חזרה למגזין אוכל

לא רק לביבות: 3 מתכונים עם תפוח אדמה

בבישול, בטיגון, כפירה או במרק – תפוחי האדמה הם חברי קבע במטבח. לרגל חנוכה, פינקנו אתכם בשלושה מתכונים שווים, שיוצאים מאזור הלביבות אל מחוזות אחרים
מיה אבידן 22/12/16
לא רק לביבות: 3 מתכונים עם תפוח אדמה
תפוחי אדמה לכל מטרה. צילום: Shutterstock, יחסי ציבור, דרור הופמן

 

 

הוא נמצא בכל בית, קל להכנה והולך נהדר בטיגון, בבישול, במרק, כפירה או בכל דרך אחרת שתבחרו. תפוח האדמה הוא החבר הטוב של כולנו, כצ'יפס מושחת או כקמח תפוחי אדמה המשמש כתחליף לנמנעים ולרגישים מגלוטן, כחומר גלם הכרחי בהכנת ניוקי איטלקי או כמרכיב עיקרי בתבשיל קארי הודי.

 

זה לא באמת מפתיע. קיימים 5,000 זנים שונים של תפוחי אדמה, לא פחות, בהם נעשה שימוש כבר למעלה מ-500 שנה בדרום אמריקה ובצפונה, ברחבי אירופה, באסיה ובאפריקה.

 

לרגל חג החנוכה, הוא חג הלביבות (וכן נו, גם הסופגניות), קבלו שלושה מתכונים טעימים במיוחד, העושים שימוש מעניין בחומר הגלם האהוב כל כך. חג שמח. 

 

 

המטוגן: כדורי טונה ותפוחי אדמה

 

 צילום: יח"צ

 

 

המרכיבים:

 

3 קופסאות טונה בשמן

2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה

1 זר פטרוזיליה, קצוץ דק-דק

1 כף מיץ לימון

6 ביצים

קורט מלח

קורט פלפל

2 כפות שמן זית

לציפוי:

פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחת.

2. בידיים רטובות מעט יוצרים מהתערובת כדורים. 

3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. טובלים את הכדורים בפירורי לחם מכל הכיוונים ומטגנים.

 

* המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

 

 

החורפי: תבשיל בשר ותפוחי אדמה

 צילום: באדיבות "המרתף של רוזנר"

 

 

המרכיבים:

 

1 בצל בינוני, חתוך לטבעות 

בשר כתף, חמש קוביות

3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1 שן שום קצוצה

200 גרם כרוב כבוש

1 כף רסק עגבניות

1 כפית מלח

פלפל, לפי הטעם

1 עלה דפנה

1/4 כפית טימין יבש

1/2 כפית פפריקה

בקבוק בירה כהה

 

אופן ההכנה:

 

1. בסיר כבד מסדרים את הבצל, את תפוחי האדמה ואת השום (ניתן להוסיף ירקות שורש נוספים), ומעליהם מניחים את קוביות הבשר. מוסיפים את הכרוב הכבוש והרסק ומתבלים. ממלאים  את הסיר במים חמים ובבירה לכיסוי מלא.

 

2. מבשלים כחצי שעה על הגז ולאחר מכן מכניסים לבישול ארוך בתנור ב-100 מעלות עד לריכוך.

 

* המתכון באדיבות ענבר רוזנר ל"מרתף של רוזנר"

 

 

המיוחד: פריקסה – סנדוויץ' טוניסאי

 

 

צילום: דרור הופמן

 

 

המרכיבים (ל-8 לחמניות):

 

לבצק:

 

500 גרם קמח לבן

20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים

5 גרם אבקת אפיה

1/4 כוס סוכר

1.5 כוס מים

1.5 כוס חלב

1/4 כוס שמן קנולה

 

למיונז לימון הכבוש:

 

1 ביצה טרייה

2 כפות לימון כבוש קצוץ

1/2 כפית פפריקה חריפה

2 כפות חומץ טבעי או מיץ לימון

1 כוס שמן קנולה

מעט מלח

 

למילוי הפריקסה:

 

1 קופסת טונה בשמן

2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות צלפים

חופן עלי פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

 

1. הלחמניות: לקערת המיקסר מכניסים את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפייה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים במהירות נמוכה במשך מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית. לשים כחמש דקות נוספות. מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים כחמש דקות. בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד. מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

2. המיונז: למיכל צר וגבוה מכניסים ביצה, חומץ, מלח, פפריקה חריפה ולימון כבוש, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול, בתחילה לאט ולאחר מכן מגבירים את הקצב, תוך עבודת הבלנדר מעלה ומטה עם היד. המיונז צריך להיות יציב ומוצק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

3. לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהקערה אל משטח מקומח קלות. מחלקים לשמונה חתיכות בגודל דומה. מעצבים כל חתיכת בצק לגליל מאורך, דמוי לחמנייה קטנה. מניחים את הלחמניות על פיסת נייר אפיה ומכסים להתפחה נוספת של 20 דקות לערך.

 

4. בסיר המתאים לקוטר סלסילת אידוי מרתיחים מים. מניחים את הלחמניות בסיר האידוי ומאדים במשך 12 דקות לערך.

 

5. מוציאים את הלחמניות מסלסלת האידוי, חותכים לאורך וממלאים במיונז הלימון הכבוש, בתפוחי האדמה, בטונה, בצלפים ובפטרוזיליה.

 

* המתכון באדיבות יובל בר נר, המכונה "איש האגסים"

 [#middleBanner] 

 

כל עדה והסופגניה שלה

מרקים מעולים לחורף

לביבות סלק ולביבות גזר וג'ינג'ר

סופגניות ביתיות: צעד אחר צעד

טיפים לסופגניה מוצלחת

איך מכינים סופגניה תאילנדית

לשמור על הבריאות בחג השמן

 

איזה מתכון אתם הכי אוהבים בחנוכה? שתפו בקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה