חזרה לניו אייג'

מסע אל משמעות החיים

ייעוץ פילוסופי יכול לעזור לברר שאלות קיומיות במצבי משבר ושינוי. אין צורך בידע מוקדם בפילוסופיה, רק סקרנות ונכונות לגעת במקומות העמוקים ביותר
עדי כץ 10/10/13
מסע אל משמעות החיים
(צילום: Shutterstock)

 ד"ר אלי אילון

 

נתקלתם אי פעם בשאלות "מי אני", "מה אני עושה כאן" ו"למה"? אם אתם לא פילוסופים בנטייתכם או במקצועכם, השאלות הללו תקפו אתכם ודאי במצבי משבר או בנקודות מפנה. הדרך לברר אותן יכולה לעבור אצל יועץ פילוסופי.

לד"ר אלי אילון, ראש מכון "פילוהרמוני" לייעוץ פילוסופי ואסטרטגי, מגיעים אנשים שחוו אובדן, פירוק נישואין, יציאה לגמלאות, נמצאים על פרשת דרכים מקצועית. "למרות שיש לאירועים כאלה היבטים נפשיים", הוא אומר, "הם לא משברים נפשיים בעיקרם, אלא מצבים המעלים את שאלות היסוד של החיים".

למשל?

 

"שאלות של זכות של בחירה, של משמעות החיים. אדם שחווה חוויה קשה, שואל הרבה פעמים בשביל מה להמשיך, מה הטעם בשבילי, לאן מועדות פני, מהו הדבר שאותו אני צריך או יכול לעשות. שאלות עמוקות כאלה לא עולות בדרך כלל ביומיום".

 

אילון, יליד ירושלים המתגורר בה גם היום, הוא דוקטור לפילוסופיה (הדוקטורט שלו עסק ביצירה עצמית של האדם על פי ניטשה), ובעל תארים גם במנהל עסקים ובמוזיקולוגיה. בנוסף לייעוץ הפילוסופי הוא מרצה על פילוסופיה תיאורטית ומעשית וכותב רומנים. האחרון שבהם, "הרף עין" (הוצאת כרמל), הוא מותחן העוסק במאבק בין האנושיות שבאדם לבין הממד המכאני של הזמן.

מה קורה במפגש של ייעוץ פילוסופי?

 

"אני קודם כול מכיר את האדם לעומק. כל אחד מביא תפישת עולם מסוימת, גם אם הוא לא מודע לה, ובאמצעות העלאת אירועים מהחיים, חלומות או מקרים שקרו, אני עומד על האופן המסוים שהוא מפרש את העולם. זאת נקודת המוצא, ורק לאחריה אפשר לעזור, לראות איפה כואב באמת, איפה צריך לחלץ או להרחיב.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 

 

 

לייעוץ הפילוסופי יש גם כיוון מעשי. "אנחנו לא רק מנתחים ומבינים. זו פילוסופיה יישומית, והרעיון הוא להיכנס להלך מחשבה יצירתי וחדש, למקום אקטיבי, שבו מגייסים גם את הכאב והשלילה לעשייה מחודשת. אנחנו נכנסים לעולם של אותו אדם ומנסים למצוא ביחד איזה עיסוק ייתן משמעות חדשה לחייו. מחפשים כיוון שישלב את הכוחות, הניסיון, הידע ונטיית הלב שלו. זה יכול להיות כתיבת ספר, הקמה של עמותה או כל דבר, קטן או גדול.

 

"אנשים שיצאו לפנסיה, למשל, ומוצאים את עצמם עם המון זמן פנוי, מבקשים לבחון מחדש את משמעות עולמם. איפה אני עומד, מה אני יכול לגייס מכל מה שיצרתי בחיי, איך אני לא נכנס למצב של שקיעה וניוון, אלא של התחדשות ויצירה. אנחנו נוגעים בעולם האישי ומחפשים את הדברים המרגשים שאפשר לעשות, ויחד עם זאת נוגעים בנקודות כואבות ובמחסומים ומבררים איך כדאי להתגבר עליהם ולסגל נקודות מבט חדשות".

 

כדי לקבל ייעוץ פילוסופי אין צורך לדבריו בשום ידע מוקדם או השכלה בפילוסופיה. "מה שכן צריך, זו סקרנות ונכונות לצאת למסע".

 

 

עוד על מודעות וחשיבה חיובית:

הדרך אל האושר

לגלות את האור הלבן

לזהות את הכוחות שבתוכנו  

תגובות  1  אהבו 

לדעתי , הנגיעה בנקודות כואבות ובמחסומים והברור איך כדאי להתגבר עליהם ולסגל נקודות מבט חדשות מתבקש בכל גיל ולא רק בגיל שבו אנשים שיצאו לפנסיה ומוצאים את עצמם עם המון זמן פנוי. מנסיון אישי ,המבקשים לב...
לדעתי , הנגיעה בנקודות כואבות ובמחסומים והברור איך כדאי להתגבר עליהם ולסגל נקודות מבט חדשות מתבקש בכל גיל ולא רק בגיל שבו אנשים שיצאו לפנסיה ומוצאים את עצמם עם המון זמן פנוי.
מנסיון אישי ,המבקשים לבחון מחדש את משמעות לעולמם אלו אנשים אמיצים שלא פוחדים "להביט על הראי של עצמם" ולגלות איפה הם עומדים, מה הם יכולים לגייס מכל מה שיצרו בחייהם, איך הם מחוייבים לעצמם לא להכנס למצב של שקיעה וניוון, יתמידו בהתחדשות ויצירה שנוגעים בעולם האישי שלהם ויחפשו את הדברים המרגשים שאפשר לעשות כל אורך המסע בנחישות ובאומץ אמיתי..עבורי ,זהו מסע ארוך שיצאתי אליו ולא יפוג תוקף מסע זה עד ליום האחרון שאהיה בדעה צלולה ובהכרה מלאה..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בניו אייג'

דברו איתי אחרי החגים: להתמודד עם דחיינות

הסיפור הזה חוזר על עצמו מדי שנה, ואם להיות מדויקים יותר - מדי תשרי. רצף של חגים גורם לנו להתבלבל (כמה פעמים...

לקריאת הכתבה
חטאנו לפנינו: למה אנחנו מרגישים אשמה?

"אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, העווינו", על פי סדר האלף-בית, הם רק חלק מהחטאים שעליהם מתוודים ביום...

לקריאת הכתבה
תיקון שבועות: לחשב מסלול מחדש

תיקון שבועות הוא המנהג המרכזי אצל יהודיים דתיים בחג השבועות. מדובר במנהג עתיק שבמסגרתו לומדים תורה בלילה,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה