קציצות חצילים ברוטב עגבניות
מתכון רומני אסלי מבית אמא של שלומית מושקוביץ מכפר מסריק. היא מבטיחה מעדן אמיתי
מערכת מוטק'ה
23/03/07

חומרים
[u]לקציצות[/u] 3 חצילים 2-3 כפות קמח מצות 2 ביצים מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם אפשר להוסיף גם בצל מטוגן למי שאוהבים זאת. [u]לרוטב[/u] 100 ג' רסק עגבניות ½ 2 כוסות מים ¼ כפית פלפל שחור ½ 1 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. לחורר את החצילים עם מזלג ואחר לקלות אותם על הגז/ גריל/ מנגל. 2. לאחר שמתקרר מעט, לקלוף ולמעוך בעזרת מזלג בקערה. 3. להוסיף לחצילים את שאר החומרים ולערבב היטב. 4. מטגנים בשמן עמוק כמו לביבות משני הצדדים. [u]הרוטב[/u] 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים עד רתיחה. 2. כשרותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות. 3. מוסיפים לסיר בעדינות את הקציצות אחת-אחת ומבשלים עוד מספר דקות. 4. אפשר לאכול את הקציצות גם ללא הרוטב.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות