רק מה שטעים

איור: עמוס בידרמן
היא מגדירה את עצמה "אכלנית" ולא מתכונאית או בשלנית, אבל כמי שחוקרת זה שנים את תחום המזון הבריא וכותבת עליו, לא מפתיע שהסופרת והעיתונאית רחל טלשיר ("לאכול או לא לאכול" ב"הארץ"), מוציאה עכשיו ספר מתכונים.
טלשיר הגיעה למחוזות המזון הבריא לאחר שהחלימה ב-2001 מסרטן השד. השינוי התזונתי שערכה, שעיקרו התמקדות במזון מן הצומח והימנעות ממזון מתועש, שיפר משמעותית את מצבה הבריאותי ושינה, כעדותה, את התייחסותה לעולם. "השיטה הסודית" שפיתחה היא סינתזה של כמה שיטות בריאות שהציגה בספרה הקודם והיא מתבססת על התאמה אישית. בין כלליה: להיות שבעים, להתמקד במה שיש, להתרחק ממוצרים מיוחצ"נים, לאפשר לעצמנו לחרוג מהכללים מדי פעם ולא לספור קלוריות.
"הספר הצליח מאוד להפתעתי", אומרת טלשיר. "יותר ויותר אנשים מתעניינים היום באוכל בריא, למרות הכוחות הגדולים שמנסים למנוע את זה, אבל אחרי שהוא יצא התחילו לשאול אותי איך מיישמים. הבנתי שיש דרישה למדריך ליומיום, למי שרוצה לגוון את התפריט הבריאותי. להכין סלט? אין ברירה, כולם מבינים שצריך לאכול לפחות סלט טרי אחד ביום. כך גם לגבי מרק או מאכלים בסיסיים כמו מג'דרה. אני עצמי אוכלת ביומיום דברים די קבועים, אבל לפעמים בא משהו אחר, בעיקר לנוכח השפע המסחרר של מנות שעומדות בפני אוכלי הכול".
לקהילת אוכל: לחצו |

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...