מאבל כץ. צילום: "נוצה וקסת"
לא הייתם רוצים לחצן Delete שימחק את הפחדים, העכבות והחרטות שמעיבים על חייכם? ההו'אופונופונו (Ho'oponopono), שיטת ריפוי והעצמה עתיקה מהוואי (ומכאן השם המאתגר), מציעה בדיוק את זה. פירוש שמה הוא "לתקן את הטעות". האמצעי הוא עבודה פנימית.
אצל תושבי הוואי הקדומים השיטה תורגלה בפורום השבטי, אך בגרסתה העכשווית זוהי טכניקה אינדיווידואלית המיועדת לעבודה עצמית בחיי היומיום. מטרתה היא לשחרר את העבר, להתחבר לכוח הראשוני שבנו, לפעול מתוך בהירות והשראה וליהנות משלווה ומשמחה.
מי שהפיץ את השיטה בעולם הוא הפסיכיאטר ד"ר איהיליאקלה היו לן, שלמד אותה מה"קהונה איאפאאו" (איש דת בהוואי) מורנה נאלאמקו סימאונה, יוצרת שיטת "זהות העצמי על פי הו'אופונופונו". הוא התאים את השיטה לתקופה המודרנית והתפרסם בעיקר כמי שהצליח לטפל באמצעות האנרגיות החיוביות ששאב ממנה בחולי נפש אלימים במוסד פסיכיאטרי בהוואי.
כמו לפני הפסח, הדגש בשיטה הוא על ניקיון. ניקיון של אמונות, מועקות וחסימות, שמעכבים את הצמיחה. מעין אתחול למוח. על פי השיטה, כל מה שנחשב בעינינו למציאות, הוא למעשה סדרת זיכרונות ותפיסות הטבועים בתודעה, המפעילים אותנו ומשפיעים על התנהגותנו.
למי שנוהג להאשים את הנסיבות או אנשים אחרים במצבו, השיטה מבשרת שאנחנו האחראים הבלעדיים למציאות שלנו וכל בעיה או קושי, הם הזדמנות להתחיל מחדש. איך עושים את זה? לא בדרך של ניתוח שכלתני, אלא בהודיה ובסליחה. אלה יביאו אותנו לנקודת האפס או הריק (המוכרת גם מהבודהיזם) ויפנו מקום להשראה, להרמוניה ולשלמות.
העבודה נעשית בין השאר באמצעות חזרה על "משפטי ניקוי" כמו "אני מצטער/ת על הקושי שאני חווה", "אני אוהב/ת אותך" (לעצמנו), "תודה לי/ ליקום/ לאלוהים" (מה שמתאים), "סליחה שיצרתי את המציאות הזאת", "אני מבקש/ת עזרה והכוונה". אין צורך לומר אותם ברצף. יש לבחור את המשפט או את המשפטים המתאימים למצב ולחזור עליהם. ככל שחוזרים יותר, השפעתם מתחזקת והם מביאים לשינוי בתודעה. "תוך מספר דקות נרגע הפטפוט הפנימי והדאגות נעלמות", מספרת מישהי שניסתה את השיטה. "החשיבה מתבהרת ומשתלטת עלי שלווה, המאפשרת תפקוד מפוקס ואיכותי יותר".
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
בחודש מאי הקרוב תגיע ארצה מאבל כץ, תלמידתו של ד"ר היו לן, שנחשבת כיום לסמכות מובילה בשיטה. כץ, בת 57 מלוס אנג'לס, הייתה רואת חשבון ואשת עסקים מצליחה בעברה, אך לדבריה לא מאושרת. ב-1997 נקלעה לסמינר של הפסיכיאטר מהוואי בנברסקה, והבינה שמצאה את מה שחיפשה.
היא הפכה לתלמידתו והתלוותה אליו במסעותיו בעולם במשך 12 שנה. בהמשך עזבה את שאר עיסוקיה לטובת לימוד השיטה והפצתה, וזה שנים שהיא נוסעת בעולם ועורכת סמינרים. שני ספרים שכתבה, "הו'אופונופונו - עקרונות לחיים" ו"הדרך הקלה ביותר", תורגמו לעברית ויצאו בהוצאת "נוצה וקסת", שעומדת מאחורי הביקור.
"ההו'אופונופונו מלמד איך לקחת אחריות מלאה על המתרחש בחיינו", אמרה באחד הראיונות עימה. "הוא מלמד את אמנות הסליחה האמיתית והכנה, שהיא האלמנט החשוב ביותר בתהליך של ריפוי, והוא מלמד כיצד לחיות את הכאן והעכשיו".
מאבל כץ תעביר בתל אביב ובקריית טבעון שני סמינרים בהו'אופונפונו וסמינר אחד של "תדר האפס" (באנגלית, עם תרגום סימולטני לעברית). פרטים והרשמה: www.hooponopono.co.il, 0546628282
עוד בניו אייג':
משנים אמונה, משנים מציאות
לפתוח דלת לרוחניות
מסע אל משמעות החיים
הדרך אל האושר
לקהילת ניו אייג': לחצו
|
הכלבים נובחים והשיירה עוברת זה דעתי ודרך אגב את יפה