לכבוד וולנטיינז: מבחן השפתונים האדומים
כמעט כל אחת מאיתנו מחזיקה שפתון אדום בשידת האיפור שלה. הוא דומיננטי, נועז וסקסי, והוולנטיינז - חג האהבה הלועזי שיחול מחר (חמישי) - הוא תירוץ לבדוק שפתונים אדומים ולמצוא את המומלצים שבהם. אנחנו יצאנו לבדוק שפתונים אדומים שגם מחמיאים לשפתיים וגם עומדים בכמה קריטריונים: נוחות המריחה, המראה על השפתיים, כמה שעות השפתון נשאר עמיד ובעיקר - האם החזיק מעמד בסיטואציות שכיחות כמו נשיקה, סיגריה או שתיית משקה חם.
הקפדנו להעניק לנסייניות המדור שלנו – כולן עברו את גיל 50 - שפתונים במחירים זולים לצד שפתונים במחירים יקרים יותר. והרי התוצאות:
את המקום הראשון חולקים שני שפתונים שהצטיינו בעמידות גבוהה, עד כדי כך שאת שניהם היו צריכות נסייניות המדור להסיר בסוף היום עם מים חמים או מסיר איפור. שניהם קיבלו ציון גבוה, בין השאר ואולי אפילו בעיקר המחיר הסביר ביותר ביחס לתוצאה ולשאר הפרמטרים שנבדקו.
אז מי הזוכים? השפתון הראשון הוא קולורסטיי אוברטיים של חברת רבלון. זהו שפתון דו כיווני – מצד אחד הפיגמנט הבוהק שאחראי לעמידות מקסימלית המחזיקה מעמד שעות רבות, ומהצד השני גלוס שקוף ומבריק שהופך את הליפסטיק לזוהר, ומתאים למי שלא מאוד אוהבת את מראה המאט. הנסיינית מדווחת גם שהמברשת סופר נוחה ובדגש על הקצה שלה, שמאפשר דיוק מקסימלי, עובדה שמאוד קריטית בשפתון אדום. בנוסף, היא אמרה שנהנתה לחדש את הברק במריחה של השפתון השקוף.
מחיר: 69.9 שקלים, להשיג ברשתות הפארם.
שפתון קולורסטיי אוברטיים, צילום יח"צ רבלון
השפתון השני שקיבל את הציון הגבוה שלנו הוא שפתון בסגנון דומה: אינפיילבל של לוריאל פריז. היצרן מבטיח עמידות של 24 שעות והנסיינית שלנו מדווחת שאכן אחרי יום עבודה ארוך היא הייתה צריכה להיפרד ממנו באמצעות מסיר איפור. גם לשפתון הזה יש שני צדדים: בצד הראשון הגוון האדום העז ובצד השני שפתון שקוף, שמוסיף לחות ומעניק תחושה נוחה על השפתיים.
מחיר: 62 שקלים, להשיג ברשתות הפארם.
שפתון אינפיילבל של לוריאל פריז, צילום: מוטי פישביין
טיפ לשני השפתונים ובכלל לשפתונים דו-צדדיים: מרחו את השכבה הצבעונית והמתינו עד ייבוש מלא על השפתיים, ורק אז מרחו את השכבה השקופה-מבריקה.
אל המקום השני הגיע השפתון Le Phyto Rouge של סיסלי פריז, מסדרת הליפסטיקים שהושקה ממש לאחרונה. נסיינית המדור תיארה אותו כמושלם, לא מילימטר פחות: גם עמיד, גם עשיר בלחות וגם במרקם משיי, "כל כך נעים על השפתיים עד ששכחתי בכלל שאני עם ליפסטיק". ברשימת המרכיבים של השפתון מצאנו חומצה הילארונית שמעניקה לשפתיים נפח, ורשימה ארוכה של שמנים שתורמים לגמישות העור. הנסיינית מדווחת גם שהגוון יפהפה.
עניין אחד הפריע לה, והוא המחיר הגבוה: 216 שקלים. להשיג ברשתות הפארם.
הליפסטיק האדום של סיסלי פריז, צילום: יח"צ חו"ל
אל המקום השלישי הגיע שפתון הקולור מאט של קרליין, שהושק לפני כשנתיים. "במחיר יותר מסביר מקבלים שפתון שכבר במריחה מרגישים את המרקם הקטיפתי שלו, ושכבה אחת בלבד תספיק לגוון עשיר ובולט", אמרה נסיינית המדור. הנסיינית, שמראש הצהירה שהיא אוהבת את מרקם המאט על פני המבריק, מדווחת שהליפסטיק מתייבש במהירות ומחזיק מעמד לפחות 3-4 שעות בלי לדהות או לנזול.
מחיר: 59 שקלים, להשיג ברשתות הפארם.
אל המקום הרביעי הגיע שפתון ה-Lip Wear של גאיה קוסמטיקס, רשת קוסמטיקה של מוצרים טבעיים בלבד. המוצר הצליח להפתיע את נסיינית המדור: "חששתי ממרקם המאט כי מנסיוני, ליפסטיקים כאלה מתייבשים במהירות על השפתיים ויוצרים מרקם קשיח ולא נוח", היא אומרת. "אבל השפתון הזה שינה את כל מה שחשבתי על שפתונים מהז'אנר. יש לו מברשת נהדרת שבזכותה המריחה קלה ומדויקת, והתחושה על השפתיים הייתה בסדר גמור, השפתון לא הציק לי ונשאר שעות רבות".
מה שכן, היא אומרת שיש למרוח כמות ממש קטנה כי הפימגנט של הגוון האדום כיסה את כל שטח השפתיים באחידות, ומספיק להכניס את המברשת למיכל פעם אחת בלבד – אחרת התוצאה כבדה ומגושמת.
מחיר: 99 שקלים, להשיג בסניפי גאיה קוסמטיקס.
מימין: ליפסטיק אדום של גאיה קוסמטיקס, צילום: יח"צ, משמאל: ליפסטיק אדום של ג'יבנשי, צילום: יח"צ חו"ל
אל המקום החמישי הגיעו שני מוצרים שניסתה אותה הנסיינית, ושניהם קיבלו ציון זהה ממנה. Luxe Lip של בובי בראון, שאותו ניסתה הנסיינית בחלק הראשון של היום, ודיווחה שהוא מאוד נוח למריחה. היא ציינה את המרקם המעולה והתחושה הנעימה על השפתיים. בסוף היום לעומת זאת הנסיינית כבר דיווחה על עמידות בינונית ומטה, בטח ביחס למחיר היקר: 185 שקלים (להשיג בסופר פארם).
הליפסטיק השני הוא Le Ruge Matt של ג'יבאנשי, שמגיע במיכל שכולו משדר יוקרה והידור, וגם המחיר בהתאם. הנסיינית דיווחה שהגוון נפלא, המריחה נוחה, אך העמידות גם כאן הייתה פחות טובה מהשפתונים האחרים שנבדקו.
* וישנם ליפסטיקים אדומים נוספים שבדקנו, שלעומת הקודמים היו בהחלט פחות טובים. מחירם לעומת זאת זול, כך שהשארנו בידכן את הבחירה אם לנסות אותם בכל זאת, או לוותר. מדובר בליפסטיק "ליפסטיי" של סאקרה, שנמצא כפחות נוח על השפתיים, אפילו מעט יבשושי. עם זאת הצבע שלו נהדר והמחיר רק 14.9 שקלים (להשיג בסניפי הרשת). ליפסטיק נוסף הוא ליפסטיק מאט אינק של חברת מייבלין, שגם במקרה שלו התחושה לא מאוד נעימה על השפתיים. המחיר: 42 שקלים (להשיג ברשתות הפארם). העמידות טובה.
ולסיום, מספר טיפים למריחת שפתון אדום:
דיוק הוא שם המשחק. צילום: Shutterstock
"נשים מעל גיל 50 אוהבות את הצבע האדום והן צודקות - במיוחד על רקע העובדה שבגיל הבוגר השפתיים מאבדות מהגוון הטבעי האדמדם שלהן ומהנפח שהיה לשפתיים בגילים צעירים יותר", אומרת המאפרת מורן רונן, המתמחה באיפור נשים בוגרות לאירועים. הנה כמה טיפים מקצועיים שלה למריחה של שפתון אדום, לתוצאה יפה ונעימה על השפתיים:
1. איך משיגים דיוק מרבי? כשמשתמשים בשפתון אדום הדיוק הוא קריטי, וחשוב לבחור בליפסטיק קל ונוח למריחה. מומלץ לצייר את קווי המתאר של השפתיים בעיפרון שפתיים בגוון דומה או זהה לגוון האדום שבחרתן, ואז למלא את שטח השפתיים באמצעות הליפסטיק הנבחר.
2. איך משיגים עמידות טובה? לעמידות מקסימלית מומלץ לפדר את השפתיים בעדינות לפני המריחה, ואם אפשר בין השכבות של הליפסטיק או אחרי המריחה.
3. גוון מאט או מבריק? לנשים מבוגרות, שמעל השפתיים יש להן חריצים או קמטוטים, מומלץ לוותר על שפתונים במרקם קליל כמו ליפגלוס, משום שאלה מדגישים את כל מה שאנחנו רוצות להסתיר. עדיף לבחור בשפתון מאט ועליו למרוח שפתון שקוף, כדי להעניק ברק וגם תחושה נוחה יותר על השפתיים.
4. למה כדאי להשתמש בפריימר? אל תוותרו על פריימר – הפריימר מחליק את השפתיים וממלא את הקמטוטים, הוא יוצר מראה אחיד ובנוסף - מאריך את העמידות של השפתון בצורה משמעותית ושומר על המראה היפה לאורך זמן.
[#middleBanner]
עשרת הדיברות: כללי האיפור בגיל 50 פלוס
7 טעויות הטיפוח הגדולות שאנחנו עושות
עשרת תכשירי הטיפוח שאי אפשר בלעדיהם
כך תשמרו על מוצרי הקוסמטיקה שלכן
הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה
המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר
נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...