על האש: טיפים לקניית בשר
לקראת יום העצמאות, שהוא כידוע גם חג המנגל, מספק ד"ר אליעזר ניל"י, הווטרינר הראשי לפיקוח על מוצרים מן החי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, טיפים שיסייעו לכם לוודא שאתם רוכשים בשר בקר ועוף טריים ואיכותיים
אלה הר-נוי
16/04/10

בשר בקר ועוף יש לרכוש אך ורק במקומות ממכר מסודרים, נקיים ומפוקחים על ידי השירות הווטרינרי המקומי/רשותי, ובעלי רישיון עסק, החייב להיות מוצג לכל דורש.
ברשתות השיווק ובאטליזים חשוב להקפיד לרכוש אך ורק בשר בקר ועוף שעל תווית אריזתם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי, שם היצרן, תאריך הייצור, התאריך האחרון לשיווק והטמפרטורה שבה יש לאחסן את הבשר. באטליז יש לבקש מהקצב לראות את תווית המוצר, המופיעה בדרך כלל על רגל העוף. ברכישת בשר בקר טרי יש לבקש מהקצב לראות את חותמת בית המטבחיים שבו הופק הבשר.
ריחם של מוצרי עוף ובקר טריים אמור להיות הריח אופייני והמוכר. כל סטייה מכך עשויה להצביע על חשש לקלקול או לתוספת חומרים זרים.
צבעו הטבעי של בשר העוף הוא ורדרד ולא אדום.
בשר בקר טרי אדום למראה, אך חסר ברק. ברק הוא בדרך כלל סימן לתוספים כימיים שהוספו לבשר.
נתח בשר בקר טרי אמור להיות בעל מראה "משויש"- הדומה למראה השיש.

יש להקפיד כי נתחי בשר הבקר והעוף לא יהיו דביקים למגע. דביקות היא סימן לקלקול המוצר.
שוליים כהים בנתח בשר בקר מעידים על התייבשות הנתח.
לבשר בקר טרי תכונות אלסטיות, כך שאם לוחצים עליו באצבע הוא יחזור למצבו הטבעי בסיום הלחיצה.
נתחי בשר בקר ועוף טריים מצוננים צריכים להיות יבשים חיצונית. בשר קפוא שהופשר ומוצע למכירה כ"טרי" יהיה "רטוב" ובעל ריח שונה מהרגיל. כמו כן, עשויות להראות בו כוויות קור מחשידות.
לפני הקפאת מוצרי בשר עוף ובקר במקפיא מומלץ לעטפם תחילה בניילון נצמד.
מומלץ להפשיר בשר קפוא במקרר בלבד, ולא בחוץ. זאת על מנת למנוע התפתחות חיידקים העשויים לסכן את בריאות האוכלים.
מתכוני בשר ועוף:
סינטה במרינדה וסלט תפו"א
מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן "שום צ'ילי"
צלעות טלה לצד סלט כוסברה
מרינדת סומאק לעוף
כנפי עוף בצ'ילי מתוק
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים

מתכוני בשר ועוף:
סינטה במרינדה וסלט תפו"א
מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן "שום צ'ילי"
צלעות טלה לצד סלט כוסברה
מרינדת סומאק לעוף
כנפי עוף בצ'ילי מתוק
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות