חזרה לאופנה ויופי

לטפח את העור עם אבוקדו

אנחנו כבר יודעים שאבוקדו עשיר בערכים תזונתיים, אבל פרט לבריאות הגוף הוא תורם גם לבריאות העור, השיער והציפורניים. ולא רק הפרי – גם הקליפה שלו, שמן האבוקדו ואפילו הגרעין. כל ההמלצות (וגם מתכון למסכת אבוקדו ביתית)
קרן אוחיון 12/12/19
לטפח את העור עם אבוקדו
מעולה לעור הפנים, השיער ואפילו לציפורניים (צילום: shutterstock)

 

החורף הוא התקופה הטובה ביותר לאכול אבוקדו. קליפת הפרי הבשל, שכעת נמצא בשיא עונתו, ירוקה וכהה ותוכנו מצטיין בשפע בריאות טעימה מאין כמוה. אבל כבר המלצנו לכם לצרוך אבוקדו כחלק מהתפריט, הפעם נספר לכם איך אפשר לנצל את עונתו הטובה לטובת טיפוח העור והשיער – באופן טבעי.

רבות נכתב על האבוקדו הטרופי: קליפתו משמשת תרופה אנטיביוטית, הנוזלים שבעלים מטפלים ביתר לחץ דם ובשלשול וגם בגלעין הקשה ניתן להשתמש לטיפול בפצעים ובמחלות עור. אבל העיקר באבוקדו הם הוויטמינים. שורה ארוכה של ויטמינים (A, E, B1, B5, B2 ,   D, ,A , B, D),  לצד מינרלים (אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן וזרחן) וחומצות שומן חיוניות, בהן חומצה פלמיטולאית, חומצת שומן נדירה בשמנים צמחיים. כל אלה ביחד הופכים את האבוקדו לפרי שהוא לא רק פצצת בריאות, אלא גם אידיאלי לטיפוח.

בדרך כלל משתמשים בשמן האבוקדו למטרות קוסמטיות, אבל כל חלקי הפרי טומנים בחובם ערכים וסגולות מעולות. מחקרים שנערכו לאורך השנים מוכיחים שהסיבה למחיר היקר של שמן האבוקדו היא היכולת הייחודית שלו להיספג במהירות ובקלות רבה מכל שמן צמחי אחר.

 

שמן אבוקדו למניעת הזדקנות העור

 

שימוש מתמיד בשמן אבוקדו ישפר את מצב העור. צילום: Shutterstock

 

המחקרים גם מראים ששימוש מתמיד בשמן אבוקדו ישפר את מצב העור, יחדש את הרקמות, ימנע הזדקנות מוקדמת של העור וישמור עליו לח, מוזן, רך וחלק. האבוקדו מכיל גם קרוטונאידים מונעי דלקות וחומצות שמן טובות שחודרות לשכבות העמוקות של העור, ולכן מונעות את התקמטותו והופעת קווים על הפנים.

בשל הימצאות חומצות השומן הטבעיות והאיכותיות בפרי, שמן האבוקדו משמש גם להרגעת עור מגורה, לטיפול בפצעונים כולל אקנה, להזנת עור יבש במיוחד, למניעת סימני מתיחה או סדקים בעור וטיפול בהם ועוד. שמן אבוקדו, בשילוב חומצות שומן שמתאימות לפנים, יתאים במיוחד להרגעת העור אחרי חשיפה לשמש.

מי שסובלים מעור אדמומי ומגורה ייהנו במיוחד מהסגולות הקוסמטיות של הפרי, שידוע כמרגיע את העור הבעייתי ביותר וכמונע דלקות ורגישויות שונות. אם העור שלכם יבש ותתמידו במריחת שמן אבוקדו על הגוף ועל הפנים בכמות מדודה, תוכלו להיווכח איך כעבור מספר שבועות חל שינוי משמעותי במרקם העור ובמגע.

בנוסף, המחקרים החדשים בתחום מוכיחים שהאבוקדו מעלה את רקמת הקולגן בעור, ולכן תורם לעור גמיש ומוצק יותר. "שמן שמקורו באבוקדו נחשב לאחד מהשמנים הראשונים שהופקו מצמחים והיו בשימוש של תרבויות קדומות", אומר גל אלטמן, המדריך הראשי בחברת שיק תמרוקים. "בעוד שרוב השמנים הצמחיים מקורם בזרעי הצמח, מיצוי שמן אבוקדו מופק מציפת הפרי עצמו". עוד מציין אלטמן כי שמן האבוקדו מכיל כמות גדולה של חומצה אוליאית (60% ומעלה) לצד לציטין, ההופך אותו למקשר בפורמולות המכילות שמנים ונוזלים שאינם "מתקשרים" ביניהם בדרך כלל. הלציטין מסייע לשמור על רמת לחות גבוהה בעור ועוזר להחדיר את חומרים לעור, ואם נשלב אותו עם חומרים נוספים, נקבל תועלת מוכחת, לדבריו.

 

אבוקדו לטיפוח הציפורניים, הפנים, הגוף והשיער

 

האבוקדו בכלל ושמן האבוקדו בפרט אידיאליים לבעלי שיער יבש, ולכן ניתן למצוא את המיצוי שלו בתכשירי שיער ובמסכות הזנה לעור הקרקפת ולשיער בפרט, כרכיב שבכוחו לסייע בהוספת לחות. שמן האבוקדו גם נמצא יעיל מאוד בטיפול בקשקשים ובשיער ש"נשרף" בשמש. תעשיית הקוסמטיקה העולמית והמקומית כבר שנים מתגאה בתוצרת ובתכשירים מבוססי אבוקדו - לציפורניים, לפנים, לגוף ולשיער.

 

 

מימין לשמאל: מסכות להזנה וריכוך השיער לשיער צבוע, יבש ופגום של שיק, מבוססות אבוקדו; שמפו מזין ומרכך לשיער יבש מבוסס אבוקדו של קיל'ס; צילומים: יח"צ

 

 

מוצרי טיפוח לפנים מבוססי אבוקדו - מימין לשמאל ובכיוון השעון: מסכת בד של טוני מולי; ג'ל עיניים נגד קמטים עם פפטידים של ביוטק; מסכת הרגעה לעור בשילוב קוויאר ודבש של SR קוסמטיקס; קרם ידיים טיפולי בשילוב אלוורה של סקארה; מוס עיסוי להחדרת לחות לידיים ולרגליים של OPI; שמן לקיוטיקל לציפורניים של OPI; תכשיר טיפול לשפתיים רניואל ליפ קומפלקס של דרמולוג'יקה. כל הצילומים: יח"צ

 

לסיום, הנה מסכת אבוקדו להזנה ולניקוי הפנים שתוכלו להכין בבית:

 

צילום: Shutterstock
 

מצרכים:

1/4 אבוקדו בשל

כף שמן נבט חיטה (נבט החיטה הוא אנטי אוקסידנט חזק שמתאים בסינרגיה עם האבוקדו)

כפית של אבקת חמר ירוק (ניתן להשיג בכל חנות טבע, החמר הירוק סופח רעלים בצורה מקסימלית)

 

ההכנה והשימוש:

1. טוחנים את גרעין האבוקדו בבלנדר חזק או במטחנה כדי ליצור אבקה במרקם פילינג, שתיתן את אפקט קילוף העור.

2. מוסיפים את כל יתר המרכיבים וטוחנים ביחד בבלנדר לתערובת חלקה ככל האפשר.

3. מורחים את התערובת על עור פנים יבש ונקי, רצוי אחרי מקלחת כשכל הנקבוביות פתוחות, בתנועות עיסוי פנימה לתוך העור.

4. משאירים למשך 10-15 על העור ושוטפים היטב את הפנים.

* מומלץ להשלים את הטיפול בהזנת העור בקרם לחות/קרם לילה.

 

המתכון למסכה באדיבות נועם סיון, נטורופתית ובעלת קליניקה לקוסמטיקה טבעית.

 

טעים ובריא: 3 מתכונים מפתיעים עם אבוקדו

מרק אבוקדו כבר אכלתם?

לטפח את העור עם פירות העונה

טיפוח: הטרנדים החמים לעונת סתיו-חורף 2019-20

עשי זאת בעצמך: קוסמטיקה טבעית

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה