חזרה לאופנה ויופי

נא להתלבש בהתאם

האם אתן מתלבשות לפי הגיל שלכן? אנחנו שאלנו ואירית, חני, רעומה, רות ומיכל השיבו וממש לא הסכימו בהכרח זו עם זו
מורן זלמה 04/07/18
נא להתלבש בהתאם
אירית דגמי לובשת מכנסיים קצרים בגיל 60, ונראית נפלא! צילום מאירה גוראי רז.

 

 

 

 

אנחנו שומעות לא מעט את המשפט שגורס שנשים בגיל מסוים (כלומר, נשים מבוגרות) 'צריכות להתלבש לפי גילן'. מעצבים, נציגי מותגי אופנה ואפילו נשים אמיתיות בגיל השלישי מתעקשות על זה ואילו אצלנו המשפט מעורר אצלנו שאלות רבות. האם לאופנה אכן יש גיל? ומי קבע שמה שנכון לגיל 20 איננו מתאים לגיל 70?

 

ואולי אלו בכלל התניות שאנחנו מעמיסות על עצמנו? הרי יש נשים בגיל השלישי שנראות לא פחות נפלא מנשים צעירות יותר. אז אסור להן ללבוש מיני או גופיה כי הן לא בגיל הנכון? מה הגבול בין טרנדי לפאתטי והאם הוא קשור לאופנה, לאישיות, למבנה גוף או לגיל? 

 

לרות מגד (72) אשת יחסי ציבור, מיכל סדן (50+) אשת תקשורת ויועצת אמנות, רעומה זק"ש (60) מעצבת אופנה, אירית דגמי (67) שחקנית ויוצרת ולחני יופה (50+) זמרת, יש הרבה להגיד בנושא.

 

תגידו, אתן מרגישות שאתן מתלבשות אחרת כי עברתן את גיל 50?

 

רות מגד: "בגיל 50 היתה לי שותפה במשרד. יום אחד באתי עם כתפיים חשופות וקיבלתי ממנה הערה שזה לא מכובד. בעיני כל אחת צריכה להתלבש איך שהיא מרגישה ומה שמתאים לה. פעם הייתי משקיעה המון בנעליים. התחלתי להסתכל מסביב אם אחרים מסתכלים על אחרים והגעתי למסקנה שממש לא. את לא צריכה לשקף לאף אחד שום דבר. לדעתי, אנשים שעברו את גיל 50 לא מסתכלים על אחרים".

 


רות מגד. צילום מהאלבום הפרטי

 

מיכל סדן: "זה לא פשוט להתבגר ובעיקר כשמצלמים אותך מכל הכיוונים, אז אני כל הזמן מקבלת תזכורות בדיוק איך אני נראית. מצד שני, קורה דבר מקסים. הורדתי במשקל ואני אוהבת את עצמי הרבה יותר היום מפעם. אני כן מחוברת היום לעצמי. מזדהה מאוד עם נטע ברזילי והמסרים שהיא מעבירה. גם אני מחבקת את עצמי היום הרבה יותר משהייתי צעירה.

"בעיני יש חוקים מסוימים לנשים בגיל השלישי. אסור להיראות פאתטית. להתלבש בהתאם לגילך. אני רואה נשים בגילי שלא מכבדות את עצמן, מתלבשות בצורה שמורידה מהן. אני מאוד בעד קלאסה, תיכשוט עדין, אודם עדין. בכלל ככל שמתבגרים – פחות איפור זה עדיף".

 


מיכל סדן. צילום: ליקה רמתי

 

להתלבש בהתאם לאישיות, להעיז בהתאם לאופי

 

אירית דגמי חושבת קצת אחרת: "מאז ומתמיד התלבשתי בהתאם לאישיות ולאופי שלי וזה לא עניין של גיל. אני בן אדם לא שגרתי וכך אני גם מתלבשת. לדעתי נשים ש'מתלבשות לגילן' רוצות להרשים ולא רוצות שידבר עליהן. בעיני נשים היום מעיזות יותר. אני בכל אופן מתלבשת אחרת, הולכת עם הדמות שלי. וזה לא משנה אם אני הולכת לחתונה או לפגישה".


איך זה בא לידי ביטוי?

"אני אלבש כל מה שיראה טוב עליי. אין לי בעיה ללבוש חצאיות קצרות עם גרבי ניילון. אני הולכת עם גופיות ואין לי בעיה עם צבעוניות".

 


אירית דגמי. צילום: מאירה גוראי רז

 

איזה הערות את מקבלת מהסביבה?

 

"רק הערות טובות. הרבה נשים צעירות אומרות לי שאני השראה בשבילן. למבוגרות קשה יותר להחמיא, אבל החברות הטובות תמיד מתייחסות. באופן כללי, עם הגיל סידרתי לי להיות רק עם אנשים חיוביים. מי שמעירה הערות לא יפות גם מתלבשת ככה".

 

גם חני יופה מרגישה שהמשפט "תתלבשי לגילך" הוא מיותר. "הדוגמא הכי טובה בשביל זה היא ילדות שהולכות עם חולצות בטן בהתאם לגילן אך לא בהתאם לגופן. בעיני את צריכה להתלבש בבגדים שמחמיאים למבנה הגוף שלך ולמשקל שלך והגיל בכלל לא משנה. לא כל בנות ה-50 נראות אותו דבר לכן הגיל הביולוגי לא בהכרח מתבטא במראה החיצוני. אז המשפט של להתלבש בהתאם לגיל מתבטל אוטומטית, לדעתי".

 

יש משהו שלא תלבשי?

 

"בהחלט. אבל רק כי הוא לא הולם אותי. אני לא אמדוד משהו ואחליט לא ללבוש אותו כי הוא 'צעיר' מדי. אין דבר כזה. מה שחשוב לי זה שאני ארגיש טוב בבגד, שהוא יחמיא לי וישקף את האישיות שלי".

 


חני יופה בצילום מאלבומה הפרטי

 

בואו נדבר על סוגיה מאתגרת – בגדי ים. מה אתן לובשות?

 

רעומה: "אני בת 60 אוטוטו ואני אעדיף ללכת עם בגד ים שלם תמיד. אני גם אעדיף להוסיף מכנסיים קצרים או שמלונת כשאני בים. אני אוריד רק ממש כשאני נכנסת למים. אני מוצאת שהרבה מהלקוחות שלי קונות שמלות קלילות וקטנות ונכנסות איתן לים. וזה לא רק עניין של גוף, אלא גם של בריאות.

 

אנחנו נעדיף להוסיף שרוול דקיק להגנה מהשמש. אגב, אני לא הולכת עם ביקיני לא בגלל שאני מתביישת בגוף שלי. אני חושבת שהגוף שלי היה יפה כשהייתי צעירה ועכשיו הוא גם יפה מאוד. זה לא נראה לי מתאים ללכת עם ביקיני בגיל מסוים. זה לא נאה בעיני. אולי אם אני אהיה בריזורט בתאילנד שאף אחד לא מכיר אותי, אני ארשה לעצמי להתלבש עם ביקיני. פה בארץ אני אהיה עם שלם".

 

 
רעומה זקש. צילום: צחי וזנה

 

מיכל: "אני ירושלמית ולכן לא חובבת ים ובריכות. בנוסף, אני גם שומרת על העור שלי ולא נחשפת לשמש. כשאני נוסעת בעולם לכל מני ריביירות, אני מרכיבה משקפי שמש ענקיות ולא יוצאת מתחת לשמשיה. אני אישית מעדיפה לא ללבוש בגדי ים אבל מחבקת כל מי שתלבש. בעיני שחור שלם זה פאסה מצד שני, את לא צריכה ללבוש ביקיני ולהראות את הריבועים בבטן בגיל 50.

 

 

 

 

 [#middleBanner] 

זה לא עניין פרובוקטיבי, וזה לא קשור לדימוי גוף או איך שאת נראית. אשה צריכה להיראות יפה בקלאסה. בגד ים עם מחשוף אבל עם חצאית, שיהיה סקסי אבל משקף שאת סבתא לנכדים. יש נשים שמתלבשות בבגדי ים חושפניים, וזה לא משנה בנות כמה הן, זה גורם לי לאי נוחות. מצד שני, ראיתי את השחקנית סוזן סרנדון בבגד ים והיא נראית מדהים. היא מחבקת את הגיל שלה וגורמת לנשים כמוני גאווה".

 

רות: "במשך שנים היו לי רגשי נחיתות, כי לא הייתי רזה. הייתי צריכה חזייה בגיל צעיר ולא היו דגמים טובים כמו היום. הרצועה היתה נופלת לי מהכתף כל הזמן והיו מעירים לי ואין ספק שזה השפיע עלי. חוץ מזה, נישאתי בגיל 17.5 שזה גם השפיע עליי. ייחסתי חשיבות לדברים האלה והיה לי קשה לראות את ההתפרקות של הדור הצעיר מהבגדים.

 

אני גרה בתל אביב ועד היום שוחה בבריכה. וכשבנות הולכות עירומות ברחוב - קשה עם זה. אני רואה נשים שזה לא מזיז להן בכלל, שמנות הרבה יותר ממני, באות בביקיני עם שני חלקים. ולא מזיז להן. אני חושבת שאשה שהיא לא רזה צריכה בגד ים שלם כדי שלא יחלק לה את הגוף.

 

אני אישית לא אלך עם ביקיני בגלל הטראומה האישית מהילדות. אני פחות מסתכלת מה יגידו ומה לא יגידו אני יותר רגועה בעניין הזה".

 

חני: "אני אוהבת ללכת לים ולבריכה ואין לי שום בעיה ללבוש ביקיני כל עוד אני מרגישה טוב עם הגוף שלי. יש תקופות שאני מעלה קצת במשקל ואף אחד אפילו לא שם לב, אבל לי זה מפריע. כשאני מרגישה טוב, אני משדרת את זה החוצה ואז אין לי בעיה ללבוש בגד ים שלם או ביקיני – כל מה שיראה עליי יפה".

 


חני יופה מתוך אינסטגרם

 

חני, את היחידה שהסכימה לשתף בתמונה שלך בבגד ים.

 

"למה לא? אני גאה במי שאני ובגוף שלי".

 

 

האם את מרשה לעצמך ביקיני או בגד ים שלם?

סודות הטיפוח של אילנית

בעולם הבינו שיופי בוגר גם מוכר. ואצלנו?

 

 

תגובות  1  אהבו 

05/08/18
כל הכבוד על הסטייל. מעורר השראה. נכדתי גם פאשניסטה בעצמה ולאחרונה גייסה את חוש העיצוב שלה והתחילה ללמוד קורס עיצוב פנים. מאמין ומקווה שתעשה חיל בתפקידה. בן דוד שלה מתחיל ללמוד לימודי סייבר למתחילים ו...
כל הכבוד על הסטייל. מעורר השראה.

נכדתי גם פאשניסטה בעצמה ולאחרונה גייסה את חוש העיצוב שלה והתחילה ללמוד קורס עיצוב פנים. מאמין ומקווה שתעשה חיל בתפקידה. בן דוד שלה מתחיל ללמוד לימודי סייבר למתחילים וזה גם מקצוע נהדר אם כי מאוד פונקציונלי. שרק יהיה להם טוב
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

גברים ונשים: כך תתלבשו לראיון עבודה

 

בשיתוף מפעל הפיס

 

שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....

לקריאת הכתבה
נשים וגברים: כך תתלבשו לדייט ראשון

הוזמנתם לדייט, איזו התרגשות. בין אם אתם בחיפושים אחר זוגיות בפרק ב' ובין אם מדובר בדייט מזדמן לאחר שנים...

לקריאת הכתבה
העולם שייך לצעירים? הגברים שהפכו לדוגמנים בגיל 50+

פיליפ דומאס מצרפת היה בן 60 כשחתם על חוזה הדוגמנות הראשון שלו. הוא עבד בתחום הפרסום והקולנוע, וכשיצא לפרישה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה