חזרה לבריאות טובה

משקיע בבריאות, לא ברפואה

בגיל 50 סבל ד"ר שאול טל מעודף משקל, מכולסטרול גבוה ומתת פעילות של בלוטת התריס. כיום, בגיל 70, הוא בריא מאי פעם ואינו נוטל תרופות כלל. "הגוף שלנו יהיה בריא", הוא אומר, "אם נספק לו את חומרי הגלם הדרושים"
עדי כץ 07/05/13
משקיע בבריאות, לא ברפואה

 

ההתפכחות מגיעה לעתים רק אחרי סטירת לחי. ד"ר שאול טל, שנשא עליו קילוגרמים עודפים במשך שנים, קיבל אותה בגיל 50, כשהתברר לו שרמת הכולסטרול שלו גבוהה ושהוא סובל מתת פעילות של בלוטת התריס. המשמעות המעשית הייתה נטילה יומיומית של תרופות. זה היה האות עבורו לחפש משהו אחר, והוא מצא אותו בנטורופתיה ובתזונה מן הצומח. כיום, בגיל 70, הוא בריא מאי פעם, אינו נוטל תרופות כלל ומשקלו נמוך ב-17 קילו משהיה אז.

מאז גילה את הדרך מנסה טל (70), דוקטור לכימיה ובעל הוצאת הספרים "פוקוס" לספרי בריאות, להנחיל אותה לאחרים. בין השאר הוא עומד מאחורי "אוכלים בריא 5", כנס שנתי בנושא תזונה ובישול בריא, ביחד עם פורטל התזונה Eatwell. בכנס, שייערך בסוף החודש בתיאטרון גבעתיים, תוכלו ללמוד גם אתם איך להשקיע יותר בבריאות ופחות ברפואה.

 

"הייתי שנים רבות בעודף משקל", מספר טל. "הרגשתי עייפות, חוסר חשק וחוסר אנרגיה. כשגילו שהסיבה היא תת פעילות של בלוטת התריס, רשמו לי מייד כדורי אלטרוקסין. במקביל קיבלתי סטטינים להורדת כולסטרול ותרופות לפרוסטטה שהתחילה להציק. קיבלתי את התרופות האלה באמונה מלאה שאני מרפא את עצמי. לא ידעתי שאני רק מטפל בסימפטומים ולא בשורש הבעיה. הייתי שבוי של השיטה, כמו לצערי רבים בציבור הרחב".

 

בשלב מסוים נרשם לכפר המכביה ונקלע להרצאה בנטורופתיה. "שם הבנתי שהרפואה המערבית היא לא הפתרון והתחלתי לחפש דרכים אחרות. קודם כול עברתי לאכול בעיקר מן הצומח. למרות שאני לא טבעוני מוצהר ואוכל מדי פעם ביצה, דג או בשר, אני רוב הזמן אוכל ירקות ופירות. המטבח השתנה. מאכלי חלב לא נכנסים אלינו הביתה בכלל. כשנכנסתי לזה המודעות בארץ היתה נמוכה, אבל לא עניין אותי מה אחרים אוכלים. לשמחתי, אשתי תמכה בשינוי והתחלנו לקנות יותר ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים".

 

מלבד התזונה כלל השינוי גם הסתגלות לשגרת פעילות גופנית. "התחלתי לשחק בדמינגטון, כדור נוצה, והיום אני מכור. אני משחק שלוש פעמים בשבוע ולפעמים אפילו יותר. אני מוציא שם את כל המרץ ומזיע כהוגן, וזה מחזיק אותי בכושר ושומר על המשקל. הליכות משעממות אותי, אני לא מסוגל לעשות פעילות מונוטונית, אז אני משלים בשיעורי התעמלות שבועיים".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

דבר נוסף שלדבריו תורם למצבו המשופר הוא סאונה יומית. "אני עושה סאונה יבשה במועדון כל יום, וזה הדבר הכי בריא שיכול להיות. זה ניקוי רעלים ממדרגה ראשונה, מזרים את הדם ואת הזרם הלימפטי שמנקז רעלים מהגוף. חום בכלל חשוב לכל אברי הגוף למלחמה בדלקת. וזה גם כיף".

 

במקביל לעבודה על הגוף הוא החל להשקיע גם בהורדת מתחים. "זה שינוי יותר תודעתי. החלטתי שאני לא מתרגש מכל דבר. החיים יכולים לעבור לפעמים לידי, בלי שיעצבנו אותי. זה משפיע על יחסים בינאישיים, עבודה. שום דבר לא מוציא אותי משלוותי. אני מקבל את העובדות כפי שהן, כדי שלחץ הדם והדופק לא יעלו".

 

בשש השנים האחרונות הוא לא נוטל תרופות כלל. "הפסקתי לקחת אותן בהדרגה, בהתייעצות עם רופאים. אני נבדק פעמיים-שלוש בשנה, ואין לי שום בעיה שדורשת טיפול. אני מאמין שתרופות מנוונות את הגוף ואת המוח. יש להן תופעות לוואי, וכל תרופה גוררת תרופה נוספת. הגוף שלנו יהיה בריא, רק אם נספק לו את חומרי הגלם הדרושים, כלומר יותר מזון מן הצומח ופחות מזון מעובד באריזות של פלסטיק.

"אני היום בגיל 70 לא הולך לרופאים משום סוג. אני קורא חומר ופותר את רוב הבעיות שלי בעצמי. פה ושם מתייעץ עם מישהו במייל. לקופת חולים אני הולך רק לבדיקות התקופתיות".

את כנס "אוכלים בריא" יפתח פאנל מומחים שיעסוק בשאלה האם מזון מן החי אכן בריא לגוף או מזיק. כמו כן יתקיימו הרצאות בנושאים כמו מזונות מזיקים וטיהור רעלים, תזונה לשיפור מראה העור, בעיות עיכול ופתרונות טבעיים, אכילת יתר וקבלה עצמית ועוד. יהיו גם סדנאות מעשיות כמו סדנה לקינוחים בריאים עם פיליס גלזר, סדנה להכנת מזון מטהר מרעלים, מנות בריאות ממטבחים בעולם ועוד, ויהיו גם דוכני מזון בריא, שייקים וקינוחים, כלי בישול, ספרים מקצועיים ועוד.

 

כנס "אוכלים בריא 5" יתקיים בתיאטרון גבעתיים בימים חמישי ושישי 30-31 במאי.
כרטיסים בטלפון 037325340 ובאתר www.t-g.co.il או בעמוד הפייסבוק של פורטל eatwell

 

עוד על אורח חיים בריא:

פשוט לאכול בריא

נפש שמחה בגוף בריא

 

לקהילת בריאות: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

   

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה