חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים

"חגיגה של מאפים" הוא ספר שני לקונדיטורית ויולה גורן, ובו היא מלמדת הכול אודות הפאי, הטארט והקיש, במליות מתוקות ומלוחות. ויש גם מתכון
אורית הראל 05/12/10
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים

ויולה גורן היא קונדיטורית מדופלמת בעלת בתי קפה בגבעתיים ובתל אביב, שלפני חודשים אחדים הוציאה לאור את הספר "קאפקייקס", שהוקדש כולו למאפים הקטנים האמריקניים הללו. עכשיו מוציאה גורן ספר נוסף, "חגיגה של מאפים" שמו, שכולו מוקדש לפאיים, טארטים וקישים, מתוקים וגם מלוחים. המטרה, כהגדרתה של גורן, היא להפוך את אפיית כל המאפים האלה לנגישה יותר, לחוויה ידידותית למשתמש, גם אם הוא עושה צעדים ראשונים בבצק ובאפייה. פאי עושה מיד אסוציאציה של אמריקה, טארט נשמע צרפתי על פניו וקיש מרמז למאפה המעודן ההוא שאיננו בדיוק פשטידה. ובכל זאת, מה ההבדל באמת? גורן אומרת שבעצם, מדובר ב"צרפתי מול אמריקני. הפאי הוא היותר אמריקני, עם בצק למטה ולרוב גם למעלה, ואפוי בתבנית שבדרך כלל לא מתפרקת. הצרפתי מעודן יותר, בא מתרבות יותר ותיקה. הטארט הוא בדרך כלל נמוך יותר מהפאי. והמלוחים בספר הם הקישים". אבל, ממהרת גורן להבהיר, כל התרבויות, באדיבות המהגרים, מושפעות זו מזו וכך גם בעולם האפייה, ההשפעות ההדדיות ניכרות ומעורבות. הספר בנוי בפרקים. בפתחו, אחרי ההקדמה, מציינת גורן את "כל הדרוש להכנת פאיים, טארטים וקישים", וזה מתייחס לבצק, למליות, לאפייה, לגימור ולהגשה. אחר כך יש פרק של מתכונים בסיסיים, הכולל מתכונים לבצק עלים ולבצק פריך מתוק ומלוח. ואז מתחיל המסע באזורי הטעמים השונים: פירות וגרגרי יער, שוקולד ואגוזים, גבינה מתוקה ותפוחי עץ, גבינה מלוחה וירקות, בשר, עוף ודגים. כל מתכון מציין את גודל התבנית או את מספר המנות האישיות שלהן הוא מיועד. בראשיתו מופיעה הערה או טיפ שימושי, בצדו הימני מופיעות רשימות החומרים לפי סוגם (בצק, מלית, ציפוי וכו') ומשמאל, בשלבים ממוספרים, אופן ההכנה.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה