חזרה למגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

כבד קצוץ, סלט גזר, ירקות אפויים ומרק עוף מככבים כמעט בכל שולחן חג כמנות ראשונות. אבל מה אם נוסיף לכל אחת מהן טוויסט מעניין, שיהפוך אותן למסמר הערב? 4 מתכונים מקוריים
לין לוי אתמול ב: 0:00
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
כבד קצוץ שקיבל טוויסט ומוגש עם ריבת בצל, ממש כמו במסעדה. צילום: רוני בלחסן

 

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת בילוי של שעות ארוכות במטבח, או שאולי תבחרו במנות קלאסיות של ערב פסח ותשלבו בהן טוויסט מיוחד? אבל לפני הכל – הראשונות.

 

כבד קצוץ הוא אחת המנות הראשונות האהובות בכל שולחן חג, וקשה לוותר עליו. יודעים מה? אין צורך לוותר עליו. אם בכל זאת מתחשק לכם להפתיע כאן, אפשר להגיש אותו עם ריבת בצל, ממש כמו במסעדה.

 

ירקות אפויים הם מנת צד שהיא בגדר חובה בכל ארוחה ישראלית. אפשר להגיש אנטיפסטי שגרתי ואפשר להפתיע ולהגיש ירק אפוי ממולא בדג, שבשילוב עם הרוטב הנכון יהפוך למסמר הערב בשולחן החגיגי.

 

מרק עוף עם קניידלך נוכח בכל שולחן חגיגי של המשפחות ממוצא אשכנזי. אפשר לשמור על הקונספט, ולהגיש מרק סלרי צח על בסיס ציר עוף. את הקניידלך השגורים אפשר להחליף בקציצות עוף.

 

ומה בגזרת הסלטים? במקום להגיש שוב סלט מקלות גזר וסלק, אפשר להעניק לגזר שמוסיף המון צבע לשולחן טוויסט מתקתק של צימוקים וענבים. נשמע מעניין? הנה המתכונים:

 

 

כבד קצוץ לצד ריבת בצל

                                                    

את הכבד הקצוץ המסורתי תגישו הפעם עם ריבת בצל. צילומים: Shutterstock 

 

 

מצרכים:

 

1 ק"ג כבד עוף

1 ק"ג בצל

6 ביצים קשות

300 מ"ל יין אדום מתוק

30 גרם פלפל שחור

30 גרם מלח

לריבת בצל:

1 ק"ג בצל

1 ק"ג סוכר

100 גרם קינמון

200 מ"ל יין אדום

 

ההכנה:

 

1. לטגן בצל במעט שמן ולשים בצד. בשמן שנשאר על המחבת להקפיץ מעט את הכבד (יש לשים לב שהוא לא מתייבש) ולאחר מכן להוסיף את הבצל המטוגן. לערבב.

 

2. להוסיף את היין המתוק, המלח והפלפל ולבשל כ-10 דקות. 

 

3. להעביר הכל לקערה, להמתין שיתקרר ורק אז להוסיף את הביצים הקשות.

 

4. לטחון במטחנת בשר.

 

5. מכינים את ריבת הבצל: לבשל על אש קטנה בסיר את כל המצרכים יחד למשך כשעה עד שמתקבל מרקם של ריבה. להסיר מהאש, לקרר ולהגיש לצד הכבד הקצוץ. 

 

המתכון באדיבות ״כפות תמרים״ קיבוץ אילות

 

 

בייבי זוקיני ממולא בדניס קצוץ מעל מרק יוגורט

 

צילום: יניב קצב

 

 

מצרכים:

 

בייבי זוקיני (אחד לכל סועד)

דניס חצוץ דק (150 גרם לכל זוקיני)

למרק יוגורט:

750 גרם יוגורט בקר

1 כף נענע יבשה

1 כף כוסברה יבשה

3 שיני שום מגורדות

½ כפית סוכר

מלח

1 כף קורנפלור + 3 כפות מים

 

ההכנה:

 

1. חוצים את הזוקיני לחצי לאורך ומרוקנים את הזרעים עם כפית.

 

2. ממלאים עם תערובת דגים ומהדקים לזוקיני.

 

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-10 דקות.

 

4. בינתיים מכינים את מרק היוגורט: שמים את כל המרכיבים של המילוי בסיר ומביאים לרתיחה.

 

5. מוסיפים קורנפלור, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה תוך ערבוב עם מטרפה.

 

6. ההגשה: מוזגים את המרק לצלחת ומניחים מעל 2 חצאי זוקיני. מזלפים מעל קצת שמן זית ומגישים.

 

המתכון באדיבות חנות דגים ״אשת הדייג״, מיטל זימנר

 

 

מרק סלרי עם כופתאות עוף

 

צילום: Shutterstock

 

 

מצרכים:

 

400 גרם עוף טחון

300 גרם קמח מצה

2 בצלים קצוצים דק

3 ביצים

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד

8 גבעולי סלרי נקיים וקצוצים גס

חופן עלי סלרי קצוצים דק

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן זית לשימון הידיים

1 עלה דפנה

3 ליטר ציר עוף צלול

 

ההכנה:

 

1. מערבבים חזה עוף עם קמח מצה, תבלינים, תפוח אדמה וביצים.

 

2. שופכים את הציר לסיר גדול, מוסיפים את הסלרי הקצוץ עם העלים, פטרוזיליה, עלה דפנה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

 

3. משמנים מעט את הידיים, יוצרים קציצות עוף קטנות ומוסיפים אותן לסיר.

 

4. מבשלים עד שהקציצות מוכנות.

 

המתכון באדיבות בית-קפה החברתי של עמותת "מתגייסים למען חולי לוקמיה"

 

 

סלט גזר מתקתק עם צימוקים וענבים

 

 צילום: טל סיון ציפורין

 

 

מצרכים (ל-4 מנות):

 

4 גזרים שטופים ומגורדים דק

כף צימוקים

24 ענבים חצויים

1 כף אגוזי מלך קצוצים

מיץ סחוט מ-1 תפוז (⅓ כוס)

 

ההכנה:

 

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.

 

המתכון מתוך ספר הבישול של חלי ממן (הוצאת תכלת)

 

ומה מגישים לעיקריות? מנות חגיגיות לליל הסדר 

טעים ומעניין: 3 מתכונים עם בירה

מי זה בא: 3 מתכוני מקלובה

לא סתם קציצה: 4 מתכונים לקובה

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

תגובות  1  אהבו 

טעים, ריחני וחגיגי!! חג חרות שמח לקהילת מוטקה ולכל עמנו היקר!
לפני 12 שעות
נחמד אנחנו לא מערבבים בשר וחלב
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה