חזרה למגזין אוכל

עכשיו מעונן: 3 מתכוני מרק קלאסיים

התחזית לסוף השבוע: סוער, וזה בדיוק הזמן לבשל מרק טוב, כזה שיפיץ ניחוחות בכל הבית ויחמם את הגוף ואת הנפש. קבלו שלושה מרקים טעימים ועשירים
לין לוי 22/11/18
עכשיו מעונן: 3 מתכוני מרק קלאסיים
אין כמו מרק טוב ביום סגריר. צילום: Shutterstock

 

 

 

היום הסוער הראשון מבשר על סיומו של סתיו הבזק שלנו, וממלא אותנו בציפייה לחורף. גם אם עדיין אין התאמה בין הציפייה למציאות, והיום הגשום יסתיים עוד לפני שנספיק להתרפק עליו, זוהי הזדמנות נהדרת להכין מרק שימלא את כל הבית בניחוח נהדר, ואת הגוף בחמימות נעימה. בחרנו עבורכם 3 מתכוני מרק קלאסיים, מנחמים וטעימים במיוחד.

 

 

מרק עוף עם כדורי עוף ואורז

 

 

 צילום: יח"צ

 

 

מצרכים (ל-10 מנות):

 

למרק:

חלקי עוף משני עופות (חוץ מהחזה, אותו משאירים לכדורים)

נתח שפונדרה (200-150 גרם)

2 גזרים

4 קישואים

1 בצל

שורש פטרוזיליה

ראש סלרי

מלח, פלפל

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור שמיר

 

לכדורים:

1/2 חזה עוף או פרגית טחונים

1/2 כוס אורז

מלח, פלפל

מעט שמיר קצוץ (לפיזור במרק)

כף אבקת מרק עוף או חצי כוס ציר עוף

 

ההכנה:

 

1. שוטפים את חלקי העוף והשפונדרה, מכניסים לסיר, מכסים במים ומרתיחים.

 

2. בתחילת הרתיחה נוצר קצף - מסירים אותו בזריזות עם כף גדולה לפני שיתפרק לתוך המרק.

 

3. מקלפים את הירקות, חוצים ומוסיפים לסיר.

 

4. מבשלים שעה ורבע לפחות. בעשר הדקות האחרונות מוסיפים שמיר ופטרוזיליה.

 

5. מכינים את הכדורים: מבשלים אורז עד לריכוך מלא, מסננים.

 

6. מערבבים את כל המרכיבים של הכדורים עם האורז.

 

7. מרטיבים את כפות הידיים במעט מים ויוצרים כדורונים בגודל ביס.

 

8. מכיוון שרצוי לא לבשל אותם ישירות בסיר המרק, מרתיחים בסיר בינוני מים עם כף אבקת מרק עוף או עם ציר עוף, במידה שיש מוכן בבית, ומכניסים פנימה חלק מהכדורונים כך שיהיה להם מקום לצוף בחופשיות.

 

9. מבשלים כמה דקות עד שהם מוכנים.

 

המתכון מתוך הספר "100 המתכונים של חגי ישראל" מאת אורה קורן (הוצאת סטימצקי)

 

 

מרק מינסטרונה סתווי

 

 

צילום: נועה קליין

 

 

מצרכים (לסיר של 2 ליטר):

 

3 כפות שמן זית

3 שיני שום בינוניות פרוסות דק דק

1 בצל אדום בינוני פרוס

1 כרישה פרוסה

4 גזרים גדולים מקולפים ופרוסים

2.5 כוסות של זרעי אגוזי מלך וגרעיני דלעת - קלופים, חתוכים וכתושים

1 לפת קלופה ופרוסה

3 פקעות של סלרי חתוכות

עלי קייל מאודים

אורגנו, רוזמרין, עלי דפנה, פטרוזיליה ותימין, מלח, פלפל – קורטוב מכל אחד

2 מיכלים של שעועית לבנה מבושלת 

לחם טרי חתוך לקוביות

ניתן להוסיף גבינת פרמז'ן (אם רוצים)

 

ההכנה:

 

1. מחממים בסיר את השמן עם השום הכתוש ומערבבים עד שהשום משנה את צבעו לזהוב.

 

2. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הגזרים, הלפת, אגוזי המלך, גרעיני הדלעת והסלרי, ומערבבים עד שהירקות נעשים מעט רכים אבל לא חומים (בערך כ-5 דקות).

 

3. מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את הירקות (כ- 1.5 ליטר), ולאחר מכן מוסיפים גם את עלי הקייל.

 

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות הופכים רכים (בערך 25 דקות).

 

5. מוסיפים את השעועית ואת הלחם ומערבבים היטב, עד שהלחם רך מאוד ומתחיל להתפורר בתוך המרק. מבשלים 15 דקות נוספות. במידה שהמרק מסמיך יותר מדי, מוסיפים חצי כוס מים. 

 

6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

7. במידה שרוצים, מגישים עם גבינת פרמז'ן מגורדת.

 

המתכון באדיבות השף מסימיליאנו

 

 

מרק דלעת ערמונים, תרד ושמנת חמוצה

 

 צילום: איתמר פדידה

 

 

מצרכים:

 

1 קילו דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לקוביות

2 יחידות בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

1 בצל לבן בינוני חתוך גס

3 שיני שום קלופות

שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק

4 כוסות מרק עוף צח או ציר ירקות

1/4 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

2 כוסות עלי תרד

להגשה: כף שמנת חמוצה לכל מנה

 

ההכנה:

 

1. בתבנית אפייה מניחים את הדלעת, הבטטה, הבצל, שיני השום ושורש הפטרוזיליה, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי ב-170 מעלות.

 

2. מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים 6 כוסות ציר ירקות ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

 

3. טוחנים עם בלנדר מוט למרקם חלק.

 

4. במחבת נפרדת מקפיצים עלי תרד קצוצים דק דק עם מעט שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.

 

5. מניחים מרק בקערה, ובמרכז קצת מעלי התרד ומעליהם כף שמנת חמוצה.

 

המתכון באדיבות השף שאול בן אדרת, "התרנגול הכחול"

 

 

במקום גפילטע: מרק דגים

המבורגרים יוצאים מהשגרה שכולם אוהבים, גם צמחונים

כריכים שהם ארוחה שלמה - והם משגעים

חגיגה איטלקית

מזרח תיכון חדש על הצלחת

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה