חזרה למגזין אוכל

מתכון: מרק עדשים כתומות וירקות

מרגישים את החורף באוויר? זה בדיוק הזמן להכין מרק עדשים חם, טעים, עשיר, משביע ובריא, שבליווי פרוסת לחם יכול להיות ארוחה שלמה
עדי כץ 03/11/14
מתכון: מרק עדשים כתומות וירקות
מתכון: מרק עדשים כתומות וירקות

צילומים: Shutterstock 

 

טיפות הגשם הראשונות שהחלו לנקוש על החלון גרמו לבן זוגי הבשלן להעמיד על הכיריים ללא שהיות סיר של מרק עדשים. הריח המפתה שהתפשט בבית עד מהרה לא הותיר מקום לספק. החורף כאן.

 
מרק, או נזיד עדשים, אם אתם במצב רוח תנ"כי, הוא ללא ספק ספתח מצוין לעונה הגשומה. הוא חם וטעים, עשיר, משביע ובריא ויכול לשמש, עם או בלי פרוסת לחם, כארוחה שלמה. העדשים העומדות במרכזו הן, כמו קטניות אחרות, בריאותיות מאוד. הן גם קלות יותר לעיכול מקטניות אחרות, סופגות טעמים וזולות במחירן.

 

העדשים, שהן למעשה הזרעים המצויים בתוך תרמיליו של צמח חד-שנתי ממשפחת הקטניות, משמשות למאכל כבר מתקופות קדומות. יש בהן זנים שונים הנבדלים בגודל ובצבע. יש עדשים ירוקות, חומות, כתומות, אדומות ושחורות. לצרכן הן מגיעות מיובשות בשלמותן, או מבוקעות לשני חצאים.

 

פודינג טפיוקה ופירות

פורל בעשבי תיבול

     

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  6  אהבו 

כמה מנות בערך מהמתכון?

ולמי שיודע- האם עדשים כתומות טובות לסוכרתיים?
בכותרת כתוב מרק עדשים כתומות וירוקות
ובפירוט הרכיבים כתוב רק כתומות.
איפה הטעות?
בכותרת כתוב "ירקות" ולא ירוקות. הטעות היא שלך , יש קצת ירקו במרק
מניסיון עדשים כתומות נעשות מושי כמו פירה אחרי בישול קצר בלבד ומעט חסרות טעם. לעומתן עדשים ירוקות נעימות יותר לאכילה ולא מתפרקות. תנסו ותרגישו את ההבדל והטעם.
אבל אם משתמשים בירוקות יש לדעת שזמן הבישול של הנרק יתארך, עדשים ירוקות רצוי להשרות למשך לילה

הכנתי השבוע בדומה וממליצה, יצא טעים עם טעם של עוד

בצל גזר בטטה  קצוצים,לטגן בשמן להוסיף תירס מקופסה,,את העדשים שהשרנו במים להוסיף גם כן, לצקת מים רותחים לתת רתיחה, לתבל במלח פלפל א. ...

הכנתי השבוע בדומה וממליצה, יצא טעים עם טעם של עוד



בצל גזר בטטה  קצוצים,לטגן בשמן להוסיף תירס מקופסה,,את העדשים שהשרנו במים להוסיף גם כן, לצקת מים רותחים לתת רתיחה, לתבל במלח פלפל א. מרק צ'ילי מתוק, אפשר למעוך או לטחון במוט, ניתן לפזר ירק קצוץ כמו כוסברה פטרוזילה,



בתאבון


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה