חזרה למגזין אוכל

קישואים: מוקפצים, מטוגנים וגם ממולאים

הם דלים בקלוריות, מלאים בוויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים, ואפשר לבשל מהם שפע מאכלים. כמה עצות לגבי קישואים, ומתכון לקישואים ממולאים
גלית עדות 12/10/14
קישואים: מוקפצים, מטוגנים וגם ממולאים
קישואים: מוקפצים, מטוגנים וגם ממולאים

צילומים: Shutterstock

 

"זכרנו את הקישואים ואת האבטיחים", אמרו בני ישראל בצאתם מארץ מצרים. האמנם התגעגעו הצועדים במדבר אל הירק הזה? אם תשאלו את הבלשנים, הרי שלא לקישואים יצאה נפשם של ההולכים, אלא למלפפונים. והבלבול על שום מה? על שום שמו של המלפפון בערבית - כ?‏ו?‏ס?‏ה. גם בימי תחיית השפה העברית השתמשו במילה "קישוא" במשמעות מלפפון, כי אם להאמין לעדויות המוקדמות, אף אחד לא אמור היה להתגעגע לטעמו של קישוא הבר שהיה נפוץ באזור והיה מר וכמעט בלתי אכיל.
 
אבל מקורו של הקישוא שאנחנו מכירים הוא מיבשת אמריקה, שם גדלים גם התירס והשעועית. ואכן, שלושת המאכלים הללו היו כוכבים במטבחם של ילידי אמריקה, והוא מאפיין את המאכלים המסורתיים, בעיקר במרכז היבשת.

 

עוגת דבש של חיים כהן

    

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה