צילום: ששת שצ
את המתכון נתן לי השף היפני קזומי נומי. בערוץ החיים הטובים רות סירקיס גם הכינה, ולמדתי.
.
חומרים ל-4 מנות
למרק מיסו: 4 כוסות ציר מרק עוף (או ירקות לצמחונים) שני בצלים ירוקים: החלק הלבן בנפרד מהירוק 4 פטריות שמפיניון חצי שקית פטריות יער או שיטאקה מיובשות, מושרות במים רותחים 1 כף מיסו (השתמשתי בבהיר) כף אחת דאשי 3 כפות סויה 2 כפות מירין פלפל שחור מלח כפית ג'ינג'ר מרוסק 2 כפות צנון או קולרבי או דייקון מרוסק
לקישוט: החלק הירוק של הבצל
לקוביות הטופו: 150 גרם טופו כרבע כוס קורנפלור ביצה פירורי פנקו 2 כפות סויה שמן עמוק לטיגון
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
הכנת המרק: מטגנים במחבת במעט שמן את החלק הלבן של הבצל עם הפטריות. מוציאים. יוצקים לסיר את ציר המרק, מוסיפים את כל חומרי המרק פרט לצנון. הוסיפו את הג'ינג'ר בהדרגה וטעמו שלא ישתלט. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הצנון. יש המוסיפים בבישול המרק אצת נורי.
הכנת קוביות הטופו: חותכים את הגוש לקוביות (השתמשתי בחצי חבילה). משרים את הקוביות בסויה כחצי שעה לספיגת הטעם. טורפים את הביצה. מכינים קעריות עם הביצה, עם עמילן התירס ועם פירורי הפנקו. מחממים שמן עמוק בווק. לוקחים קוביות בודדות של טופו, טובלים בקורנפלור, לאחר מכן בביצה ומד בפנקו. מעבירים לצלחת וממשיכים עד שכל הקוביות מוכנות. בינתיים השמן כבר חם מאוד. מעבירים בזהירות את הקוביות לשמן הרותח ומטגנים עד השחמה תוך ערבוב קל. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
הכנת המנה: יוצקים את המרק דרך מסננת לקערית מרק להגשה. מוסיפים קוביות פטריות מתוך המרק ומקשטים בבצל ירוק. מניחים 5-6 קוביות טופו ומגישים מיד.
ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל
עוד על אוכל ומתכונים:
זיכרונות מהודו
פולנטה עם ביצה עלומה ופטריות
החיים בכתום
תחטפו ארטישוק
רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
|