לא כולל שירות: לשלם או לא לשלם
הצגת מחיר שאינו כולל דמי שירות או דמי אבטחה וגביית תשלומים אלה כתשלומי חובה לאחר ביצוע העסקה מהווה לכאורה עבירה על החוק
צפריר בשן
29/11/09

האם עליכם להשאיר טיפ למלצר או למארח במסעדה שבה אתם מבקרים? הנוהג אומר שכן, אולם יש מי שמנצל אותו בניגוד לחוק ומחייב את הצרכן בתשלום. המועצה לצרכנות מתייחסת היום בפירוט לסוגיית תשלום דמי שירות ודמי אבטחה במסעדות ובברים בישראל. מדובר במידע חשוב ורגיש לצרכן הנדיב.
על פי המועצה, חוק הגנת הצרכן מחייב עוסק להציג מחירים על גבי מוצרים או על גבי אריזתם. במקרה של בית קפה, בר או מסעדה, אין אפשרות מעשית להציג מחיר על המנות, אולם רוב בתי הקפה והמסעדות מנפיקים תפריט כדי להציג את מגוון מוצריהם ואת מחיריהם. הבעיה היא שלעתים הצרכנים מוטעים לחשוב כי המחיר המוצג על התפריט הוא המחיר "הסופי", כשבפועל מתווספות לחשבון תוספות תשלום שונות בגין "דמי שירות" ו/או "דמי אבטחה".
הסעיף הרלוונטי בחוק מדבר בעד עצמו: "לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע הישראלי". הצגת מחיר בבר או במסעדה שאינו כולל דמי שירות או דמי אבטחה וגביית תשלומים אלה כתשלומי חובה לאחר ביצוע העסקה מהווה לכאורה עבירה על החוק.

יש מקרים שבהם מציינים עסקים על גבי התפריט "המחיר אינו כולל דמי שירות", "בתוספת דמי שירות" או ביטויים דומים. כאשר מדובר בתשלום חובה, הרי שמדובר בעבירה על החוק המחייב לציין את מחירו הכולל של המוצר ולא ניתן לפצל את המחירים. עם זאת, כאשר מדובר בתוספת לתשלום הניתנת לשיקול דעתו של הצרכן, הרי שאין בכך עבירה על החוק, כי יש אפשרות שלא לשלם את התוספת.
על פי המועצה, ישנם מקרים שבהם מוגש לצרכן חשבון לתשלום הכולל תוספת בגין דמי שירות או דמי אבטחה, אולם בכותרת החשבון מצוין "טיוטה". במקרים אחרים המסעדות מוסיפות בחשבון את התשלומים, אך מציינות ליד סכום התוספת את המילה "אופציונלי". כלומר, הצרכן רשאי לבקש להסיר רכיב זה מן החשבון. לעמדת המועצה מדובר בנוהג לא ראוי, שכן הוא מעמיד את הצרכן במצב לא נעים אם הוא בוחר לבקש שלא לשלם את דמי השירות ונתפס כ"קמצן" על ידי מלוויו או ספקי השירות.
המועצה אף בוחרת לציין, כי במאי 2006 הרשיע בית משפט השלום בתל אביב מסעדה בגין אי הצגת מחיר כולל והוספה של תשלום דמי אבטחה (שני שקלים) ודמי שירות (12 אחוז). במקרה זה הנאשמים לא הודיעו לצרכן בכל דרך שהיא ואף לא ציינו בשלט או בתפריט אם באפשרותו להימנע מתוספת התשלום, ולא סיפקו לצרכן אפשרות מעשית להימנע מתוספת התשלום במסגרת העסקה. בית המשפט גזר קנסות בגובה עשרות אלפי שקלים על המסעדה ועל מנהלה.
עוד על צרכנות נבונה:
שיחות 1-800 חינם גם מהטלפון הסלולרי
על קבוצות רכישה ומשקלה של משחת שיניים
ביטול עסקת שירות: התשלום יעמוד על 100 שקל
כללים חשובים לקניית רהיטים
טיפים צרכניים חשובים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות

עוד על צרכנות נבונה:
שיחות 1-800 חינם גם מהטלפון הסלולרי
על קבוצות רכישה ומשקלה של משחת שיניים
ביטול עסקת שירות: התשלום יעמוד על 100 שקל
כללים חשובים לקניית רהיטים
טיפים צרכניים חשובים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות