קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

כשחושבים על קציצות, חושבים לרוב על קציצות עוף או בקר שוחות ברוטב ומוגשות לצד אורז, מה שיוצר ארוחה כבדה יחסית, שמתאימה יותר לימים הקרים ולא לחום יולי-אוגוסט. אבל קציצות יכולות לבוא גם בגרסה צמחונית או טבעונית, בגוון מרקמים וטעמים, להכיל ירקות קלילים, שילובים מעניינים ומטבלים קרים - מה שהופך אותן לארוחה קלילה ומזינה שמתאימה מאד גם לחום השורר בחוץ.
אספנו עבורכם מגוון מעניין של מתכוני קציצות קלילים, שלצד סלט ירקות קר או אנטי-פסטי יהוו ארוחה טעימה ומושלמת לימי הקיץ החמים.
קציצות עוף עם אבוקדו
צילום: הדס ניצן
מצרכים (לכ-4 קציצות):
1/2 קילו חזה עוף טחון
1/2 אבוקדו בשל, מעוך
1/4 כוס קמח
1 בצל קצוץ דק
1 חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
1 כף לימון פרסי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
ההכנה:
1. מערבבים את חזה העוף עם האבוקדו והקמח.
2. מוסיפים לתערובת את הבצל והפטרוזיליה.
3. מתבלים בכף לימון פרסי, מלח ופלפל.
4. מגלגלים לקציצות.
5. מכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ-20 דקות.
המתכון באדיבות אבוקדו גרנות
קציצות קישואים ותרד
* פרווה, ישנה התייחסות לגרסה טבעונית וללא גלוטן
צילום: עמית ברקוביץ
מצרכים:
3 קישואים לא קלופים, מגורדים וסחוטים מנוזלים
1 בצל בינוני מגורד
3 שיני שום כתושות
1 כוס עלי תרד קצוצים (כ-100 גרם)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (כ-50 גרם)
1/2 כוס (כ-50 גרם) קוואקר (לגרסה ללא גלוטן: ניתן לרכוש קוואקר ללא גלוטן)
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
1/2 כפית סילאן
1 ביצה (לגרסה טבעונית: יש להשרות 1 כף זרעי פשתן טחונים ב-3 כפות מים)
2 כפות גדושות קמח מלא/כוסמין מלא (לגרסה ללא גלוטן: להחליף בקמח חומוס/ סויה/ קינואה)
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר עד הקוואקר, מוסיפים את הביצה, השמן, הסילאן והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
3. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מרוח בשמן זית. מברישים את הקציצות במעט שמן זית.
4. אופים כ-20-25 דקות עד השחמה.
קציצות סלק עם גבינה
צילום: עמית ברקוביץ
מצרכים:
3 סלקים מגורדים וסחוטים
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת עיזים (אפשר להחליף בגבינת פטה) מפוררת
30 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
2 ביצים
2 כפות גדושות של קמח כוסמין (אפשר להחליף בכל סוג קמח)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
להגשה: שמנת חמוצה
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוח בשמן זית.
3. מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות עגולות ומניחים בתבנית.
4. אופים כ-30 דקות, הופכים וממשיכים לאפות עוד 10 דקות. מגישים לצד שמנת חמוצה.
קציצות ברוקולי עם עדשים
* טבעוניות וללא גלוטן
צילום: עמית ברקוביץ
מצרכים:
כ-5 תפרחות ברוקולי חלוטות במים רותחים ומסוננות מעודף נוזלים, קצוצות לפירורים.
1 בטטה מגורדת
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק, כולל העלים
2 גבעולי בצל ירוק
1/4 כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות מנוזלים
2 כפות קמח עדשים (אפשר להחליף בקמח חומוס)
כ- 1/4 כוס מים
1 תפוח עץ סמיט מגורד בפומפייה דקה
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים קציצות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית.
2. מברישים את הקציצות מעל בשמן זית.
3. אופים כ- 25 דקות ב- 180 מעלות.
המתכונים באדיבות דורית ברקוביץ, בעלת "דורית – יצירה במטבח", מנחת סדנאות בישול ואפייה.
העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה
מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות
הלהיט הקולינרי: מתכונים עם דפי אורז
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...