חזרה להחיים הטובים

קריאה בימי קורונה: 5 ספרים מומלצים

שוהים בבידוד או סתם חוששים לצאת החוצה יותר מדי בגלל איום הקורונה? זה בדיוק הזמן לקרוא ספר טוב (או כמה כאלה), שיעבירו את הזמן בנעימים בבית. 5 המלצות קריאה
חני יודל 16/03/20
קריאה בימי קורונה: 5 ספרים מומלצים
זה הזמן לקרוא ספר טוב (צילום: shutterstock)

 

אנחנו בטוחים שאתם מצוידים בנוזל חיטוי לפני כל יציאה מהבית, אולי אפילו במסכה, אבל ההוראות החדשות של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקשר לקורונה, האוסרות התקהלויות של מעל 10 אנשים, גורמות לנו לחשוב פעמיים אם לצאת מהבית או לא. מכיוון שמקומות הבילוי גם נסגרו נכון לעכשיו, לא נותר לנו אלא להעביר את הזמן בטוב בבית. לשם כך (ובמיוחד עבור אלו השוהים בבידוד), כדי שלא נתחיל לטפס על הקירות בבית או לחילופין, להיכנס לפאניקה, החלטנו שהכי טוב לחזור לקרוא. ליקטנו עבורכם 5 המלצות קריאה, מרומנים דרך ספרי מתח והרפתקאות, שמתאימים במיוחד לימי הקורונה העוברים עלינו. אגב, את הספרים ניתן להזמין אונליין באתרי רשתות הספרים המוכרות.

 

"לונלי"/ פלג כהן ואלה בן צבי

 

אם לא לטוס לטייל עכשיו, לפחות לקרוא על חוויות טיולים של אחרים. כריכת הספר "לונלי"

 

"לונלי פלג" הוא פלג כהן, 36, שכמו ישראלים רבים יצא לטיול של אחרי צבא, אותו בחר לעשות לבדו בדרום אפריקה – הישר לאזור שבו שנים קודם לכן אבדו עקבותיו של אביו. המסלול, שהיה ידוע מראש, מקבל תפנית חדה למסע בלתי צפוי ומסוכן ביבשת השחורה, הפראית והמעניינת, ופלג מוצא עצמו בשכונות עוני קשות, כמעט בלי כסף, מחפש את עצמו ומנסה להתמודד עם השאלות שעולות אחרי שירות צבאי ולפני החיים האמיתיים.

הספר "לונלי" מתחיל במסעו של פלג באפריקה ומסתיים בישראל, אבל מסעו האמיתי של פלג כהן, שמטייל בעולם מזה כ-15 שנה, לא תם והוא מטייל ונודד על הגלובוס עד היום. עד כה ביקר פלג בכ-150 מדינות שונות, וצבר אינספור חוויות והרפתקאות שאותן הוא מעביר גם בהרצאותיו. הספר "לונלי" הוא רומן הביכורים שלו, אותו כתב עם חברת ילדותו אלה בן צבי. הספר נכתב בדרכים תוך כדי תנועה כשמיכת טלאים המורכבת מפסיפס חוויות שחווה, אנשים שפגש ועוררו בו השראה, פחדים, תובנות וזיכרונות, והוא מבוסס בחלקו על מקרים אמיתיים.

בהיעדר אפשרות לטוס עכשיו לחו"ל (אלא אם מתחשק לכם על שבועיים בידוד וסיכון בהידבקות בקורונה), "לונלי" הוא הכי קרוב לביקור במקומות קסומים ורחוקים.

 

"לונלי", פלג כהן עם אלה בן צבי, 345 עמודים, הוצאת ספרי ניב.

 

סיד/ אסתי ג' חיים

 

אישה המתקשה להשלים עם גילה היא גיבורת אחת הנובלות של הספר "סיד". בתמונה: כריכת הספר

 

"שישים ותשע. לפני כמה שנים החלו לקום לכבודי מדי פעם באוטובוס. נהגתי להגיב בהתרסה: מה, אני נראית לך כל כך זקנה? לאחרונה הפך הטפטוף הקל לקימה סדרתית, אני רק מבצבצת במלבן הדלת, וצעיר או צעירה מנומסים מזנקים ממקומם כאילו מדובר במצב חירום ויש להציל אותי מיד מסכנת חיים. בדרך כלל אני מסרבת בנימוס קר וכפוי טובה".

המונולוג הזה שייך לדמותה של חנה, אישה המתקשה להשלים עם גילה, וחוגגת את יום הולדתה ה-69 בדרך לא שגרתית. חנה היא הדמות המרכזית בנובלה השנייה ("וחג לה שמח") המופיעה בספרה החדש של הסופרת אסתי ג' חיים, "סיד". בספר שתי נובלות נוספות: בראשונה ("זיכרון סמוי"), אלִיָה, אישה צעירה שחוותה טראומה נוראה, מנסה להיחלץ מהשפעתה ההרסנית. בשלישית ("סיד"), גבר קשיש בשם לָצִי מבקש נואשות את אהבתה וקרבתה של קרובת משפחתו, אסתר, אך נאלץ להסתפק רק בפירורים מתשומת לבה.

הספר "סיד" מגיע אחרי 7 שנות שתיקה מאז צאת ספרה האחרון של ג' חיים ("אנשי פינות"), מבכירות הסופרות בארץ, כלת פרס ברנר וזוכת פרס ראש הממשלה. ב"סיד" מגיעה ג' חיים  לדיוק נפשי בשלוש הנובלות. היא לא מפחדת לרדת לנבכי הכאב של הדמויות שלה, נוגעת בנימים החשופים והדקים ומתבוננת בתופעות חברתיות כמו פליטוּת, הזדקנות ושייכות, בדרך מפתיעה ומעניינת, אישית ואוניברסלית גם יחד. התיאורים בספר לעיתים שופעים צער רב ואימה, אך הכתיבה האירונית מעוררת לא פעם חיוך.

 

"סיד", אסתי ג' חיים, 280 עמודים, הוצאת אחוזת בית.

 

"הפרחים האבודים של אליס הארט"/ הולי רינגלנד

 

סיפור חייה של הדמות המרכזית שזור בסיפורי הפרחים. כריכת הספר "הפרחים האבודים של אליס הארט"

 

אליס הארט היא ילדה בת 9 שנאלצת להיפרד ממשפחתה בנסיבות טרגיות: אסון שמתרחש בחווה המבודדת בה גדלה משאיר אותה לבדה, לאחר ששני הוריה מתו. אליס, שגם כך גדלה די לבדה בעולם (אביה לא הרשה לה לצאת מגבולות החווה ואף לבית הספר לא הלכה, ואמה היתה עסוקה רוב היום בגידול הגינה), עוברת לבית סבתה, ג'ון, אותה מעולם לא פגשה. ג'ון מגדלת פרחים מיוחדים בחווה גדולה יחד עם נשים נוספות במעין קומונה. דרך שפת הפרחים תלמד הסבתא את נכדתה על אהבה ושייכות, ותינטע בה ביטחון עד שתפרח ותפתח כמו הפרחים בחוותה. וכך אליס הקטנה תחזור לדבר אחרי שתיקה ארוכה מאז הטראומה שחוותה עם מות הוריה ותרגיש לרגעים בית, עד שהכל שוב יתהפך וישתנה.

"הפרחים האבודים של אליס הארט" הוא רומן סוחף, במרכזו דורות של נשים עם לב שבור, הגברים ששברו אותו באמצעות בגידות, ופרחים שמהווים תרופה לכל זה. ותחת כל הסודות והשקרים והסיפורים שרודפים את המשפחה ניצבת אליס, שמחפשת אחר האמת ומגלה בדרך את הסיפור העוצמתי שלה עצמה. סיפור חייה של אליס שזור בסיפורי הפרחים באופן ייחודי ומרתק ומתרחש כולו באוסטרליה, ארץ מוצאה של הכותבת הולי רינגלנד, שזהו לה רומן ביכורים. הספר זכה בתואר "רומן הביכורים המצליח ביותר לשנת 2018", השנה בה ראה אור, ונמכר מאז ב-26 מדינות.

 

"הפרחים האבודים של אליס הארט", הולי רינגלנד, תרגום: נעה שביט, 396 עמודים, הוצאת תכלת.

 

מיומנו של פטריוט/ יהונתן גפן

 

אסופת טורים, שירים ומונולוגים של יהונתן גפן מ-20 השנים האחרונות. כריכת הספר "מיומנו של פטריוט"

 

"אני רוצה לחשוב שאני יכול לאהוב גם את הארץ שלי וגם את הצדק". בציטוט הזה של אלבר קאמי נפתח הפרק הראשון בספרו של יהונתן גפן, "מיומנו של פטריוט", שראה אור לפני שנה. כמעט 40 שנה כתב גפן טורים שבועיים ב"מעריב", ובמשך שנתיים גם ב"הארץ". הקטעים שבחר לספר הזה הם מ-20 השנים האחרונות - לקט של טורים, שירים ומונולוגים של גפן, שעוסקים בכל מה שנוגע לכולנו כאן בארץ, ימנים ושמאלנים, צעירים ומבוגרים, נשים וגברים, הרבה לפני שמשבר הקורונה איחד אותנו. גפן כותב על פוליטיקה ושחיתות (שלדבריו די הולכים ביחד), על הכיבוש שאותו הוא מכנה מסרטן, אבל גם על אהבה ומשפחה, על כפייה דתית ועל שוביניזם.

אמירותיו של גפן סיבכו אותו לא אחת ואפשר שלא להסכים עימו, אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: בעוד שאמנים רבים אחרים מפחדים להביע את דעתם, גפן בולט באומץ ליבו. "כדי שהרָָֻשע ילך ויציף את הארץ לא צריך שמישהו יצעק, די בכך שכולם ישתקו, ואני – איני מוכן לשתוק". כתיבתו החדה והמושחזת הופכת את הקריאה בספר לחוויה מעוררת מחשבה.

 

"מיומנו של פטריוט", יהונתן גפן, 226 עמודים, הוצאת כנרת זמורה-דביר.

 

הנעדרת/ סוזי סטיינר

 

ספר מתח שלא תוכלו להוריד מהידיים. כריכת הספר "הנעדרת"

 

ונסיים בספר מתח, כזה שאם אתם כבר נמצאים בבידוד, דבר אחד בטוח – איתו לא יהיה לכם רגע דל אחד, ולא תוכלו להניח אותו מהידיים עד שהתעלומה המסתורית תיפתר. והתעלומה העומדת במרכזה של "הנעדרת" היא חקירה משטרתית שאפתנית: נערה בשם אידית נעלמת ומשאירה אחריה מעיל, כוס יין שבורה, כמה כתמי דם ודלת אחת פתוחה.

לכל אחד מהקרובים לה יש גרסה משלו (ושונה כמובן זו מזו) למה שקרה, אבל אך גרסה לא תואמת את המציאות בשטח. סמ"ר הבילוש מאנון בראדשו, רווקה בת 39 שיוצאת לדייטים מהגיהינום וגם כך חווה לחץ בחייה האישיים, יודעת שיש לה 72 שעות קריטיות - כמו כל חקירה משטרתית מסועפת בה השעות הראשונות קובעות הכל – ובשעות אלה עליה למצוא את הנערה הנעדרת, או שתאלץ להתחיל בחיפוש אחר גופה.

אם זה לא מספיק מלחיץ אז במקרה זה מדובר בנערה שהיא בת למשפחה ידועה ומקושרת (בתו של רופא בית המלוכה), והתקשורת מתעניינת מאד בסיפור, כך שהלחץ על הבלשית חסרת האונים גדל אפילו יותר. רוב הדמויות בספר מאותגרות חברתית, נקרא לזה כך, והסופרת סוזי סטיינר עושה עבודה מצוינת בתיאורן בחינניות, שמוסיפה להן נופך רגשי ואישי.

 

"הנעדרת", סוזי סטיינר, תרגום: אסנת הדר, 406 עמודים, הוצאת ידיעות ספרים.

 

בני 65+: כך תגנו על עצמכם מפני סיכון הדבקות בקורונה

שלושה ספרים על סבא וסבתא

הכי טוב בבית: הטרנד הלוהט לחיים נעימים

5 ספרים שכדאי להעביר לנכדים המתבגרים

אוהבים לקרוא? הצטרפו לקהילת קריאה וספרים מומלצים של מוטק'ה

תגובות  12  אהבו 

17/03/20
תודה על ההמלצות נראה ספרים מעניינים
איך נשיג את הפרים כשאור לצאת מן הבית???
אפשר להזמין ספרים במשלוחים באתרם בארץ כגון: https://www.amhasefer.co.il/
חחח..זה נהיה לכתב חידה..התכוונתי לשאול איך נשיג את הספרים כשאסור לצאת
ואני מבקש להציע ספר היסטורי שהתחלתי לקרוא. מאז 1973 אינני קורא ספרי היסטוריה צבאית הנוגעת לארצנו. ואולם בעת האחרונה בחלטתי לעשות גבר ולפתוח ספר אודות מלחמת יום כיפור. רכשתי את ספרו של אורי בר-יוסף "הצ...
ואני מבקש להציע ספר היסטורי שהתחלתי לקרוא. מאז 1973 אינני קורא ספרי היסטוריה צבאית הנוגעת לארצנו. ואולם בעת האחרונה בחלטתי לעשות גבר ולפתוח ספר אודות מלחמת יום כיפור. רכשתי את ספרו של אורי בר-יוסף "הצופה שנרדם" ונכנסתי לעומק הנושא תוך העלאת זיכרונות על מלחמת כיפור. עתה עושה את ההשואה בין לחימה דאז לבין המאבק כיום בקורונה. מצאתי הרבה מקבילות, כאילו דבר לא השתנה בחברה בה אנו חיים, ואני מציין זאת בצער. ברור לי שיש עוד שטחים דומים אך בשני הנושאים אנו האזרחים משלמים את מחיר הפגיעה של זחיחות ושאננות ההנהגה והזילזול באנשים. הבוקר שמעתי ראיון בגלי צה"ל אצל רינו צרור, עיתונאי איכותי מאד, עם יו"ר המעבדות הכימיות והביוכימיות בבתי החולים. אין הבדל בכישלון הצבאי לזה הבריאותי, שניהם כישלונות איומים של הנהגה. ממליץ על ספר זה. ועוד אחד: ספר היסטורי והוא:"צומת בילו" של אניטה שפירא למי שאוהב את ההיסטוריה היישובית. תודה על ההקשה, ואשמח לשמוע ביקורות. בברכה, ברכת החלמה מהירה לנגועי הקורונה, דורי יונגמן, הר אדר
כשיפתחו חנויות הספרים ו/או הספרייה העירונית...😷
ממליצה אני על הספר: "הלב תמיד זוכר" של יאן-פיליפ סנדקר. ספר שהרבה קטעים ומשפטים ממנו ניתן לאמץ לחיי היום יום. ספר מקסים! עם הרבה חוכמה. מן הכתוב מאחור: "בעיירה קטנה בבורמה בשם קאלאו, חי בו-בו הצעיר עם...
ממליצה אני על הספר: "הלב תמיד זוכר" של יאן-פיליפ סנדקר. ספר שהרבה קטעים ומשפטים ממנו ניתן לאמץ לחיי היום יום. ספר מקסים! עם הרבה חוכמה. מן הכתוב מאחור: "בעיירה קטנה בבורמה בשם קאלאו, חי בו-בו הצעיר עם דודו או-בה. לבו-בו יש כשרון יוצא דופן: הוא יכול להביט בעיניו של אדם, לשמוע את מחשבותיו ולהבין ללבו.
הוא אינו זוכר את אמו, אותה לא פגש שנים ארוכות, בעוד את אביו הוא פוגש אחת לשנה. מה הסיבה שאמו שומרת ממנו מרחק? אומרים לו שהיא חולה אבל הוא לא מבין מדוע אינו יכול להיות לצדה.
יום אחד מתחיל או-בה לגולל באזניו את סיפור אהבתם של אביו ואמו. אהבה גדולה אשר צומחת בצילה של מערבולת אירועים פוליטיים הרי גורל, וטומנת בתוכה את זרעי עתידו של בו-בו.
בעקבות הסיפור מחליט בו-בו לצאת לחפש את הוריו בעיר הגדולה – הוא משוכנע שיוכל לרפא את אמו ממחלתה המסתורית ולאחד את משפחתו.
ניתן להוריד דרך אתר עברית של סטימצקי ספרים לקריאה באיפד
במושב אצלינו ,עוד לפני ימי הקורונה,נמצאת "סיפריה פתוחה" ליד מועדון החבר: ארון ספרים פתוח בו נמצאים ספרים לרשות הקוראים. הקוראים יכולים לקחת,..להחזיר,..ולהוסיף ספר.
ניתן לגשת בכל שעה.
אפשר להזמין את הספרים אונליין באתרי חנויות הספרים הנבחרות
ד"ר שרה שלו, ממליצה לקרוא את ספרי: השיח האלטרואיסט: מוסר/נשים פולטיטיקה. 2003, פרדס הוצאה לאור. עבודת דוקטוראט על זולתנות: עזרה ותרומה ועל הטוב שבאדם. מתאים במיוחד לימים אלו.
הספר האחרון שקראתי היה : Life in prison Nietzsche and The meaning of life זה היה ספר טוב, פילוסופי על משמעות החיים ועל החיים בכלא הישראלי. מאוד ממליץ למי שמעניין אותו. https://www.amazon.com/dp/B08LN...
הספר האחרון שקראתי היה : Life in prison Nietzsche and The meaning of life
זה היה ספר טוב, פילוסופי על משמעות החיים ועל החיים בכלא הישראלי. מאוד ממליץ למי שמעניין אותו. https://www.amazon.com/dp/B08LN4JW84
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה