חזרה למגזין אוכל

קליל ומרענן: מתכון לסלמון ים תיכוני

הוא מסייע לשמור על הלב, העיניים והעצמות ומצוין לעור ולשיער: לדג הסלמון יתרונות רבים, מעבר לטעם משובח. קבלו מתכון נפלא לפילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים
מיה אבידן 20/04/17
קליל ומרענן: מתכון לסלמון ים תיכוני
אחרי ארוחות החג הכבדות, פילה סלמון מעודן הוא בדיוק מה שאתם צריכים. צילום: Shutterstock

 

 

פסח מאחורינו, יום העצמאות לפנינו, והמשמעות היא שעכשיו בדיוק נפתח חלון הזדמנויות צר לאיפוס המחשבון הקלורי בין ארוחות החג הבלתי נגמרות, לבין ה"על האש" הצפוי בקרוב מאוד. כדי להגיע אל המנגל ואל הסלטים עתירי השומן, הפיתות והבירות שנלווים אליו במצפון נקי יחסית, כדאי להיצמד עכשיו למנות קלילות ומזינות, או במילים אחרות: דגים.

 

למרות שהוא לא מקומי, דג הסלמון הוא מהדגים הפופולריים ביותר בארץ, אם לא האהוד ביותר. מסושיות שונות ועד בתי קפה ומסעדות, הסלמון נמצא בכל מקום - נא, מעושן, סטייק עסיסי או צלוי. הסלמון, ובייחוד הפילה שלו, הוא ידידותי למשתמש וגם מי שמעולם לא הגדיר עצמו כטיפוס של דגים, אוכל את הדג הוורדרד, שמקורו באוקיינוס האטלנטי והשקט – או במקרה הנפוץ בהרבה, בבריכות גידול.

 

בריכות גידול הדגים משפיעות גם על הערכים התזונתיים ועל איכות הדג עצמו. כמויות האומגה 3, שהסלמון מפורסם בהן, קטנות בהרבה מאשר בדגי הפרא. בנוסף, הטענה היא כי כמות הרעלנים בסלמון הגדל בבריכות גידול גבוהה פי 8 מאשר זו הקיימת בדגי הים. אבל אין מה להילחץ – בכל מקרה התועלת שתפיקו מצריכת הסלמון גבוהה מהנזק שהוא עלול לגרום.

 

 

חלבון, אומגה 3 וויטמין D

 

מכיל ויטמין D, החשוב לחיזוק העצם. צילום: Shutterstock

 

 

אז מה נרוויח משילוב דג סלמון - לא מעושן - בתפריט שלנו? מלבד אומגה 3, שמשפר את הזיכרון, מפחית סיכוי לדמנציה ומסייע לשמור על הלב ועל העיניים, יש בדג גם ויטמין D. ויטמין זה חשוב לחיזוק בריאות העצם, שחוסרים ממנו גורמים לדילול העצם ומעמידים אותנו בסכנה לשברים. בסלמון עתיר השומן תמצאו קרוב ל-10 מיקרוגרם ויטמין ב-100 גרם דג. הסלמון מצוין גם לעור שלנו, לציפורניים ולשיער, והוא כמובן מקור מצוין לחלבון – מצרך נדרש אחרי פחמימות פשוטות כמו המצות שאכלנו עד לאחרונה, שכידוע, לא עושות חיים קלים לעיכול.

 

מכיוון שגם ארוחות הפסח שמאחורינו וגם העצמאות שעוד לפנינו כרוכות במנות כבדות ושומניות של בשר, הבאנו כאן מתכון סלמון של השף אלון כהן מהמטבח החלבי דווקא, שנעשה בו שימוש בחמאה. את השומניות של החמאה מאזנים במתכון באמצעות רוטב מרענן העשוי מתפוז ולימון.

 

נגיעה ים-תיכונית נוספת היא הצלפים, שמוסיפים את טעמם המיוחד למנה. חשוב להקפיד על צלפים קטנים, כאלה שנמכרים בסופרמרקטים מובחרים או במעדניות. צלפים גדולים מדי לא מתאימים כאן, ועלולים לקלקל את המנה כולה.

 

אגב, אמנם חג שבועות עדיין במרחק של למעלה מחודש מאיתנו, אבל מי שמחפש להקליל גם את הכבדות בארוחה שכולה על בסיס גבינות ובצקים – מומלץ שישמור את המתכון הזה, האורחים יודו לכם. בתיאבון.

 

 

פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים:

 

 

נגיעה ים תיכונית. סלמון ברוטב הדרים וצלפים, צילום: יח"צ

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

1 תפוז

1 לימון

4 נתחי פילה סלמון

מלח

פלפל

1 כף שמן זית

1/2 כוס יין לבן

1 כף צלפים (מסוננים היטב)

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את התפוז לשני חצאים. סוחטים חצי אחד לתוך כוס ואת החצי השני פורסים דק (בצורת ירח). חוזרים על אותה הפעולה עם הלימון.

 

2. מתבלים קלות את נתחי הסלמון במלח ופלפל.

 

3. מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט. מוסיפים את הדג ומטגנים. כאשר קצוות הדג עשויות, הופכים את הדג.

 

4. מוסיפים את היין הלבן, מיץ התפוז ומיץ הלימון, פרוסות התפוז והלימון, הצלפים והחמאה ומתקנים תיבול.

 

5. כאשר הרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש ומכסים עד שהדג עשוי (תלוי בעוביו). מומלץ לבשל את הדג בסמוך לארוחה, ולהגיש ישר לשולחן.

 

 

כשחומוס פוגש דג: מסבחה דניס

פילה דניס עם פסטה שחורה

לוקסוס אמיתי: מתכון לדג לוקוס משגע
כך תכינו סושי בבית

המנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

מהמטבח באהבה: המתכונים של גיל חובב

שמח במטבח: האביזרים שישדרגו כל מנה

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה  

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה