ניוקי סורנטינה..
הניוקי הזה מבושל בכל יום בסורנטו..
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95
שושנה לא תכין בכל יום.. פעם בשבועיים זה טעים..
600 גרם תפוחי אדמה לבשל במים בקליפה עד לריכוך..
לאוהבי גורמה
ניתן לאפות בתנור.. על מצע של מלח..
קולפים..
בקערה מועכים לפירה ומוסיפים כוס וחצי קמח.. מלח ופלפל.. לשים היטב.. מניחים לנוח כמה זמן שצריך להכנת הרוטב..
4-5 עגבניות גדולות
2 שיני שום
2-3 ענפי בזיל
1 כדור גדול מוצרלה במים
מגלגלים את בצק הניוקי לנחש דק.. בקוטר של אצבע.. חותכים לפיסות באורך 2-3 ס''מ..
מצניחים למים רותחים עם מעט מלח..
מבשלים דקה שתיים עד שהניוקי צפים.. מוציאים בכף מחוררת.. ישר לרוטב המבעבע..
בזמן שהבצק נח מכינים את הרוטב
חותכים לקוביות קטנות את העגבניות
מטגנים בשמן זית עם השום.. מתבלים במלח ופלפל..
מוסיפים פיסות מוצרלה ועלי בזיל ..
מכניסים את הניוקי לרוטב..
מכבים את האש..
ונהנים.. בהגשה מוסיפים פרמז'נו..
בריאות ואושר..
קרדיט תמונה ל calata
אחרי הבישול במיים, מוציאים ושוטפים. ממיסים חמאה רבה ומטגנים בה פרורי לחם עד להזהבה, ומערבבים את הניוקי פנימה.
רוקוט קרומפלי, למשל, זה מעדן של שכבות תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות ושכבות של ביצים קשות חתוכות לפרוסות, ובין השכבות שמנת חמוצה, ולמעלה או גם בין השכבות גבינה צהובה.
אני כבר שנים לא הכנתי, אבל הטעם הטוב עוד בפי.
אולי תוכלי לפתוח פוסט של אוכל הונגרי בתחילת השבוע הבא..
רוב המאכלים ההונגריים של ילדותי אינם טבעןנים וקשה עד בלתי אפשרי לטבען אותם, אז אני פשוט לא מתעסקת בזה.
הדבר היחיד שאני מכינה הוא ממרח שעועית: מבשלים שעועית בובעס עד ריכוך, קולפים, טוחנים, מוסיפים המון בצל מטוגן להשחמה בשפע שמן, מלח ופלפל שחור.
לגבי המאכלים ההונגריים..
לדעתי יש רבים/ות מחברי הקהילה שישמחו לקבל את מתכונייך למרות המגבלות והסתייגויות שציינת..
אני מכירה אישית כמה חברות בקהילה שלא מקפידות על אוכל בריא שתשמחנה לנסות מאכלים הונגריים..
ואל נשכח שקהילת האוכל הינה של כולם.. גם מי שאינו שם דגש על בריא.. טבעוני.. צמחוני..
יש קרניבורים רבים ואוכלי כל רבים..
למעשה הינם הרוב..
אז בלי להתחמק..😂😂😂😂
אבל משהו שאני לא מבשלת, אני לא יכולה לתת מתכון...