שיטות לבישול באידוי

(צילום: Shutterstock)
קיימות שיטות שונות לבישול באידוי:
1. הנפוצה ביותר היא הבישול בסיר אידוי. בשיטה זו מניחים את המזון מעל רשת העומדת מעל נוזל העומד על סף רתיחה, בסיר מכוסה. זו שיטה טובה גם לחימום אוכל שכבר בושל או אודה. ניתן להוסיף למים שבתחתית סיר האידוי נוזלים כמו יין, מיצי פירות, עשבי תיבול ועוד בכדי להעמיק את טעמו של המזון המאודה.
2. שיטה נוספת היא בישול בסיר עם פרח מתכת: כאן אין צורך בסיר אידוי מיוחד. את פרח המתכת המחורר אפשר לשים בכל סיר שיש, ולאדות כמו בסיר אידוי רגיל. החיסרון הוא ששטח הפרח אינו גדול במיוחד ויש צורך לפעמים להוסיף נוזלים במהלך האידוי.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
3. עטיפה היא שיטת אידוי בנייר, בעלים גדולים מקופלים וקשורים, בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום, כך שהמזון מתאדה ישירות בנוזליו. את המזון העטוף מניחים בתנור חם, ללא צורך במתקן אידוי מיוחד. החום מהאפייה משחרר את הנוזלים המצויים במזון, וכך הם מתאדים בנוזליהם.
שיטת הבישול באידוי הייתה ונשארה במשך דורות קלה, פשוטה, בריאה ובעלת יתרונות רבים נוספים, ומי שעדיין לא ניסה וטעם מזון בריא וטעים, מוזמן לנסות ולהמשיך את המסורת.
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...