שיבא: יום עיון לחולי לופוס
במהלך יום עיון לחולי לופוס (זאבת) שייערך במרכז הרפואי שיבא יציגו רופאים בכירים ממרכזים רפואיים שונים היבטים שונים של המחלה, בעיות יומיומיות המלוות את החולים במחלה, ואת הטיפולים החדשים בה
מערכת מוטק'ה
17/07/12

לראשונה בישראל יתקיים ב-26 ביולי יום עיון לחולים במחלת הזאבת (לופוס) ולבני משפחותיהם, במרכז למחלות אוטואימוניות במרכז הרפואי שיבא. יום העיון יתקיים מהשעה 08:30 בבוקר במרכז החדש שהוקם לפני כשנה על ידי פרופ' יהודה שינפלד המיועד לטיפול בזאבת ובמחלות אוטואימונית נוספות.
מחלת הלופוס (זאבת) היא מחלה אוטואימונית, שבה גוף החולה מייצר נוגדנים הפועלים נגד הגוף עצמו. מחלה זו היא מחלה רב מערכתית, קרי מחלה הפוגעת במספר רב של מערכות (עור, פרקים, כליות, דם ועוד). הזאבת היא מחלה כרונית מורכבת ומגבילה שבדרך כלל פוגעת באנשים באמצע החיים, בין הגילאים 15 ל-44, כאשר 90% מהם נשים. מעריכים כי כ-500,000 אנשים באירופה וכ-2000-3000 אנשים בישראל חיים עם זאבת. אבחון המחלה והטיפול בהיבטיה השונים מבוצע על ידי צוות רופאים המתמחים בכך, ובשנים האחרונות חל שיפור דרמטי באורח החיים ובאיכות החיים של המטופלים.
החולים במחלת הזאבת, בני משפחותיהם והקהל הרחב מוזמנים לבוא, לשמוע, לשאול וללמוד על המחלה. רופאים בכירים מומחים בתחומי הריאומטולוגיה והאימונולוגיה ממרכזים שונים ברחבי הארץ יציגו היבטים שונים של המחלה, בעיות יומיומיות המלוות את החולים במחלה, והטיפולים המתאימים. בין היתר ידונו נושאים דוגמת: איך מאבחנים את המחלה, האם וכיצד תוכל אישה החולה בזאבת להביא ילד בריא לעולם, וכמובן ? מה הם הטיפולים החדשים המאפשרים הארכת חיים ושמירה על איכות החיים של המטופלים.
לדברי ד"ר ננסי אגמון לוין, סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות, בכנס זה ידונו הטיפולים הישנים והחדשים במחלת הזאבת, כולל טיפול בתרופה ביולוגית חדשה המהווה פריצת דרך בטיפול בחולי הזאבת. תרופה זו היא הראשונה זה חמישים שנה אשר אושרה לטיפול בחולי זאבת בפרט, והוכחה כיעילה בטיפול בביטוים שונים של המחלה.
המפגש הוא פרי יוזמה של עמותת החולים עינב"ר המטפלת בחולים במחלות ריאומטולוגיות שונות וחולי לופוס. לדברי יו"ר העמותה, מר יורם בלס, "עמותת עינבר, בהיותה עמותה כל ישראלית, המאגדת את כל המחלות האוטואימוניות-ריאומטיות, מצאה לנכון להכניס תחת כנפיה את ארגון חולי הלופוס (זאבת) בישראל. העמותה מחדשת פעילות זו במטרה לשמש כתובת ואוזן קשבת לחולים במחלה, לחזק את התודעה לבעיות ולצרכים המיוחדים של החולים בציבור הרחב ובקרב המוסדות השונים, ולדאוג לקידום ולהבטחת זכויות החולים".
מספרי הטלפון של המרכז למחלות אוטואימוניות: 03-5305000, 03-5308060
חדשות בריאות נוספות:
חרדה מאיצה את תהליך ההזדקנות
אלכוהול עשוי להגן על העצמות
מניעת שברים: כמה ויטמין D צריך?
בלון נגד כאבי כתף
האם עגבניות אורגניות בריאות יותר?
הזנחתם את הסוכרת? לא הכול אבוד
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום זאבת, לופוס
חדשות בריאות נוספות:
חרדה מאיצה את תהליך ההזדקנות
אלכוהול עשוי להגן על העצמות
מניעת שברים: כמה ויטמין D צריך?
בלון נגד כאבי כתף
האם עגבניות אורגניות בריאות יותר?
הזנחתם את הסוכרת? לא הכול אבוד
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום זאבת, לופוס
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות