים להתייעץ? לפורום גינון: לחצו  

תגובות  2  אהבו 

צמח לא מפונק קל לטיפול. פרח הגרמית יפיפה, משתרע על שטח רחב ובצורת מעגל. הפרחים צפופים בשלל צבעים. עכשיו אצלי בגינה הגרמית פורחת בשיא פריחתה בכל גווני הסגול הצהוב והלבן. ממש חגיגה לעיניים. חג שמח!...
צמח לא מפונק קל לטיפול. פרח הגרמית יפיפה, משתרע על שטח רחב ובצורת מעגל. הפרחים צפופים בשלל צבעים. עכשיו אצלי בגינה הגרמית פורחת בשיא פריחתה בכל גווני הסגול הצהוב והלבן. ממש חגיגה לעיניים.
חג שמח!
פשוט כל כך יפה הכל אפשר להשתקר מהצבעים של הפרחים.אני חולת פרחים ובכלל טבע.כל הכבוד.אור לעיניים!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה