פשטידות דיאטטיות לעונת הקיץ

פשטידת גבינה עם פטריות
החומרים
גבינה 5%
לבן או שלי 3%
2 ביצים
קופסא פטריות חתוכות (מסוננות)
כף אבקת מרק פטריות
כף גדושה פרורי לחם
אופן ההכנה
1. לערבב ולהכניס לתבנית פיירקס
2. לגרד מעל קובייה קטנה של קשקבל באופן גס
3. לאפות בחום בינוני בתנור 1/2 שעה
פשטידת ירקות
החומרים:
1 ק"ג קישואים
1 בצל גדול
1 קוטג´
2-3 פרוסות גבינה צהובה (אפשרי קצ´קבל או כל גבינה פיקנטית אחרת).
2 ביצים
2 כפיות אבקת מרק בצל
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. לפרוס את הבצל והקישואים במג´ימקס עם הדיסק של הסכין הבודדת.
2. לשים בסיר טפלון מעט שמן ולהוסיף את הבצל והקישואים. ועל אש קטנה במשך כ-15-20 דקות לאדות ולהשחים, עד שהנוזלים מתאדים.
3. להוסיף את הקוטג´ + הגבינה הצהובה (מגוררת) + הביצים ושאר התבלינים.
4. לאפות בתנור כ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות.
אפשרי להוסיף לקישואים בזמן הטיגון פטריות. וכמו כן, אפשר להחליף את הקישואים בירק אחר או בשילוב עם אחרים (או בירקות מעורבים של סנפרוסט).
פשטידת טונה (כולה 700 קלוריות)
החומרים
2 קופסאות טונה גדולות במים
2 ביצים
2 כפות קוטג´
2 כפות שלי
אבקת שום לפי הטעם
1 בצל בינוני מגורד
2 גזרים מגורדים
מון בלאן לייט
אופן ההכנה
1. לערבב את כל החומרים, לשים בתבנית משומנת מעט.
2. לפזר מלמעלה מון בלאן לייט
3. לאפות בחום בינוני כשעה.
פשטידת פטריות 1
החומרים
2 קופסאות פטריות משומרות חתוכות
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
מעט שמן לטיגון הזהבה
1 קוטג´ חמישה אחוז
1 גבינה חמישה אחוז
חצי קופסה גבינה צפתית 5% מגוררת
3 ביצים טרופות
כף אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
אופן ההכנה
1. מטגנים את טבעות הבצל ומוסיפים את הפטריות. כמה שיותר מזהיבים - יותר טוב ויותר טעים. אין צורך בהרבה שמן לטיגון.
2. בקערה מערבבים היטב את הביצים, גבינות, אבקת מרק פטריות. מתבלים, טועמים ומתקנים בהתאם לצורך.
מוסיפים את הפטריות והבצל.
3. משמנים מעט תבנית אפייה, יוצקים לתוכה את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
פשטידת פטריות 2
רכיבים:
קופסת פטריות
3 גבינה 5%
3 ביצים
מלח לפי הטעם
1 בצל
כף אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
1. לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן עם הפטריות עד להזהבתם
2. להוסיף את יתר התערובת ולערבב הכל יחד
3. לשמן תבנית אפייה, או נייר אפייה, ולהכניס לתנור לחום בינוני כ- 45-50 דקות
פשטידת כרובית (900 קלוריות)
החומרים:
900 גרם כרובית מבושלת או קפואה
2-3 כפות כמיונז
קצת מרק עוף
2-3 כפות קמח
4 ביצים
פירורי לחם מ-7 פרוסות לחם קל
אופן ההכנה
1. לערבב הכל חוץ מפירורי הלחם.
2. לפזר בתבנית שכבה של פירורי לחם, להוסיף התערובת, ולפזר מעל פירורי לחם נוספים. לאפות עד שמוכן.
פשטידת תירס
החומרים:
1 ביצה
1/2 2 כפיות סוכר
3/4 כוס חלב דל שומן
1/4 כוס קמח
2 כפות פרמזן מגוררת
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
3/4 כוס גרעיני תירס
אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל- 175 מעלות.
2. לערבב ביצה + סוכר + חלב + קמח + גבינה + פלפל + אגוז מוסקט בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. לבחוש פנימה את התירס ולהעביר לתבנית משומנת.
3. לאפות כשעה, או עד שמזהיב במרכז.
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...