מתכוני לביבות מסביב לעולם

חג הטיגון מתקרב, או כמו שנהוג לקרוא לו - חנוכה, התקופה הזו של השנה שבה חייבים לשים בצד את השאיפות לאכול בריא, כדי לחגוג את אחד החגים הטעימים והמשמינים שיש. איזה לביבות תכינו השנה? אנחנו מציעים לכם להפתיע עם לביבות מקוריות ומשודרגות, וללכת הכי רחוק שאפשר – ליבשת אחרת. הנה מתכונים ללביבות יפניות, ברזילאיות וסיניות:
מהמזרח הרחוק באהבה: לביבת באן (שהיא גם סופגנייה)
צילום: יח"צ
מצרכים:
ריבה או שוקולד למילוי
כלי לאידוי
שק זילוף
כרוב או נייר אפייה לצורך אידוי
לבצק:
800 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים יבשים
400 גרם מים
90 גרם סוכר
20 גרם מלח
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים לקערה ומכסים עם מגבת למשך שעה.
3. לשים את הבצק ויוצרים כדורים במשקל 70 גרם כל אחד.
4. מתפיחים את הכדורים למשך חצי שעה ומעבירים לאידוי. נהוג לאדות במתקן אידוי מבמבוק, אבל ניתן לבצע את הפעולה גם בסיר אידוי של קוסקוס. כדי שהלביבות לא ידבקו, יש להניח אותן על כרוב או על נייר פרגמנט.
5. מאדים במשך 8 דקות.
6. ממתינים כשעה לצינון ומעבירים לטיגון עמוק.
7. ממלאים בריבה, שוקולד או בכל ממרח אחר לטעמכם בעזרת מזרק או שק זילוף.
המתכון באדיבות השף יובל חירותי מה"סושיה" ו"פרנג'ליקו"
מארץ השמש העולה: לביבות יפניות
מצרכים (ל-20 לביבות):
1 כוס אורז עגול מבושל
ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שיני שום כתושות
1 שקית אצות "וואקמה"
1 כפית שמן שומשום
1 כף סויה
1 כף מיסו
6 פטריות שיטאקי מושרות וקצוצות
1/2 כוס גזר מגורד
2 ביצים
1/4 כוס שומשום שחור
1/4 כוס שומשום לבן
1 חבילה של פנקו
לרוטב:
1 כף ממרח וואסבי
4 כפות מיונז יפני
1 כפית חומץ אורז
1 כפית מירין
שמן לטיגון
ההכנה:
1. משרים במים את האצות למשך 20 דקות, מסננים וקוצצים.
2. מעבירים את האצות לקערה ומוסיפים את האורז, הג'ינג'ר, שמן השומשום, הסויה, הגזר, הפטריות והביצים. מערבבים עד לקבלת תערובת.
3. מערבבים בצלחת נפרדת את השומשום הלבן והשומשום השחור עם הפנקו.
4. מתערובת האורז יוצרים לביבות, שאותן טובלים בתערובת השומשום והפנקו.
5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות כ- 2-3 דקות מכל צד.
6. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומגישים עם הלביבות.
המתכון באדיבות רשת SPICES
בקצב הסמבה: לביבות טפיוקה ברזילאיות
בונוס: ללא גלוטן!
צילום: יח"צ
מצרכים:
2 גזרים מקולפים ומגורדים גס
2 קישואים מגורדים גס
3 תפוחי אדמה מגורדים גס
1/2 כוס קמח עדשים אדומות
1/2 כוס גרגירי טפיוקה
1/2 כוס קמח טפיוקה
מלח, פלפל, כוסברה טחונה
ההכנה:
1. משרים את הטפיוקה 4 שעות במים פושרים, ולאחר ההשרייה מסננים ומערבבים יחד עם כל המצרכים האחרים.
2. אפשר לטגן את הלביבות במחבת עם שמן, או להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, למרוח את הלביבות בשמן קנולה, להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ולאפות כ-15 דקות.
המתכון באדיבות ירון גינדי, שף מלון לאונרדו רויאל ריזורט אילת
יש גם סופגנייה תאילנדית ולביבה בניחוח אסיה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...