חמישי הגיע.. מה נבשל לשבת..
חמישי הגיע.. מה נבשל לשבת..
יוני.. מתקרבים לקיץ.. לא הספקנו ליהנות מהאביב וכבר הגיע הקיץ..
האביב היה מלא סופות וחול.. מתעתע מתמיד..
יוני.. יוני הינו חודש טראומתי.. אולי לא כולם זוכרים את מלחמת ששת הימים..
וגם.. חודש שבוע הספר העברי.. חיוני וחשוב להעמיק את הקשר עם הספרים.. העבריים והכלל עולמיים.. בעולם שכולו וירטואלי הספרים נדירים ויפים כפרחי בר..
ושושנה נכנסת לקניות ספרים און ליין.. כל הספרים שנכתבו על מלחמת ששת הימים.. וקלאסיקות מתורגמות..
איזה יופי..
וגם.. חמישי הגיע וכולנו מכווננים לשבת.. ביקורים אצל הירקן והפרינן..
מה תבשלו לשבת.. מה תאפו לכבודה..
עם מי ואיפה תשבתו.. מי נוסע ומי מארח.. מי בגפו ומי עם משפחה וחברים..
ספרו לנו על תוכניותיכם לשבת ולסופש.. מטיילים על שפת הים יחפים?? בשמורות הטבע או נחים בבית..
שתפו
שמחו אותנו..
מרק קר של שעועית ירוקה, עם בצל מטוגן, גמבה, הרבה שמיר, אוכלים עם תוספת יוגורט או שמנת חמוצה.
מאכל ילדות.
מרק קר של שעועית ירוקה, עם בצל מטוגן, גמבה, הרבה שמיר, אוכלים עם תוספת יוגורט או שמנת חמוצה.
מאכל ילדות.
לטגן בצל להזהבה.
להוסיף חצי ראש שום, פלפל אדום חתוך לקוביות, ולטגן לריכוך.
חצי חבילת שמיר קצוץ, שקית שעועית חתוכה קפואה ( אפשר ירוקה, אפשר צהובה ואפשר חצי חצי).
מים לכיסוי, מלח, פלפל שחור במידה
לבשל עד שרך.
לקרר
לאכול קר מהמקרר, עם כף גדושה יוגורט/ שמנת חמוצה / תחליף טבעוני לכל קערית מרק
אני מכינה תמיד בסיר לחץ.
לטגן שני בצלים ,כשהם מטוגנים מעט להוסיף 2,3 גזרים תלוי בגודל מגורדים, לטגן ביחד קצת ואז להוסיף 2 עגבניות מגורדות, פפריקה ואם את רוצה חריף גם פפריקה חריפה או פלפל גרוס.
ומבשלים כמה דקות ביחד,
אפשר להוסיף עצמות למרק, ( אפשר גם בלי, טעים מאד גם כן, אבל טעם קצת אחר) ומוסיפים את שעועית, אני שמה שקית קפואה, או שלושת רבעי שקית שהיתה מושרית לילה, אם יש לך סיר גדול אפשר שקית שלמה, ממלאת מים, אם בסיר לחץ עד הקו, סוגרת את הסיר ואחרי שסוגרים את השסתום ומעבירים לאש קטנה, מבשלת כך שעתיים. ( אם לא בסיר לחץ, לשים כ 5 סנטימטר מעל השעועית ואחרי שרותח, על אש קטנה בין 3 ל 4 שעות ואז לראות אם השעועית רכה מאד, היא יוצאת רכה מאד, וכמובן מידי פעם לבדוק שיש מספיק מים, אם אין מוסיפים מים רותחים)
אחרי שאני פותחת את הסיר אני מוסיפה פתיתים בצורת אורז בערך כוס כוס וחצי תלוי בגודל הסיר ומים רותחים ממלאת את הסיר כמעט עד סופו וכמובן מלח, בערך ,3 כפיות , אחרי שירתח יחד, להנמיך את האש ולבשל בערך רבע שעה עד שהפתיתים רכים.
טעים טעים עוד יותר למחרת.
לא נביא אוכל. התבקשנו להביא יין וסודה.
שבת שלום ושששש:)
בינתיים יש שרב. ג'רי מהסס.
במידה ויהיה שינוי נעדכן.
שבת שלום ושששש:)
נשארו לי כמה גבינות. הקפאתי את כולן, למעט רוטב קצ'ה אה פפה של מחלבות גד. הכנתי איתו אתמול בערב גרטאן תפוחי אדמה שחשבתי להכין בחג, וכבר שלחתי חצי ממנו לנכדות שלי. את החצי השני הקפאתי למגינת ליבו של האיש שלי 😄
ניתן להקפיא תבשילי תפא??
תודה על השיתוף..
"ניתן להקפיא תבשילי תפא??" למרות שלא ממליצים...
אני מכין ירקות אפויים
מרק סלק קר עם יוגורט
קלצונה גבינות
סלטים תפוחי אדמה סלק גזר כולרבי ורסיות שונות
דגים בתנור ועשבי תיבול
עוגת שוקולד
גלידת פירות.
שבת שלום ושששש:)
אכין גם כן בשבוע הבא
נאכל סלטים חיים ומרקים קרים
הכנתי גלידת פירות וגלידת שוקולד חלב מרוכז.
שבת שלום ושששש:)
דרך אגב, הביטוי "דומים כמו שתי טיפות מים" באנגלית הוא like two peas in a pod
סוף שבוע טוב
לא 2 טיפות מיים.. אלא 2 "אפונות" בתרמיל..
תרגישי טוב, אורנה
תרגישי טוב אורנה..