חזרה לאופנה ויופי

ניחוח אישה: המדריך המלא לבושם המושלם

לימוני או מתקתק? על עור יבש או דווקא לח? ואיפה כדאי להתיז את הבושם כך שיישאר זמן רב? מומחית בתחום עושה סדר
קרן אוחיון 06/05/19
ניחוח אישה: המדריך המלא לבושם המושלם
הידעתם? כדאי להתיז בושם גם לפני השינה. צילום: Shutterstock

 

 

 

חוש הריח הוא חוש מופלא שטובי החוקרים הקדישו לו תשומת לב. הרצון הברור להריח טוב משתלב היטב עם העובדה שלריחות שונים יש מטען רגשי. לכל אחד ואחת מאיתנו יש תאי זיכרון שהניחוחות השונים מפעילים, החל בזיכרון ילדות ועד אנשים אהובים.

 

לרגל האביב ושלל השקות הבשמים של כל המותגים, קראנו למומחית הבישום גליה תורן חן, שמחזיקה בתארים אקדמיים בתחום מאוניברסיטת "איסיפקה" הצרפתית בוורסאי, וביחד איתה יצרנו את מדריך הבישום האולטימטיבי.

 

האם להיצמד לבושם אחד או להחליף בשמים בהתאם למצב הרוח?

 

"כיום, בניגוד לעבר שלכל אחת היה את הבושם שהוא סימן ההיכר שלה, הטרנד הוא להתאים את הבושם לפי האירוע ולפי מצב הרוח. אני ממליצה לבחור בושם של חברה או מותג בוטיק מוכר, שמקפידים על איכות חומרי הגלם, נוסחה אחידה ויציבה של הבושם, איזון וריכוז החומרים כשכל אלה נבדקים בתנאי מעבדה מבוקרים, כך שהבושם לא יתקלקל או יתפרק".

 

 

מה ההבדל בין פרפיום, או דה פרפיום ואו-דה-טואלט?

 

"פרפיום הוא הבושם בריכוז הכי גבוה שלו, ולכן הוא מחזיק מעמד שעות רבות, אך הנוסחה הזו לא תמיד מתאימה לאקלים הישראלי ולכן אינה שכיחה במחוזותינו. או דה פרפיום הוא ריכוז בינוני שיתאים למי שמעדיפה בשמים עם עמידות גבוהה, בעוד שאו-דה-טואלט הוא ניחוח מאותה משפחה רק בריכוז קליל יותר, ולכן פעמים רבות הוא עדיף בקיץ".

 

תורן חן מדגישה כי בדרך כלל הפרפיום והאו דה פרפיום יעלו יותר מהאו-דה-טואלט, כך שאם זה שיקול עבורכם, קחו את זה בחשבון.

 

איך בוחרים בושם?

 

 תמיד כדאי לבקש דוגמית של הבושם. צילום: Shutterstock

 

 

כדאי להתיז את הטסטר של הבושם על נקודות אסטרטגיות – פרקי הידיים, אחורי הברכיים, מאחורי תנוכי האוזניים, נקודות הדופק, טבור, עורף ופנים המרפקים – ולהתהלך איתו בקניון או בכל מקום אחר. אם אחרי כמה שעות הניחוח עדיין מוצא חן בעיניכם ומחזיק היטב, חזרו לרכוש אותו. כדאי גם תמיד לבקש דוגמית מהבושם.

 

בושם מריחים רק כשבריאים

 

מחלה, לחץ דם גבוה ותנאים פיזיולוגיים אחרים משבשים את חוש הריח שלנו. מוטב ללכת להריח בושם רק כשאתם בריאים לחלוטין. חוש הריח יאפשר לכם להבחין בין 2-3 ניחוחות שונים, וכל בושם שתריחו לאחר מכן (כלומר, הניחוח הרביעי) לא תצליחו להריח במלוא הפוטנציאל שלו.

 

האם כדאי לשלב ניחוחות?

 

 

לכו על אותו ניחוח או משפחת ניחוחות בכל מוצרי הטיפוח לגוף. צילום: Shutterstock

 

 

כדי ליצור ניחוח הרמוני כדאי להשתמש באותו ניחוח – או באותה משפחת ניחוחות – גם בבושם וגם בדאודורנט ובקרם הגוף. חברות רבות מציעות קרם גוף ודאודורנט באותו הניחוח, אבל אתם יכולים להפעיל שיקול דעת ולבחור ריחות שמשתלבים היטב זה בזה ולא מתנגשים זה עם זה. לדוגמה: אם את בוחרת בושם מתקתק, המשיכי באותו קו בשאר מוצרי הטיפוח ואל תיקחי מוצרים אחרים בניחוח עצי או מנטה.

 

רוצה ללכת על בטוח ולהשאיר את מרכז הבמה לבושם? בחרי בקרם גוף או שמן גוף ובדאודורנט בריח נייטרלי.

 

בישום לנועזות

 

המילה האחרונה של עולם הבישום, לפי תורן חן, היא קוקטייל בישום מתוחכם שאותו מרכיבים עם 2-3 ניחוחות שונים ומנוגדים, שאותם משפריצים בשיטת הריבוד: רובד ראשון תמיד יהיה הבושם הכי רענן מבין השלושה, השני יהיה הפרחוני והשלישי יהיה העצי-מתובל, רצוי בסגנון אוריינטלי שייתן את הטוויסט לקוקטייל הניחוח כולו.

 

איך כדאי להתיז את הבושם?

 [#middleBanner] 

מיד לאחר המקלחת, כשהגוף עדיין לח מעט, יש למרוח קרם גוף - עדיף שמן גוף - ומיד לאחריו להתיז את הבושם הנבחר. "ככל שהעור יהיה שומני יותר, כך הבושם יתנשא טוב יותר ויחזיק מעמד זמן רב יותר. המים בישראל קשים וכאשר אנחנו מתקלחים העור מתייבש. בושם לא יחזיק מעמד וימהר להתנדף כשהעור יבש, לכן אנחנו חייבות לשמן את הגוף לפני ההתזה של הבושם", אומרת תורן חן.

 

מהצד השני אגב, ככל שהגוף יהיה נקי יותר כך ניחוח הבושם ייספג על העור טוב יותר והוא יחזיק מעמד לזמן רב יותר. רוצה לנקות את העור היטב? השתמשי בתכשירי ניקוי איכותיים ובמיוחד בפילינג עדין, שיסיר את התאים המתים ויחשוף את שכבת תאי העור הבריאים והחדשים של העור שלך.

 

קודם מתלבשים או קודם מתבשמים?

 

 הבושם ייספג בגוף והבגד יעצים אותו. צילום: Shutterstock

 

 

תמיד עדיף להתבשם לפני שלובשים את הלוק שבחרתם לצאת איתו מהבית. הבושם ייספג היטב בגוף, והשכבה של הבד תחמם ותעצים אותו. 

 

בושם גם במיטה

 

תורן חן ממליצה להתבשם גם לפני השינה (מיד לאחר המקלחת כמובן), וכך ליהנות משינה נעימה וריחנית - וגם לבשם קלות את המצעים, הווילונות והכרים בניחוחות מרגיעים שמתאימים לשינה כמו לבנדר, הדרים, עשבים וכיו"ב.

 

ועכשיו להמלצות שלנו – הבשמים החדשים על המדף:

 

 

למעלה, מימין לשמאל: לה וי אה בל רוז של לנקום, גרלן בלום אוף רוז, Bowdacious של ג'וסי קוטור, Emporio Armani In Love With YOU,
למטה מימין לשמאל: לה קולון של טואוס, ג'ימי צ'ו פלורל, פירסט אינסטינקט שיר של אברקומבי, herbae של לאוקסיטן, צילומים: יח"צ

 

 

למעלה ועם כיוון השעון: סטורי, קולקציית בשמים בהתאמה אישית; פלאואר של קנזו, ג'מס פאואר של טואוס, מון פריז פרפיום פלורל של YSL, צילומים: יח"צ

 

 

עיבוד תמונה: רואי קצמן

 

 

כל הטיפים לניקוי פנים מוצלח

מיתוסים בטיפוח: נכון או לא נכון?

הכל על מסכות טיפוח לפנים

עשי זאת בעצמך: קוסמטיקה טבעית

טרנד לוהט בטיפוח: קוסמטיקה עם קנאביס

עשרת תכשירי הטיפוח שאי אפשר בלעדיהם

 

הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה