חזרה למגזין אוכל

מתוק ומרענן: מתכוני הקיץ של מיקי שמו

עונה חדשה לתוכנית "מיקי שמו אופה מהלב" בערוץ האוכל, והפעם מהדורת קיץ שבה יכין הקונדיטור קינוחים, מאפים ועוגות שירעננו את החום הגדול
אורית הראל 07/08/12
מתוק ומרענן: מתכוני הקיץ של מיקי שמו

הקונדיטור מיקי שמו חוזר לעונה שישית של תוכניתו "מיקי שמו אופה מהלב" בערוץ האוכל (28 בשלט של יס, 32 בשלט של הוט). הפעם זו "מהדורת קיץ" שתוקדש למתכונים של קינוחים, מאפים ועוגות שירעננו את החום הגדול ויביאו בחשבון - ועל כן גם יכניסו בשמחה למטבח - את הילדים, שמחפשים תעסוקה ובילוי בחופש הגדול, שלא לדבר על התאווה שלהם למתוקים. כיוון שכך הילדים מוזמנים לא רק לטעום, ללקק קערות ולספור דקות עד שהמתוקים הללו יגיחו מהתנור או מהמקפיא, הם יוכלו להצטרף להכנה ובכל מקרה - מוזמנים לשבת מול המסך ולצפות בתוכנית, שעולה ביום ה', 9.8, כי יתארחו בה כוכבי ילדים אהודים, ילדים שהשתתפו בתוכנית הבישול "מאסטר שף ילדים" וגם גננות ואמהות.

שבעה פרקים תכלול מהדורת הקיץ של הסדרה. בכל תוכנית יוצגו מתכונים ששמו ידגים את הכנתם, ויופיעו אורחים שקצת יעזרו לו, קצת יפטפטו איתו וכמובן, קצת יתמוגגו מטעימת המתוקים שיוכנו. בכל פרק יכין שמו מספר מטעמים מתוקים שהמשותף לכולם הוא שהם מתאימים במיוחד לעונה החמה ולאופייה, אבל הם מכוונים - אם לנקוט בלשון קצת מתחכמת - לקהלי יעד מעט שונים: משהו מובהק לילדים, משהו יותר למבוגרים, משהו לכולם וכן הלאה. שמו מדגים הכנת כל מתכון בלב תפאורת מטבח ביתי בהיר, שיש בו שולחן עבודה רחב ידיים. הוא מסביר ומדגים את אופן ההכנה ובתום הכנת כל מעדן מופיעה על המסך רשימת המצרכים עם המינונים המדויקים הנדרשים להכנה. במהלך ההכנה מרצדת על המסך מעת לעת הערה נלווית כלשהי, מין טיפ המבהיר משהו על מהלך ההכנה, המרכיבים, המרקמים וכיוצא באלה. כמקובל בתוכניות מהסוג הזה גם כאן מדלגים-מקצרים דקות ארוכות של ערבול-סידור-חיתוך ושאר פעולות פחות מעניינות אך נחוצות, והכול נראה נגיש, ידידותי וקל לביצוע.


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


בפרק הראשון שמו מכין פאי פירות טרופיים ובעצם טארטים אישיים קטנים של פירות טרופיים שנראים באמת נפלא, כמו פסלונים קטנים ואכילים, בדיוק כמו אלה שמפתים בוויטרינה של קונדיטוריות; קוקילידה בתוצרת עצמית, שבה הוא אופה את העוגיות, משדרג גלידת וניל סטנדרטית ומחבר הכול ביחד למשהו שנראה גם הוא כאילו מישהו פשוט שלף מהאריזה מוצר מוכן בשבילנו. עוד הוא מכין מין מרק או שייק דליל של פירות, שכשהוא מוגש בכוסות כמו שיש במטבח הטלוויזיוני של שמו נראה מזמין הרבה יותר ממה שמרמז השם "מרק".

לסיום הפרק הוא מארח את טל מוסרי מערוץ הילדים, שמתייצב לסייע לו בהכנת ארטיק פטל-לימון. השניים מנהלים את הסמול-טוק המטבחי המתחייב, שמו החייכן עושה את רוב העבודה, מוסרי בעיקר מלקק, טועם, מתלהב וקצת בוחש. העיקר כאן הוא בעיני המתבונן: ילדים ודאי יקבלו כל מיני רעיונות מדליקים (מבוגרים, ראו הוזהרתם) שלא לדבר על האופציה למפגש (טלוויזיוני) עם אליליהם בסיטואציה ובמקום אחר; חובבי אפייה ומתוקים ודאי ימצאו כאן עוד מאגר נאה של מתכונים מתוקים מצנני קיץ, מקינוחים קפואים ועד מאפים אווריריים.

"מיקי שמו אופה מהלב: מהדורת קיץ", ערוץ האוכל (28 בלוויין, 32 בכבלים), ימי ה' החל מ-9.8, 17:00. עונה שישית לסדרה. עורכת: שירה אילני-אדלר; ביומי: רוני מונצ'ז; הפקה: נועה להב; צילום: טל בחר, ארז אזולאי; הפקה קולינרית: רותי רוזנבלום. אורך פרק: 38 דקות



לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה