חזרה לדיור מוגן

מה כדאי לארוז במעבר לדיור מוגן?

המעבר לבית דיור מוגן מאלץ אותנו להיפרד מאי אלו חפצים, שכבר לא יהיה להם מקום בדירה החדשה. מה כדאי לקחת, איך לארוז ואיפה מתחילים? כל התשובות
עדי כץ 31/01/24
מה כדאי לארוז במעבר לדיור מוגן?
משימות המיון, האריזה וההחלטה מה יעבור איתנו הלאה טומנות בתוכן גם בלבול רגשי. צילום: Shutterstock

 

מה הייתם לוקחים אתכם לאי בודד? השאלה התיאורטית הידועה, שנועדה לברר מה חשוב לכם באמת, צריכה להישאל - בוואריאציה מורחבת אמנם - גם כשעוברים דירה. בעיקר שזו עתידה להיות קטנה יותר מקודמתה, ובפרט כשמדובר בדירה בבית דיור מוגן. בית דיור מוגן איננו אי בודד כמובן, די ההפך מזה – מדובר בפתרון אפשרי להפגת הבדידות בגיל הזהב. אבל שטח המגורים, מה לעשות, קטן ומצומצם יותר, לעיתים אף באופן משמעותי מהבית שבו התגוררתם.

 

התארגנות המעבר לבית דיור מוגן אינה קלה, נפשית ולוגיסטית. אחרי הכול, מדובר באריזת הבית ספוג הזיכרונות שבו ביליתם שנים מחייכם, גידלתם ילדים ועברתם את הדרמות הגדולות והקטנות של החיים. בית שטיפחתם, ריהטתם ואבזרתם לאורך השנים בשלל רהיטים וחפצים.

 

משימות המיון, האריזה, המעבר וסידור הדירה החדשה עלולות להציף ולבלבל, ולכן כדאי להיערך אליהן מוקדם ככל האפשר, לגייס נחישות והחלטיות, ולתרגל את היכולת לשחרר. אין ברירה, חלק מהחפצים שלכם יאלץ להישאר מחוץ לדירתכם החדשה בבית הדיור המוגן.

 

אבל יש גם צד טוב לעניין: במהלך המיון יתגלו לכם ודאי דברים שאבדו לפני שנים או נטמנו עמוק בבוידעם, ולפתע יצוצו במסע נוסטלגי. זו תהיה גם הזדמנות לעשות סדר בחיים: להיפטר מחפצים לא שימושיים, להשליך הררי ניירת מעיקה, לתרום פריטים לנזקקים או להוריש אותם לילדים.

 

"אנחנו משתמשים רק ב-20% מהחפצים בבית"

 

 בסופו של דבר אנחנו לא צריכים הרבה חפצים בחיי היומיום. צילום: Shutterstock

 

לדברי איילת גרינברג מחברת "לצאת מהבלגן", המתמחה בסידור בתים ובמעברי דירות, שככל שתפנימו מהר יותר שאי אפשר לקחת איתכם את הכול, כך יוקל לכם. "צריך לזכור שבדירה בבית הדיור המוגן החללים קטנים יותר ומקומות האחסון מצומצמים, אך מעבר לזה - אנחנו לא באמת צריכים את כל הפריטים שממלאים לנו היום את הבית", היא אומרת. "בפועל, אנחנו משתמשים רק ב-20% מהם".

 

לשאלה ממה אנשים מתקשים במיוחד להיפרד היא משיבה: "מספרים, מחפצים נוסטלגיים, ממזכרות, או מבגדים שעברו מדור לדור. אני מציעה לקחת חלק, אבל לא את הכול. הבעיה הגדולה ביותר הם הספרים, שתופסים הרבה מקום, אבל יש להם ערך רגשי. ספרים גם קשה לנו לזרוק, אבל אפשר לנסות למצוא ספריה או חנות ספרים משומשים שתקלוט אותם. לאנציקלופדיות ישנות, אגב, יש ביקוש נמוך מאוד". 

 

מכיוון שהמעבר לבית הדיור המוגן ידוע לפחות מספר חודשים מראש, מציעה גרינברג להתחיל בשלב המיון מוקדם ככל האפשר. "רוב האנשים לא מעריכים את היקף העבודה הכרוך בפינוי בית", היא אומרת. "הם מודעים רק לחפצים שהם רואים מול העיניים, אבל מובן שמדובר בהרבה יותר".

 

- ממה את ממליצה להתחיל?

"אני מציעה ללכת מהקל אל הכבד, כשהקו המנחה הוא מקום האחסון שיש בבית החדש. כדאי להתחיל עם ארון הבגדים, ממנו לעבור למטבח וכן הלאה, ולסיים בהחלטות לגבי הרהיטים, מכשירי החשמל והחפצים הגדולים. בנוסף, חשוב להוציא מהארונות רק את מה שאנחנו לוקחים איתנו. את כל השאר כדאי להשאיר לשלב מאוחר יותר. אם מוציאים הכול מראש, לא מוצאים את הידיים ואת הרגליים".

 

"הזדמנות לשחרר, להניח דברים מאחור ולהתקדם"

 

חשבו רק על הצרכים שלכם, לא על אלה של הילדים או של כל גורם אחר. צילום: Shutterstock

 

- מה כדאי לקחת לבית הדיור המוגן?

"בגדים, ככל שיהיה מקום לאחסן אותם, כולל בגד ים ובגדי התעמלות, מספר מגבות וסדינים, שמיכת קיץ ושמיכת חורף. מבחינת כלי מטבח מומלץ לקחת מעט מאוד. המטבחים בדירות בתי הדיור המוגן קטנים, וממילא לא תמיד יש צורך לבשל בדירה, בעקבות האפשרות לאכול בחדר האוכל. זה הזמן להשלים עם הרעיון שכבר לא תארחו את המשפחה לארוחות גדולות.

 

"אפשר לקחת גם אלבומי תמונות, חפצים עם ערך נוסטלגי, תכשיטים שלא תופסים מקום, ואוספים שאינם גדולים מדי. זה לא תמיד הולך לאנשים בקלות, וכבר היו לי לקוחות שלא הסכימו להיפרד מחפצים מסוימים, ושכרו עבורם מחסן תמורת תשלום חודשי".

 

גם בארגון הדירה החדשה בבית הדיור המוגן, ממליצה גרינברג להסתפק במועט. "כורסה ושולחן טלוויזיה, ספה אחת קטנה, שולחן סלוני, פינת מחשב ופינת אוכל ומספר חפצי נוי אמורים להספיק", היא אומרת, "תלוי, כמובן, בגודל הדירה ובמספר החדרים. חשוב למדוד את הגדלים של החללים ואת הריהוט עוד בטרם המעבר, ורק לאחר מכן להחליט אילו רהיטים אפשר להכניס לדירה".

 

המעבר לדירה קטנה יותר אינו פשוט אמנם, אבל מזמן לדיירים גם התנסות חשובה. "זאת בדיוק הנקודה שבה צריך לשחרר, להניח דברים מאחור ולהתקדם", אומרת גרינברג. "בתהליך קבלת ההחלטות של מיון וארגון החפצים חשוב להעמיד במקום הראשון את הצרכים של הדיירים, ולא את הרצונות של הילדים או של כל גורם אחר".

 

8 טיפים למעבר מוצלח:

 

תמיד תוכלו למכור או לתרום את החפצים שהשארתם מאחור. צילום: Shutterstock

 

1. בדקו שלא השארתם מאחור חפצים יקרי ערך. אם בכוונתכם להיעזר בשירותיו של סוחר תכולת דירות, שימו לב שלא השארתם דברי ערך באחת המגירות או בארונות. הסוחרים מסתמכים על כך שאנשים לא בדיוק יודעים מה יש להם בדירה.

 

2. יש לכם רהיטים עתיקים, יצירות אמנות או כלי פורצלן יקרים? נסו להיעזר בשירותיהם של בתי מכירות פומביות. הם יעריכו את שווי הנכסים, ואם ימצאו בהם עניין, ימכרו אותם לכל המרבה במחיר (תמורת עמלה). חפצים מסוימים שנראים לילדים או לנכדים שלכם כמשהו שיש להשליך לפח ויפה שעה אחת קודם, עשויים להתגלות כבעלי ערך וינטג'י רב בשוק האספנות.

 

3. היעזרו באינטרנט. כדי למכור חפצים אפשר להיעזר באינטרנט, באתרי מכירות יד שנייה או באתר הבינלאומי EBAY.

 

4. רוצים לתרום חלק מהחפצים? ארגונים שונים הפועלים למען נזקקים ישמחו לקבל את החפצים שאתם משאירים מאחור, דוגמת עמותת מלב"י (מרכז לאביזרי בית יד שנייה), או רשת החנויות "ביגודית" של ויצ"ו לבגדי יד שנייה. מידע נוסף על עמותות האוספות בגדים, כלי בית וחפצים משומשים באזור מגוריכם תוכלו לקבל במוקד 106 של הרשויות המקומיות.

 

5. דאגו לקבל הצעת מחיר מדויקת מחברת ההובלה כדי למנוע הפתעות. קבעו פגישה עם נציג החברה אצלכם בבית, כדי שיראה בעיניו במה מדובר ויוכל להעריך את העלות המדויקת של ההובלה. הצעת המחיר של המוביל צריכה לכלול גם פירוק והרכבת רהיטים, ומומלץ לוודא שמספר הארגזים שבאפשרותכם להוביל אינו מוגבל, שלחברת ההובלות יש ביטוח, ולסכם את כל הפרטים בחוזה בכתב. ניתן לכלול בחוזה ההובלה גם את תכולת הבית המועברת.

 

חברת ההובלה מחויבת לספק לכם ארגזים. הצטיידו בכמות גדולה של נייר אריזה/ נייר עיתון, בגיליונות פצפצים לעטיפת הכלים השבירים ובגלילי סרט הדבקה לסגירת הארגזים. ליתר ביטחון אפשר לרפד את ארגזי הכלים השבירים בבגדים או במגבות. על הארגזים השבירים מומלץ לציין זאת בטוש בולט, על כמה מצידי הארגז. זכרו לכתוב על כל ארגז את תכולתו, וסמנו בחץ איזה צד צריך להיות למעלה.

 

6. ספרים וחפצים כבדים מומלץ לארוז בארגזים קטנים. כך תמנעו סיכון שהארגז יקרע תחת העומס, ותקלו גם על המובילים. אם אתם גרים בשכונה צפופה, הכינו מבעוד מועד מקום חנייה למשאית ההובלות, בסמוך לבית.

 

7. סמנו את האזורים בבית שכבר ארזתם. סיימתם לארוז את תכולתם של ארון או של מגירה מסוימת? סמנו אותם בפיסת סלוטייפ היורד בקלות, כדי שלא תחזרו לחפש בהם שוב.

 

8. ביום המעבר ארזו תיק נסיעות עם בגדים ועם חפצים הכרחיים, ממש כמו לפני נסיעה לסוף שבוע. הפריטים הללו, כולל כוסות חד פעמיים, ישמשו אתכם בלילה הראשון בדירתכם החדשה, בלי שתאלצו לפתוח ארגזים ולפשפש בהם. 

 

החלטה זוגית: לעבור יחד לבית דיור מוגן

לדמיין את עתיד הדיור המוגן

כל מה שרציתם לדעת על דיור מוגן

לחיות עד 150 שנה? זה אפשרי

איך להקל רגשית את המעבר?

מה חשוב לקחת בחשבון לפני שמחליטים אם לעבור לדיור מוגן

 

הצטרפו לקהילת הדיור המוגן של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

01/04/18
כתבה מאוד מקיפה ואינפורמטיבית. תודה רבה על העזרה. דיור מוגן זה דבר שאין להקל בו ראש. לבת משפחה קרובה אני סייעתי בחיפוש פתרון בית דיור מוגן באיזור השרון. זה לא פשוט וכתבות מהסוג שלכם בהחלט מסייעות. תוד...
כתבה מאוד מקיפה ואינפורמטיבית. תודה רבה על העזרה. דיור מוגן זה דבר שאין להקל בו ראש. לבת משפחה קרובה אני סייעתי בחיפוש פתרון בית דיור מוגן באיזור השרון. זה לא פשוט וכתבות מהסוג שלכם בהחלט מסייעות. תודה רבה
אני רוצה להמליץ על אתר להשוואת מחירי הובלה שמוכר גם חומרי אריזה וגם מספק שירותי אריזה. האתר מספק שירות לקוחות מדהים שמלווה לכל אורך מעבר הדירה חינם לגמרי . מומלץ בחום
27/09/21
שלום תמליצו לי דיור מוגן טוב אני רוצה ללכת לדיור מוגן ויש כול כך הרבה אני לא יודעת מה לבחור אני אלמנה חייה לבד בת 69 יש ילדים אבל לא באים אז אני לבד תמיד גם בחגים ושבתות חייב...
שלום תמליצו לי דיור מוגן טוב אני רוצה ללכת לדיור מוגן ויש כול כך הרבה אני לא יודעת מה לבחור אני אלמנה חייה לבד בת 69 יש ילדים אבל לא באים אז אני לבד תמיד גם בחגים ושבתות חייב לעזוב לדיור מוגן תןדה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בדיור מוגן

יוזמה ברוכה: גן ילדים בתוך דיור מוגן

בשיתוף בית בלב

רבות מדובר על חשיבותו של קשר בין-דורי: מחקרים שונים לאורך השנים מעידים על כך, שיחסים...

לקריאת הכתבה
מיתוסים על דיור מוגן: נכון או לא נכון?

בשיתוף בית בלב

תוחלת החיים נמצאת בעלייה מתמדת - ואם בעבר הרחוק בני 70+ ביקרו בעיקר בקופות חולים ובין...

לקריאת הכתבה
איך לעצב בסטייל דירה בדיור מוגן?

עבור לא מעט בני הגיל השלישי, מעבר לדיור מוגן הוא שלב מתבקש בחיים, כשהמטרה העיקרית היא להפיג את הבדידות. אבל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה