פאי עוף בירקות

פאי עוף בירקות - שף ארז שטרן
כמות: 6 סועדים זמן הכנה:30 עד 45 דקות זמן אפייה: 40-45 דקות
מצרכים:
שאריות עוף ללא עור ועצמות מעוף שלם שבושל כחלק ממרק עוף, בערך 1/2 2 כוסות 1 ק"ג בצק עלים מרודד או למי שרוצה בצק פחות שומני, בצק פריך: 500 גרם קמח 3 ביצים 200 גרם חמאה 1/4 כוס סוכר (50 גרם) קורט מלח
למלית:
100 גרם חמאה או מרגרינה 1 בצל גדול קצוץ 3 כפות גדושות קמח לבן מלח 1/2 1 כוסות חלב או ציר/מרק עוף) 2 כוסות של מיקס ירקות קפואים ביצה להברשת הבצק אפשר לגוון את המלית עם פטריות
אופן ההכנה:
1. מרדדים את בצק העלים לשני עיגולים בקוטר 26 לתבנית שטוחה. האחד יצפה את התחתית והשני את הפאי ממעל. 2. אם בחרתם בבצק פריך, מכינים בעזרת מיקסר או מערבל מזון חזק את הבצק מבעוד מועד ומצננים במקרר. 3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה או המרגרינה ומטגנים את הבצל. 4. מוסיפים את הקמח ואת המלח וממשיכים לערבב עד להזהבה קלה. 5. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 6. אל העיסה מוסיפים את שאריות חלקי העוף ואת מיקס הירקות ומערבבים כדי שהמסה תעטוף אל כל המרכיבים. 7. מעבירים את המסה לתבנית עם הבצק המרודד, מכסים בעיגול הבצק השני. 8. צובטים בקצוות את הבצק. מחוררים בעזרת סכין ממעל (לאדים) ומברישים בביצה. 11. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. 12. מכסים את הקצוות בנייר אלומיניום כדי שלא יישרפו בזמן האפייה. יש להסיר את הנייר כרבע שעה לפני ההוצאה מהתנור.
בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים
ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז
עוף במרינדת קארי אדום, חלב קוקוס וג'ינגר
ריזוטו פטריות וקרם מסקרפונה עם פילה דג ים
ספר בישול חדש: ספר הפסטה
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...