עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף

בואו נשים את הקלפים על השולחן: עד כמה שאנחנו אוהבים להרשים את האורחים שלנו במנות מורכבות של שפים למיניהם שמצאנו בעיתון, כשאנחנו לבד בבית או עם השותף לחיים, רובנו מסתפקים באיזו פרוסת לחם עם גבינה וביצה. שלא לומר, חיים על שאריות סוף השבוע במשך שבוע.
אבל התזונה שלנו לא חשובה רק כשצריך לפנק את הילדים או את האורחים - היא חשובה כל הזמן. בדיוק בגלל זה כדאי תמיד להחזיק במקפיא חלקי עוף ידידותיים למשתמש. חזה העוף הרזה והחביב הולך עם הכל אמנם, אבל דורש לא מעט התעסקות של ניקוי וחיתוך.
לעומתו, שוקי העוף הן פתרון מושלם - מפשירים וגמרנו. מי שמעוניין בפחות שומן במנה שלו מוזמן להסיר מהשוקיים את העור, שהוא החלק השומני ביותר בבשר זה. ב-100 גרם בשר שוקיים יש כ-170 קלוריות. אם תבחרו להשאיר את העור, הקלוריות יעלו לכ-214. בשוק יש 27 גרם חלבון ו-6 גרם שומן ללא עור, לעומת 11 גרם שומן עם העור.
השימוש בשוקיים רבגוני, וניתן להכין מהן תבשילים מוצלחים רבים בסיר אחד בלבד. מומלץ לתת "מכת חום" לשוק משומנת בשמן זית, בסיר שטוח או במחבת כבדה, להוציא ולאחר מכן להמשיך בתהליך. אבל אנחנו פה כדי להפוך את החיים שלכם לקלים אפילו יותר: קבלו מתכון לשוקי עוף הדורש מאמץ מינימלי, ומבטיח ארוחה טעימה ושופעת בירקות. בתיאבון.
המתכון: שוקי עוף על מצע ירקות
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
1/2 ראש ברוקולי טרי
1 בצל בינוני
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום
2 גזרים מקולפים
מעט שמן זית
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל
טימין, יבש או טרי
רוזמרין, יבש או טרי
אורגנו, יבש או טרי
1 קילו שוקי עוף
1/4 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
* הרגישו חופשי להוסיף ירקות לפי הטעם האישי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. חותכים את הירקות לחתיכות בגודל בינוני, ומסדרים בתבנית חסינת אש. מוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ועשבי תיבול. מערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו מצופים.
2. מעסים את שוקי העוף בשמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומסדרים מעל הירקות. מכניסים לתנור למשך שעה, או עד שהשוקיים צלויות היטב.
3. מוציאים את השוקיים ומניחים בצד. למי שאוהב את הירקות מקורמלים מעט, מומלץ להכניס לתנור ל-10-15 דקות נוספות.
4. מסדרים בצלחת את הירקות לצד השוקיים, מפזרים פטרוזיליה טרייה מלמעלה ומגישים לצד טחינה גדושת לימון ואורז לבן.
שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף
מתכון חגיגי: קדרת כבש, חומוס ופירות יבשים
שמח במטבח: מתכון נפלא לאוסובוקו איטלקי
מתכון חגיגי: קדרת כבש, חומוס ופירות יבשים
תודה על ההודו: מתכון לכדורי הודו מופלאים
אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג
שמח במטבח: האביזרים שישדרגו כל מנה
אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...