חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: פרונטו

המסעדן רפי אדר מוציא ספר בישול חדש שנקרא "פרונטו", כשם מסעדתו בת ה-21 בתל אביב, ומביא ממתכוניה, מאווירתה ומניחוחה האיטלקי. ויש גם מתכון
אורית הראל 02/06/10
ספר בישול חדש: פרונטו

"פרונטו", יודע כל תל אביבי חובב אוכל איטלקי, איננה רק מסעדה איטלקית ותיקה, ידועה וטובה. היא גם מוסד. עכשיו היא גם ספר אוכל, או כפי שמגדירה אותו כותרת המשנה שלו - "אוכל, תרבות, אהבה". ממש כשם שהמסעדה שלו, שהיא כבר בת 21, היא הרבה מעבר לחוויית אוכל, כך גם הספר הנושא את שמה איננו רק ספר בישול, אוסף מתכונים, מדריך קולינרי או אוסף הגיגים של בשלן מוכר. יש הרבה מתכונים בספר, כולם מחוברים למטבח האיטלקי של "פרונטו", יש הסברים, הדרכה וטיפים, יש קטעים שכתב אדר בעצמו אבל - יש גם שלל צילומי אווירה מקסימים שצילמו צלמים שונים לאורך שנותיה של המסעדה, יש אמירות של לקוחות, יש סיפורים ורשימות של יהודית סולה-אדר, אשתו של אדר, שקשורים, מעלים זיכרונות ומנציחים את הווי המסעדה המיוחד ואת החוויה האיטלקית של בני הזוג; יש מתכונים וקטעים שכתבו ותרמו חברים של אדר, כמו הסופר האיטלקי ארי דה לוקה, ויש עיצוב יפהפה, שהופך את העיון בספר להנאה גדולה, הרבה מעבר לעלעול רגיל בספר בישול או אוכל, אפילו אחד נאה. הספר, מסביר אדר, "נולד מזרימה טבעית. כבר שש-שבע שנים שיש לי בראש רעיון לעשות ספר, וכל כמה זמן כשיוצא ספר של איזו מסעדה שקיימת שנתיים-שלוש אני חושב שוב שהגיע הזמן, אבל בגלל שהייתי עסוק בדברים נוספים זה התקדם די בעצלתיים. קודם כל בחרתי את המתכונים, ואז הנחתי אותם בצד. אחר כך, לפני כשנתיים, התחלתי לעסוק בזה בצורה יותר אינטנסיבית ולקחתי צלם אוכל צעיר, גל דרן, שליווה את התהליך מהתחלה. היינו מצלמים ומניחים בצד. ניסינו לצלם לא באופן השגרתי שמצלמים אוכל, אלא בתאורה טבעית, במטבח או בפנים המסעדה". הצילומים, אכן, מקסימים. באמצע אדר גם הוציא גם דיסק, ופרויקט הספר שוב הושם על אש קטנה. "לפני כשנתיים חיפשתי עורכת מקצועית לספר ובהמלצתה של הילה אלפרט, ידידתי הטובה, הגעתי לנעמה אברמוביץ'. ואז היה לי רעיון לקחת מתכוני אורח ופניתי לחברים איטלקים שיתנו לי כאלה". לאדר יש לא מעט חברים איטלקים ואפילו תואר אבירות איטלקי שבו עוטר לפני כ-12 שנה על תרומתו לקידום התרבות האיטלקית בעולם. כול זה החל, כפי שהוא מספר בספר, בסוף שנות ה-60 של המאה הקודמת, כשהוריו שלחו אותו לאיטליה ללמוד רפואה. אדר הצעיר המיר את לימודי הרפואה בסיינה בלימודי קולנוע ברומא, ובמשך שבע שנות שהותו שם למד לא רק קולנוע, אלא גם המון על תרבות, בישול ואוכל איטלקי. בשובו לארץ עבד בתעשיית הקולנוע, ביים והפיק סרטים, ובסוף שנות ה-80 הפך את תחביב הבישול לעסק, ופתח את "פרונטו" ב-1989.



ספגטי נפוליטאנה
spaghetti alla napoletana 4-6 מנות 1/2 כוס שמן זית 2 שיני שום 4 כוסות רוטב עגבניות בסיסי (יש מתכון בספר) 4 עגבניות יפות, חתוכות לקוביות חופן עלי בזיליקום, קרועים בידיים לפיסות מלח סוכר (במידת הצורך) 500 גרם ספגטי להגשה: גבינת פרמזן מגוררת מחממים את השמן עם השום במחבת עמוקה, וכששיני השום רק מתחילות להזהיב מוציאים אותן מהשמן וזורקים אותן. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 10-15 דקות, עד שהרוטב סמיך אך לא יבש. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות ואת עלי הבזיליקום ומבשלים עוד חמש דקות. מתבלים במלח ובקמצוץ סוכר, אם צריך, כדי לאזן את חמיצות העגבניות. בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים דקה פחות מהזמן הנקוב על האריזה. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לרוטב. מוסיפים גם 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים כדקה. מחלקים לצלחות הגשה, מגררים מעט גבינה על כל מנה ומגישים. "פרונטו", מאת רפי אדר. תצלומי אוכל ואווירה: גל דרן; עריכה מקצועית: נעמה אברמוביץ'; עיצוב הספר והעטיפה: יהודה דרי - אנה ריינגוורץ; ציור עטיפה ושערים: אברהם פסו; תצלומי אווירה נוספים: גדי דגון, רפי בוקאי ז"ל, נדיה לנדאו, ברכה בן ימי, עמי אמיר, אסף אבי-יאיר אנגל, סמואלה טופאנו, יהודה דרי, רפי אדר. כנרת הוצאה לאור / אופרה איטליאנה בע"מ
עוד על בישול ואוכל:

מתכון בריא: פשטידת קישואים

ספר בישול חדש: ששת

ספר בישול חדש: המטבח של איילת

ספר בישול חדש: מטבח ישראלי

ספר בישול חדש: סיפור בולגרי

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה