מתכון: עוגיות טחינה נימוחות

צילומים: Shutterstock
רבים מאיתנו פגשו את הטחינה לראשונה לפני כמה עשורים, בדמות אותו מטבל לבן ודליל מדי, שמרטיב את מנת הפלאפל וטורח לדלוף מתחתית הפיתה. אבל גרגירי שומשום רבים נטחנו מאז, והיום אנחנו יכולים לקבל גרסה בריאה בהרבה שלה, בצורתה הגולמית ורצוי המלאה.
עיקר קסמה של הטחינה הוא ברב התחומיות שלה. מרוטב נפלא לסלט ירקות או לחציל קלוי ועד למרכיב מרכזי בחומוס ובחלבה.
חסידי הדביק-דביק הזה אוכלים אותה בצורה הגולמית, מרוחה על פרוסת לחם או על טוסט, ובמטבח הטבעוני היא משמשת כחומר הדבקה במאפים במקום ביצים (על כל ביצה, שתי כפות טחינה גולמית). אפשר לבשל איתה ואפילו להקרים איתה מרקים, וכמובן לדלל אותה במים לממרח הטחינה המוכר, עם תוספות כיד הדמיון.
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...