קיץ במסעדות על הים

מסעדות עם נוף של ים טומנות בחובן הרבה יותר מסתם ארוחה טובה, כי המראה הכחול ברקע יגרום לכל סועד להרגיש כאילו קפץ לרגע לחופשה מפנקת ביעד אקזוטי. הנוף הזה שנדמה כי אין לו סוף, גם משרה רוגע וגם הופך את הארוחה לחוויה. יש לים גם פן רומנטי, כמו בבוקר וכך גם בשעות הקטנות של הלילה, רק דמינו קוקטייל של בוקר ביד כשבריזה נעימה משחקת בשיער או כוס יין לבן צונן שנשתה כשברקע רעש של גלים מתנפצים על המזח.
לפעמים נדמה כי כל פיסת אדמה מול החופים וכי כל חתיכת נדל"ן מול הנוף הכחול כבר נוצלו על ידי היזמים שפתחו מקומות בילוי, מלונות ומסעדות. אבל עדיין, בדרך פלא ממש, יש מקומות חדשים שנפתחים מדי שנה ומציעים זווית חדשה על הים התיכון. יש במקומות הללו גם קולינאריה עדכנית, ממש לא מה שמצפים למצוא במסעדות חוף.
לפניכם רשימה של מסעדות חדשות מול הים שנפתחו בשנה החולפת, אותן הכי כדאי לפקוד דווקא עכשיו.
על המים
"על המים" היא לא מסעדה חדשה, ההפך, זו אחת המסעדות הוותיקות באזור הרצליה והיא פועלת מאז 1987. מה שחדש הוא שלפני חצי שנה, אחרי 30 שנות פעילות היא הפכה לכשרה. תפריט המסעדה עדיין מבוסס על דגים טריים אך אין בה יותר פירות ים. יש בה מחלקת סושי ענפה ותפריט אלכוהול רחב שכולל אוסף יינות, חלקם נדירים, שנאספו לאורך השנים וגם מגוון מנות דגים חדשות ומנות כמו ריזוטו אסייתי (117 שקלים) שנוספו לאחר המהפך שעבר המטבח של המסעדה. בסופי השבוע מציעים במסעדה הזו בראנצ' עם מנות כמו סלמון כבוש (127 שקלים), שווארמה לוקוס (137 שקלים).
חוף השרון 4, הרצליה, 09-9511812, ראשון-חמישי 23:00-10:30, שישי 14:00-9:00, כשר
פאראקאלו
פאראקאלו ביפו. צילום: אביעד בר נס
"פאראקאלו" היא מסעדה יוונית מעוצבת עם אווירת קיץ קלילה ונעימה ותפריט שמורכב ממנות ים תיכוניות. לכבוד פתיחת עונת הקיץ השיקו בה מנות חדשות ותפריט קוקטיילים. מספר פעמים בשבוע מתקיימות במקום הופעות חיות באווירת טברנה יוונית. הכי כיף לנשנש כאן מאזטים יוונים לצד סופלקי ולשתות אוזו לצלילי הבוזוקי.
בתפריט המסעדה תמצאו את כל הקלאסיקות מהמטבח היווני וגם מנות קיץ כמו מיקס של שרימפס קלמארי ומולים מטוגן עם איולי שום לימון (92 שקלים), דג מטוגן, אפוי או בגריל המוגש עם צ׳יפס וסלט עגבניות (109 שקלים) ומבחר מאזות חמות כמו קציצות זוקיני וגבינות מטוגנות מוגשות לצד ציזיקי (39 שקלים). תוכלו לטעום כאן גם סביצ'ה דג על קרם חצילים, יוגורט יווני וקולרבי צלוי (42 שקלים), מנת דגים כבושים וגם סופלקי פרגית כמובן (61 שקלים). יש במקום גם ארוחות בוקר כמו למשל מנת בוקר דייגים המוגשת עם דגים מעושנים, ציזיקי, איקרה, סלט יווני וביצה קשה (58 שקלים).
נחום גולדמן 6 תל אביב 03-6816918, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר
Souvlaki
ארוחת בוקר שישי ב SOUVLAKI. צילום: אורי ארנולד
"סופלאקי" היא מסעדת שף יוונית של השף אורי ארנון הממוקמת במפרץ בלו ביי בחוף ימה הצפוני של נתניה. המסעדה מעוצבת כטברנה בעלת חזית עם קשתות שפתוחה מכל הכיוונים לים. העיצוב עם הרבה לבן וכחול גורם כאן לקיץ להיראות הרבה יותר ומתכתב עם האוכל. השף ארנון מציע כאן מבחר מאזות כמו ציזיקי, פאבה, טארמו סלטה (30-40 שקלים) ובמידה ותרצו לטעום מהכול או במידה ויתחשק לכם לחוות כאן ארוחת טעימות, תוכלו להזמין את המאזות במגש טעימות שמחירו 178 שקלים. למנה העיקרית תוכלו להזמין כאן גירוס טלה (42 שקלים), מאפה פילו עם פטה לא חלבית ודבש (42 שקלים), סופלקי, מוסקה (69 שקלים) או ממולאים דוגמת דולמה (עלי גפן ממולאים). יש במקום גם דגים טריים שאפשר להזמין לפי משקל. בימי שישי מוגש במקום בראנצ' יווני ואחת לשבוע מתקיימת במקום הופעה של להקה יוונית שעושה שמח בסגנון טברנה.
המלכים 35 חוף בלו ביי נתניה, 09-7702080, ראשון-חמישי 12:00- 1:00, שישי 12:00- 17:00, מוצ״ש- 2:00, כשר
Villa mare
VILLA MARE. צילום: זאפ גרופ
מסעדה חדשה שנפתחה לפני שנה על חוף ימה של בת ים. התפריט כאן מושתת ברובו על פירות ים ודגים אבל יש בו גם בשרים וגם ארוחות בוקר למי שחפץ לפתוח את היום מול הים. עיצוב המקום הוא בסגנון דרום איטליה, עם הרבה עץ וריהוט איטלקי ויש בו בר, שולחנות שמכולם רואים את הים וגם מרפסת דק חיצונית עם ריהוט שמאפשר התרווחות על כריות ובילוי באווירה קצת פחות מחייבת. התפריט מציע מנות בוקר (54- 59 שקלים), מבחר סלטים כריכים ומנות ראשונות וגם פיצה עם פירות ים (58 שקלים) ופטוצ'יני סלמון (68 שקלים). מי שנמנע עם אוהבים של פירות ים ימצא כאן מבחר עצום של מנות שרימפס וקלמרי, מולים ומי שמעדיף דווקא בשר יוכל להזמין כאן את אחד הסטייקים (78-138 שקלים).
בן גוריון 69 (למטה על החוף)בת ים, 054-7317740, ראשון-שבת 9:00-2:00, לא כשר
בנג'מין
בנג'מין. צילום: באדיבות המקום
"בנג'מין" הוא טאפס בר חדש שנפתח לפני חודש במרינה של הרצליה. המקום צופה אל המרינה ויש בו מרפסת בקומה השניה, עיצוב צבעוני ומודרני ובר עם קוקטיילים אקזוטיים. תוכלו להזמין כאן מבחר טאפס או מנה ראשונה כמו ריזוטו כרובית (48 שקלים) או פיש אנד צ'יפס (48 שקלים). מי שרעב קצת יותר יהנה כאן מאנטריקוט במשקל 300 גרם (125 שקלים) או מאחת ממנות הפסטה ביניהן לינגוויני שחור (78 שקלים). התפריט מציע גם מנות של פירות ים כמו מולים כחולים (62 שקלים) ואם תגיעו לכאן בשעות הצהריים תיהנו מעסקיות (69-109 שקלים) שבה בהזמנת המנה העיקרית מקבלים מנה ראשונה על חשבון הבית.
הנמל 9 אשקלון, 054-2300111, ראשון-שבת 1:30-12:00, לא כשר
לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...