חזרה למגזין אוכל

קינמון מוסיף המון

תורם להרזיה ולאיזון רמות הסוכר בדם, להפחתת כולסטרול ולשיפור הזיכרון, ואפילו מרחיק נמלים ויתושים. כל היתרונות בקינמון, וגם מתכון לעוגת תפוחים-קינמון משגעת
חני יודל 26/05/19
קינמון מוסיף המון
קינמון, לא תאמינו כמה הוא יכול לעזור לכם. צילום: Shutterstock

 

 

 

הוא מוסיף טעם וארומה מיוחדים למנות רבות, ממרקים ותבשילי בשר ועד פשטידות ועוגות. אבל למרות שנהוג לשייך את הקינמון לחורף (ודי להזכיר סיידר חם עם קינמון ויין), הקינמון יוסיף לכם המון בכל ימות השנה. לתבלין העתיק, הנמצא בשימוש יותר מ-4000 שנה יש יתרונות תזונתיים רבים, ושימושים נוספים יעילים שעליהם נרחיב מיד. לא מפתיע אם כך שבעבר הרחוק, בתקופת רומא העתיקה, הקינמון היה שווה יותר מזהב.

 

אבל לפני הכל, כדאי לדעת שיש שני סוגי קינמון נפוצים: קינמון קאסיה, שמקורו באינדונזיה ובסין, וקינמון ציילוני שמגיע אלינו מאיי סיישל וסרילנקה. מבין השניים, הקינמון הציילוני בריא יותר וטעמו מתקתק ומעודן יותר. כדי להבדיל בין השניים צריך להביט במקלות הקינמון: אלה של הציילוני עדינים ודקים יותר, נוטים להישבר, לעומת המקלות של קינמון הקאסיה שהם עבים ועמידים יותר, ומקופלים כלפי פנים בשוליים.

 

את הקינמון מומלץ לצרוך כשהוא טרי, כדי ליהנות מטעמו העשיר ומערכיו התזונתיים, הכוללים ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן ומעט ויטמינים Cו-K. גם למינון יש חשיבות: ההמלצה היא לצרוך בין חצי כפית קינמון לכפית ביום – מעבר לצריכה זו הוא עלול להיות מסוכן לבריאות, עקב רכיב הקומרין שבו, ולגרום לנזק לכבד, בעיות בנשימה ועוד.

 

 

ועכשיו, קבלו את שפע היתרונות של הקינמון:

 

מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם

 

 

 מומלץ לחולי סוכרת או לנמצאים בקבוצת סיכון. צילום: Shutterstock

 

 

מחקרים שונים מעידים כי הקינמון תורם לאיזון ולירידת רמות הסוכר והאינסולין בדם, ולכן מומלץ מאד לחולי סוכרת או לנמצאים בקבוצת סיכון לחלות במחלה (כגון בעלי משקל עודף, היסטוריה של סוכרת במשפחה, מעשנים וסובלים מיתר לחץ דם). בנוסף, הקינמון מסייע להורדת הכולסטרול הרע ואיזון לחץ הדם ובכך תורם לבריאות הלב – וכל הטוב הזה הודות לרכיב הסינמלדהיד שקיים בו, נוגד חמצון עוצמתי שגם אחראי על הטעם.

 

תורם להרזיה, ובפרט להורדת שומן בטני

 

הודות ליכולתו לסייע באיזון רמות הסוכר בדם, פחות סוכר חופשי נמצא במערכת הדם – מה שתורם לתהליכי הרזיה ובמיוחד להורדת שומן בטני. הקינמון תורם לשמירה על משקל מאוזן בדרך נוספת: צריכתו מעלה את קצב חילוף החומרים בגוף ואף תורמת לתחושת שובע. בגלל יכולתו לספוח גזים, הקינמון טוב גם להרגעת קיבה רגיזה או גזים.

 

משפר את תפקודי המוח

 

 

 קינמון תורם לשיפור קוגניטיבי בקרב חולי אלצהיימר. צילום: Shutterstock

 

 

ישם מחקרים המצביעים על קשר בין צריכת קינמון (במידה!) לבין שיפור תפקודי המוח, כמו גם שיפור תפקוד קוגניטיבי בקרב חולי אלצהיימר.

 

אנטי דלקתי, יעיל לניקוי רעלים

 

לקינמון השפעה אנטי דלקתית, הודות לרכיב הסינמלדהיד שבו, ולכן ביכולתו לתרום להפחתת סימני דלקות. מכיוון שהוא נחשב לתבלין מחמם המעודד את זרם הדם בגוף, הקינמון גם מומלץ כהקלה למי שסובל מדלקות וכאבי פרקים ואף ממיגרנות.

 

התכונות האנטי דלקתיות שבקינמון תורמות גם לפה נקי מחיידקים, אלה שעלולים לגרום לדלקות חניכיים או לריח רע מהפה. לא מפתיע שמשחות שיניים מסוימות ומסטיקים מכילים את שמן הקינמון.

 

הקינמון טוב גם לניקוי רעלים ופסולת מהגוף, שכן ביכולתו של התבלין להיצמד למלחים שמופרשים מכיס המרה ולתרום ביעילות לסילוקם מהגוף.

 

יעיל להרחקת יתושים, נמלים ומזיקים אחרים

 

 יתושים, נמלים ושאר מזיקים לא אוהבים את ריח הקינמון. צילום: Shutterstock


 

רובנו אוהבים את ריח הקינמון המתקתק, אבל יתושים, נמלים וחרקים אחרים פחות. הרבה פחות. שמן הקינמון ידוע כמרחיק מזיקים, ובראשם נמלים ויתושים – אחת מתופעות הלוואי המעיקות של הקיץ. גם פיזור אבקת קינמון בחריצים ובפתחים צרים יכול לעשות את העבודה, ולמנוע מנמלים לחדור למקומות מועדים לפורענות, כמו ארונות המטבח.

 

כדי ליהנות מטעמו הייחודי של הקינמון כשהוא במיטבו, מומלץ להוסיף אותו לתבשילים השונים לקראת הסוף, כדי למנוע את הפיכתו למריר. ואם באוכל עסקינן, הנה מתכון קיצי, טעים ומרענן עם התבלין הנפלא:

 

 

עוגת תפוחים וקינמון

 

צילום: גל אלקיים פרנג׳י

 

המצרכים:

 

6 ביצים

1.5 כוס סוכר לבן

כוס שמן

כוס תה קינמון (בטמפרטורת החדר)

2.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כף קינמון (או פחות/יותר, לפי הטעם)

1 כף סוכר חום

1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות

כפית מיץ לימון טרי

 

ההכנה:

 

1. מקציפים את הביצים והסוכר הלבן לקצף רך ותפוח.

 

2. מוסיפים שמן בזרם דק ומקציפים עוד דקה.

 

3. מוסיפים את תה הקינמון ובהדרגה את שאר החומרים היבשים עד לקבלת בלילה אחידה בקערה.

 

4. מוסיפים את חתיכות התפוחים והסוכר החום, את הקינמון ומיץ הלימון ומשרים כ-10 דקות.

 

5. מברישים תבנית אפייה בחמאה ומפזרים סוכר חום לקרמול.

 

6. מסדרים את התפוחים בתחתית התבנית ושופכים בזהירות את הבלילה.

 

7. אופים בתנור ב-170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

 

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית גל אלקיים פרנג׳י, בעלת הסטודיו  My Cakes

 

 

6 סיבות טובות לצרוך ג'ינג'ר

סיפור צהוב: כל מה שבריא בכורכום

שירת העשבים: הכל שאלה של תיבול

סיבים תזונתיים שאוהבים 

 

טיפים להבראת המטבח 

 

הצטרפו לקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה