חזרה למגזין אוכל

פלפלים ממולאים בקינואה ואגוזים

הפלפל הוא תוספת בריאה מאוד לתפריט. הוא טעים, צבעוני ועסיסי, וניתן להכין ממנו שפע מאכלים. למשל פלפל ממולא
עדי כץ 19/06/14
פלפלים ממולאים בקינואה ואגוזים

 

בראשית היו פלפל ירוק, דק ומריר וגמבה אדומה, פחוסה, בשרנית ומתוקה. זה מה שהכרנו, לפני שהפלפל הפך נושא לפיתוחים מתוחכמים ווריאציות בכל צבע, צורה וגודל. בזכות אותם פיתוחים בעיצוב הפרי ובשיטות גידולו הפכה ישראל בשנים האחרונות למעצמת פלפלים, וכיום הם גדלים על עשרות אלפי דונמים בערבה, בחבל הבשור ובבקעת הירדן, כשחלק גדול מהיבול מיועד ליצוא.


פלפל הוא שם כולל לזנים שונים של פלפלת, בני משפחת הסולניים, ובהגדרתו הבוטאנית הוא פרי ולא ירק. מקורו בדרום אמריקה והוא שימש בתחילה לנוי ולמרפא, ורק אחר כך למאכל. אפשר למצוא אותו היום בצהוב, כתום, ירוק ואפילו סגול או שחור, אך הפופולרי ביותר הוא עדיין הפלפל האדום. עסיסי וטעים וצבעו עז ומפתה ומקפיץ את מראהו של כל תבשיל, מרק או סלט.


חוץ מהמראה ומהטעם, הפלפל הוא גם תוספת בריאה מאוד לתפריט. הוא דל קלוריות ו-90 אחוז מתכולתו הם מים. צבעו של הפלפל האדום, נובע מהקרוטנואידים האדומים, נוגדי חמצון רבי עוצמה, שעד כה התגלו בו יותר מ-20 סוגים שלהם. מחקרים מראים שלפלפל האדום אכן פעילות נוגדת חמצון גבוהה, המאטה תהליכי הזדקנות ומחלות.

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  2  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה