קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג לכוכב האמיתי של הערב: האוכל. אחרי שדאגתם למנות הראשונות, למרק עם הקניידלעך ולגפילטע פיש, נותרה השאלה הגדולה – מה נכין למנה עיקרית?
נכון, תמיד אפשר להכין צלי בקר ועוף בתנור, אבל בליל הסדר מצפים מאיתנו להרשים במיוחד, מה גם שלרוב שולחן הסדר מאכלס אורחים שונים, וצריך לדאוג שכל אחד ימצא את מקומו הקולינרי. המנה העיקרית של הארוחה היא בכל זאת השוס הגדול של הערב, ואם אתם לא מהמחמירים, סיכוי גדול שאחריה גם תזנחו את ההגדה בצד. כדי שתוכלו לקצור מחמאות בגזרה הזו, אספנו עבורכם שלוש הצעות למנות בשריות ומעוררות תיאבון במיוחד, שלא מצריכות יותר מדי עבודה כדי להשאיר רושם. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
המתכון: בצלים ממולאים בבשר ברוטב סילאן ומרווה
צילום: יח"צ
המרכיבים:
3 בצלים בינוניים
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
קורט בהרט
קורט קינמון
1 כוס מים/ציר ירקות
2 כפות סילאן
2 ענפי מרווה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
ההכנה:
1. קולפים את הבצלים וחוצים עד אמצע הבצל. בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים במשך כ-10 דקות. מוציאים את הבצלים לקירור.
2. מפרידים את גלדי הבצל אחד אחד, למעט החלקים הקטנים שלא ניתנים למילוי.
3. את החלקים הקטנים קוצצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון, ומערבבים היטב.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את גלדי הבצל, סוגרים ומניחים בכלי מעט עמוק שיכול להיכנס לתנור. מוסיפים את המים או את ציר הירקות על הבצלים, כחצי גובה, ומזלפים את הסילאן מעל. מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים מעל את עלי המרווה.
5. מכניסים לתנור לכחצי שעה. מוציאים, מפזרים מעל את האגוזים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.
המתכון באדיבות מסעדת כרמים של שף סהר רפאל
עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים (ל-8 מנות)
2 עופיונים (800 גרם כל עופיון) ללא העור/ 4 פרגיות
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום
2 כפות שמן קנולה
1 כוס גזר, מגורר דק
4 כפות סלרי, מגורר דק
1/2 חבילת פטריות טריות קצוצות
1 תפוח אדמה בינוני מגורר (200 גרם)
2 משמשים קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל טחון טרי
מלח בישול
טימין, רוזמרין ועשבי תיבול לפי הטעם
בהרט
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
מיץ מתפוז אחד
1 כפית חרדל
1 כפית סילאן
בהרט
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במחבת מאדים את הבצל והשום עם כף שמן אחת. מסירים מהאש. ליצירת המילוי מוסיפים את תפוח האדמה, הירקות, המשמשים והתבלינים ומערבבים.
3. ליצירת הרוטב, מערבבים בכלי את כל המרכיבים יחד.
4. ממלאים את העופיונים או את הפרגיות במילוי וסוגרים את פתח הבטן בקסמי עץ, כך שהעור יכסה את כל הבשר.
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את העופיונים. יוצקים מעל את תערובת הנוזלים וסוגרים. אופים כ-40 דקות ופותחים את הנייר. הופכים את העוף, מרטיבים ברוטב ושמים בגריל לכ- 10 דקות עד להשחמה. הופכים שוב ואופים עוד כ-5 דקות עד להשחמה.
6. מחלקים כל עופיון לשניים. מגישים חצי כמנה.
המתכון באדיבות "שומרי משקל"
שוק אווז צלוי ברוטב תפוחים
צילום: יח"צ
המרכיבים:
4 שוקי אווז
2 בצלים
מלח
פלפל
פפריקה אדומה
לרוטב:
שומן אווז
3-4 תפוחי עץ חתוכים לפרוסות דקות
1/2 כוס יין אדום
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחוררים את שוקי האווז במזלג ומורחים היטב בתבלינים.
2. מכניסים לתנור לשעה וחצי ומדי פעם מרטיבים את השוקיים בנוזלים של עצמם. הופכים וחוזרים על אותו התהליך עד לריכוך מלא.
3. לרוטב: במחבת מטגנים במעט שומן אווז את תפוחי העץ. מוסיפים כוס יין אדום ומבשלים עד לריכוך לא מלא.
4. מצננים את השוקיים מעט ומוסיפים אותן למחבת ביחד עם התפוחים לטיגון של 2 דקות.
המתכון באדיבות מסעדת "קיטון", תל אביב
החיים שלך בפיתה: מתכון לאנטריקוט
כל מה שרציתם לדעת על תחליפי בשר




ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...