חזרה למגזין אוכל

לוקסוס אמיתי: מתכון לדג לוקוס משגע

בין פסח, שהביא עמו את הארוחות הדשנות, ליום העצמאות שבפתח עם החגיגה הבשרית, אין כמו מתכון טוב לדג אפוי: גם טעים, גם בריא וגם דל קלוריות
מיה אבידן 01/05/16
לוקסוס אמיתי: מתכון לדג לוקוס משגע
עסיסי, טעים ומזין. צילום: Shutterstock

 

 

פסח כבר מאחורינו, ואיתו הארוחות מסביב לשעון, אך לפנינו עוד יום העצמאות - עם לפחות חגיגת "על האש" מושחתת אחת. מה שאומר שאין ברירה, חייבים לפעול לצמצום נזקים ולהתאמן על המינונים. הדרך הקלאסית והטובה ביותר לעשות את זה היא להכניס לתפריט שלנו כמה שיותר דגים – ואם כבר דגים, ואם כבר חגים – למה שלא נלך על הרולס רויס של הדגה המקומית: הלוקוס.

 

באזורנו יש כמה סוגי דג לוקוס: הדאור (לוקוס הסלעים), לוקוס לבן ("לוקוס רמלי"), לוקוסים שחורים ("חפאש" ו"אירדי") ולוקוס אדום ("דבאה"). מדובר בדגים שמנמנים, שבזנים מסוימים עשויים לשקול גם עשרה קילוגרם. פרט פיקנטי על הדאור והלוקוס הלבן: זנים אלה משנים במהלך חייהם את מינם מנקבה לזכר.

 

כל זני הלוקוס, אגב, יקרים מאוד. מחירם מאמיר במיוחד לפני החגים, אז הביקוש לדג - שנחשב לחגיגי עם אפיל "שופוני" לא קטן - עולה. מבחינת הטיפול בו, ללוקוס יש אידרה מרכזית, וברגע שנפטרים ממנה - כמעט שלא תתקלו בעצמות נוספות. פרט חשוב למי שחושש, שלא לומר מתעצל, להכין דג.

 

מקור טוב לפרוטאין במחיר קלורי סביר ביותר

 

 רק 90-120 קלוריות ל-100 גרם. צילום: Shutterstock

 

 

בניגוד לעוף, למשל, שאם תלמדו את עצמכם לפרק אותו לבד תחסכו לא מעט כסף כשתרכשו עוף שלם, כשזה מגיע לניקוי דגים – לכו על בטוח ותנו למוכר המיומן והממוגן  לנקות לכם אותם. אף פעם אי אפשר לדעת מה מחכה בין הסנפירים. חשוב לזכור: גם בזמני עומס בחנות הדגים יש לשים לב לצבע העיניים של הדג, לריח שלו ולעור, המעידים על טריותו.

 

הבשר העסיסי של הלוקוס הופך אותו אידיאלי לשימושים רבים, בייחוד לתבשילים כמו חריימה מעולה ועתיר שמן. הלוקוס הוא אחד מיקירי העדה המרוקאית, אבל כאמור, אנחנו בעניין של מינונים ובקרת נזקים, ולכן הפעם נלך על לוקוס שאותו נאפה בתנור.

 

מבחינה קלורית, ב-100 גרם לוקוס יש כ-90-120 קלוריות וכ-19 גרם חלבונים. במילים אחרות: הוא גם עסיסי, גם מהווה מקור טוב לפרוטאין, והכל במחיר קלורי סביר ביותר.

 

המתכון הבא, של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים, עושה שימוש נכון בדג השלם, כשהוא מוקף במגוון ירקות המדגישים את טעמו. מומלץ להגיש מעל מצע אורז לבן.

 

המתכון: לוקוס שלם בתנור עם ירקות ירוקים

 

 צילום: Shutterstock

 

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

 

1 לוקוס במשקל 2 ק"ג

1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים

200 גרם שעועית ירוקה נקייה

3 זוקיני, חתוכים גס

100 גרם פול ירוק

4 אספרגוס, פרוסים גס

1 לימון כבוש, פרוס.

פלפל ירוק, פרוס גס

3 ענפי רוזמרין

1/2 כוס שמן זית

1 ראש שום חצוי

מלח גס

פלפל שחור

 

ההכנה:

 

1. מניחים את הלוקוס על משטח עבודה ויוצרים כ-4 חיתוכים לרוחבו. מתבלים במלח ובפלפל. מזלפים מעט שמן זית ומניחים בתבנית אפייה.

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את כל הירקות מסביב לדג ביחד עם הלימון הכבוש והרוזמרין, ובוזקים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית. עוטפים הכול בנייר כסף ומכניסים לתנור.

 

3. כעבור כ-12 דקות מסירים את העטיפה. את הנוזלים שהצטברו שופכים על הדג בעזרת כף, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ללא כיסוי. סוחטים מיץ מלימון טרי מעל ומגישים.

 

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

שמח במטבח: האביזרים שישדרגו כל מנה

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין 

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה

מתכון נפלא לאוסובוקו איטלקי

מה שותים עם הארוחה? כך תצרו בר ביתי מושלם 

ויש גם מתכונים לארבעה קוקטיילים מנצחים

הסלטים שמוסיפים צבע לשולחן

למי קראת קוקוס? קינוחים מטריפים

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

האוכל כמפלט: הכל על אכילה רגשית

מתכון חגיגי לקדרת כבש, חומוס ופירות יבשים

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה