עכשיו מעושן: המעשנות הטובות בארץ

עישון היא אחת השיטות העתיקות לטיפול, שימור והכנה של מזון. אפשר לעשן כמעט כל דבר: ירקות, דגים וכמובן בשר ועוף. השימוש בפחמים או בנסורת העץ מעניקה טעם שאי אפשר להשיג באף שיטת בישול אחרת ובאשר לבשר, חובביו בוודאי יסכימו שאין כמו טעמו של נתח שישב במעשנה כמה שעות וספג ארומות של עץ בוער.
מה שהתחיל בעבר הרחוק מאוד בתור שיטה לשימור הבשר לאורך זמן (לפני עידן המקררים) הפך בשנים האחרונות לטרנד וזאת בעיקר בזכות הטעמים המיוחדים שקל מאוד להתחבר אליהם. התוצאה היא שכיום, פועלים מספר דוכני בשר מעושן בארץ בהם אחת לשבוע (או יותר) אפשר לקנות בשר מעושן במשקל הביתה וגם לאכול במקום כריך שמכיל בשר מעושן, לצד בירה קרה.
המעשנת של ניסן
המעשנת של ניסן. צילום: לין לוי
ניסן אלקיים החליט לפני 6 שנים לפתוח דוכן לממכר בשר מעושן בבני ציון בתור פיילוט. היום יש לו שתי שלוחות שבהן מתקיים מדי שישי פרלמנט מקומי של אוהבי הבשר המעושן שמגיעים למקום על מנת לקנות בשר מעושן במשקל או לאכול כמה נתחים לצד בירה קרה.
מלבד הריח המדהים שנישא באוויר למרחקים, תמצאו בעמדות העישון של ניסן גם אווירה מיוחדת ושירות מקצועי ונעים אבל העיקר כאן הוא כמובן הבשר המעושן מהטעימים שאפשר למצוא.
ניסן מציע נתחים כמו סינטה (20 שקלים ל-100 גרם), ספריבס טלה (23 שקלים), ברוסט טלה (23 שקלים ל-100 גרם), פרגיות (17 שקלים ל-100 גרם), נקניקיות מעושנות ופסטרמה הודו מעושנת (12 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, יש גם שוק טלה או שוק אווז בהזמנה מראש.
בני ציון, 054-4223222, שישי 10:30 -14:00, לא כשר
חוצות שפיים, 054-4223222, שישי 11:00- 15:00, לא כשר
המזווה
המזווה. צילום: לין לוי
"המזווה" היא מעדנייה כשרה המתמחה בעישון וכבישה של בשרים ונקניקים ללא חומרים משמרים. בימי שישי מפעילים במקום מעשנה וניתן להזמין מראש נתחים שאוהבים או פשוט להגיע למקום ולאכול במקום. התפריט המעושן כולל בשר במשקל כמו ספריבס טלה, חזה אווז ונקניקיות (10- 40 שקלים ל-100 גרם) וגם כמה מנות שכיף לאכול בעמידה כמו למשל באן אסאדו (30 שקלים).
המושב 42 פרדס חנה כרכור, 04-6017040, שישי 11:00- 16:00, כשר
בר בשר
בר בשר. צילום: יח"צ
"בר בשר" הוא אטליז-מעדניה של ארז ריבר ומיכאל וולף הממוקמת בחלקו האחורי של מרכז מסחרי ובה מציעים בשר ישראלי טרי שמיושן במקום במקרר אפס. בימי שלישי וחמישי מפעילים כאן מעשנה ואפשר לבוא וליהנות מהטעמים המיוחדים של הבשר המעושן בכל וריאציה אפשרית. מבחר הנתחים שמעשנים כאן כולל שייטל ופיקאניה (16 שקלים ל-100 גרם), סינטה אנטריקוט (20 שקלים ל-100 גרם), וואסיו או בשמו הנוסף פלנק סטייק (12 שקלים ל-100 גרם), אסאדו טלה (12 שקלים ל-100 גרם), חזה אווז (22 שקלים ל-100 גרם), וגם פסטרמה הודו, עופות שלמים, נקניקיות ופרגיות. עבור מי שמעוניין לאכול במקום מציעים כאן צלחת מעושנים שמכילה 3 סוגי בשר וסלט קטן ב- 79 שקלים.
צומת הגומא גליל עליון, 052-2480608, שלישי וחמישי 12:00 -19:00, לא כש
מעושן
"מעושן" הוא דוכן בשרים מעושנים של אסף אהרון. המקום פועל מדי יום שישי בתחנת דלק יונס שעל כביש 553 (ליד אבן יהודה) ובו תוכלו לרכוש בשרים מעושנים במשקל (17- 22 שקלים ל-100 גרם) וגם כריכים עם בשרים מעושנים ובירות בוטיק ישראליות. מבחר הנתחים משתנה מדי שבוע ויכול לכלול בריסקט טקסס סטייל, אסאדו בעישון ארוך, שייטל בעשבי תיבול, פיקניה חרדלית, ספריבס טלה בברביקיו בייתי, פסטרמה הודו כהלכתה, פרגיות ועוד.
תחנת דלק יונס, כביש 553 לכיוון מערב (ליד אבן יהודה), שישי 10:00- 15:00, לא כשר
יקב תשבי
בתוך מתחם של יקב תשבי פועל בימי דוכן של בשרים מעושנים. ליד הדוכן יש רחבה עם ספסלי עץ ושמשיות והחגיגה מלוות במוזיקה חיה. מתוך המעשנה הענקית שממוקמת בעגלה הזו יוצאים נתחים של בריסקט (21 שקלים ל-100 גרם) וגם עופות (90 שקלים לקילו). אפשר לקנות כמה שרוצים ולאכול במקום או לארוז הביתה. במידה ותרצו להישאר כאן וליהנות מהאווירה, ישמחו להכין לכם גם כריך מעושן (40 שקלים לכריך עם בריסקט + צ׳יפס) אותו תוכלו ללוות עם בירה קרה כקרח.
מתחם תשבי יקב תשבי כביש 652 בין זכרון לבנימינה 04-6380434, שישי 11:00- 15:00, כשר
בראנצ'ים מסביב לעולם - בכל רחבי הארץ
מתכונים ממסעדות שמתאימים לארוחות חגיגיות
אסיה זה כאן - מתכונים אסיאתיים קלים ונפלאים
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...